Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Να τους ξαναψηφίσετε...








Λοβέρδος: «Βάλτε ιδιώτες γιατρούς στα νοσοκομεία»!

Γραμμή για πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος δίνει το στίγμα το τι θα επακολουθήσει για τους απλούς πολίτες και το πόσο βαθιά θα πρέπει στο άμεσο μέλλον να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους για να βρουν γιατρειά. Μιλώντας στους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας, ο υπουργός υγείας επεσήμανε ότι δε θεωρεί πως πρέπει να προσληφθούν στο ΕΣΥ πάνω από 200 γιατροί.

Γι αυτό και παρότρυνε τους διοικητές να αξιοποιήσουν δύο νόμους που τους επιτρέπουν να προσλάβουν ιδιώτες γιατρούς για να καλύψουν τις ανάγκες. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Με το νόμο 4025/11 μπορείτε από τις 7 Μαίου να δώσετε τη δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να απασχολούνται μία φορά την εβδομάδα στα νοσοκομεία για να καλυφθούν οι ελλείψεις. Επίσης με το νόμο 4058/12 τα νοσοκομεία το ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας και ο ΟΚΑΝΑ δύνανται εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό να συνεργάζονται με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών».
Μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος επιπλήττοντας τους διοικητές είπε ότι από δω και πέρα δε θα ακούει παράπονα για ελλείψεις προσωπικού καθώς υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες τις οποίες δεν αξιοποιούν.
διαμαντοπουλου, λογικη, περιπτερο, τελειωσε

Α. Διαμαντοπούλου: Η λογική του αφεντικού στο περίπτερο τελείωσε

Ρεαλιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των αναγκών, και όχι των επιθυμιών της κοινωνίας και των παραγόντων της, προτάσσει η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, σημερινή υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Αθηνών στις επικείμενες εκλογές.

Χαρακτηρίζει μεγάλο λάθος τη διεξαγωγή εκλογών στην παρούσα φάση. Ελπίζει να προκύψει μια νέα κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο , η οποία θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της πρόσφατης δανειακής σύμβασης, και θεωρεί καταστροφική την πλήρη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, με την επικράτηση αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων.

Στο επίπεδο των επιχειρήσεων θεωρεί ότι η λογική της μικροεπιχειρηματικότητας δεν λειτουργεί πλέον, υποστηρίζοντας ότι σήμερα θα πρέπει να αξιοποιηθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις, συνενώσεις και για δημιουργία clusters, προκειμένου το μέγεθος της ελληνικής επιχείρησης να μεγαλώσει και να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα.

Παραδέχεται ότι τώρα δύσκολα η χώρα θα προσεγγίσει επενδύσεις . Υποστηρίζει ωστόσο ότι η αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εγχώριας οικονομίας θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στο μέλλον. Δηλώνει ότι το παραγωγικό μοντέλο πρέπει να αλλάξει, προτείνοντας τη στροφή στην αγροτική παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, την αξιοποίηση ορυκτού πλούτου και την υποστήριξη συγκεκριμένων βιομηχανικών κλάδων όπως ο τομέας του αλουμινίου και των χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου