Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Άγριος ξυλοδαρμός μετανάστη από την Ομάδα ΔΙΑΣ



Επί τη σημερινή επετείω..
γιατί στη Δημοκρατία ο ξυλοδαρμός έχει άλλο κύρος


Όπως φαίνεται στο βίντεο οι αστυνομικοί έχουν σταματήσει στη μέση του δρόμου τον μετανάστη -πιθανότατα αλγερινής καταγωγής- και ενώ εκείνος σηκώνει τα χέρια ψηλά, αυτοί του επιτίθενται, τον ρίχνουν στο έδαφος και αρχίζουν να τον χτυπούν.

Στο περιστατικό συμμετέχουν και άνδρες με πολιτικά. Ο ένας φοράει σκούρα φόρμα με λευκή ρίγα. Ίσως είναι πολίτης που υπό την ανοχή των αστυνομικών συμμετέχει στον ξυλοδαρμό, ίσως είναι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ίσως είναι άνδρας της ασφάλειας. Η ταυτότητά του ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ποιο είναι το περιπολικό (το 26 -353) και από την ΕΔΕ που θα να διατάξει το Αρχηγείο αναμένεται να βρεθεί και το πλήρωμά του καθώς και οι αστυνομικοί με τις μηχανές που συμμετείχαν στο περιστατικό.

Διερευνάται επίσης το πότε έγινε το περιστατικό, υπό ποιες συνθήκες και ποιο ήταν το αδίκημα του μετανάστη. Πάντως, όποιο κι αν ήταν το αδίκημα δεν δικαιολογείται τέτοιου είδους συμπεριφορά από πλευράς της αστυνομίας, από τη στιγμή που ο μετανάστης δεν προβάλλει καμία αντίσταση.

Ακόμα και όταν οι αστυνομικοί τον συνόδευαν προς το περιπολικό, ένας αστυνομικός φαίνεται καθαρά να του κάνει κεφαλοκλείδωμα, ενώ κάποιος αστυνομικός μοτοσικλετιστής από πίσω τον κλωτσάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου