Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ο κύριος Κουβέλης στη Χίο τον καιρό της κρίσης …Τί έχει να μας πει;

Την Τρίτη του Πάσχα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς , της «υπεύθυνης αριστεράς» όπως αρέσκεται να χαρακτηρίζει το κόμμα του ο ίδιος, θα έρθει στην Χίο. Πριν από λίγο καιρό με αποφασιστικό και υπεύθυνο τρόπο ο Κουβέλης αλλά και ο γραμματέας του κόμματος Σπ. Λυκούδης μας το ξέκοψαν: « Είμαστε βεβαίως κατά των μνημονίων αλλά η συμφωνία είναι συμφωνία. Είμαστε κόμμα σοβαρό και δεν θα εκθέσουμε την χώρα με απαιτήσεις ανατροπής των συμφωνημένων. Έχουν πέσει και υπογραφές άλλωστε. Και δεν μπορεί να εκτεθεί η χώρα στους δανειστές της.»
Τώρα τι καινούριο θα μας πει ο κ Κουβέλης; Τι αίτημα κομίζει; τι πρόταση ισοδύναμων μέτρων και άλλα ευγενικά και μη συγκρουσιακά με τους δανειστές μας θα προτείνει σε μια οικονομία που βουλιάζει, και ανατινάζει και τις τελευταίες βεβαιότητες των ανθρώπων της δουλειάς στον αέρα; που κάνει το σήμερα άγριο και το αύριο άκρως απειλητικό;
Πρόκειται για σύγχυση επιλογής ακροατηρίου. Θα το καταλάβαινα να πήγαινε στον ΣΕΒ ή σε κάποια μάζωξη εργοδοτών όπως πχ επιχειρήσεων ιδιωτικής υγείας ή ιδιωτικής ασφάλισης. Ή στους ξενοδόχους που θα έχουν- ελέω μνημονίου- πάμφθηνη εργατική δύναμη τα παιδιά μας ή και εμάς. Και να τους καθησυχάσει ότι είναι φρόνιμη και υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Ότι δεν θα κάνει θέμα για αποκατάσταση των μισθών ,φορολόγηση των κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί σε τράπεζες της ΕΕ ή καλύπτονται με τον φερετζέ των off shores.Δεν θα προτείνει ανεδαφικά πράγματα όπως δημόσιες και κοινωνικές επενδύσεις. Γιατί, γι αυτόν και το κόμμα του, έχουν προτεραιότητα οι δανειστές .Κι αν αναφερθεί σε κάποια μέτρα ανακούφισης αυτά θα έχουν αφετηρία και σκοπό να λειτουργήσουν καλύτερα οι επιχειρήσεις. Πάνω απ όλα. Αλλά δεν καταλαβαίνω Να έρθει να μιλήσει στον κόσμο της Χίου που όπως σε όλη τη χώρα υποφέρει από ανεργία από κίνδυνο απολύσεων από μειώσεις κατά 40% στους μισθούς και στις συντάξεις; Να μιλήσει στους αυτοαπασχολούμενους που τσακίζονται ακολουθώντας τους φυσικούς αποδέκτες των υπηρεσιών τους, δηλαδή τους μισθωτούς και συνταξιούχους; και να τους πει τι; «σκάστε και κολυμπάτε;» με ευγενικό τρόπο; Να με συγχωρέσει ο κ. Κουβέλης : Προτιμώ να είμαι της «ανεύθυνης» Αριστεράς, μέσα στα κινήματα και τους αγώνες ,που ενοχλούν και φοβίζουν το σύστημα. Που πιέζουν για ριζική αλλαγή του.
Στην αριστερά που μεροληπτεί και θεωρεί όρο της ύπαρξής της, την χειραφέτηση του κόσμου της εργασίας, που αμφισβητεί τις υπογραφές της κοινωνικής ισοπέδωσης και αγωνίζεται για ρήξεις και ανατροπές. Γιατί είναι αριστερό ότι ενώνει και δίνει προοπτική στο αίτημα της χειραφέτησης του κόσμου της εργασίας. Είναι αριστερό ότι αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, δημοκρατία. Χωρίς «ναι μεν και αλλά». Γιατί δεν μπορείς να είσαι η αριστερά ολονών .

Δημήτρης Λαβατσής

5 σχόλια:

  1. Δικαιωμα σου να σαι οτι εισαι.Αλλα μην ξεχνας κατι που ισχυει για ολους.Οτι τα δικαιωματα σου σταματουνε εκει που αρχιζουνε των αλλων.Λοιπον εαν η πλειοψηφια επιλεξει φιλοευρωπαικη πορεια μετα τι γινεται;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρόκειται περί ατόμου με σχιζοειδή ψυχωσική ασθενειας

      Διαγραφή
  2. Ορε τι εισαι συ ρε; Ορε ποθεν ηρθες παγαποντη; Ακομη συνεχιζεις να υποτιμας την νοημοσυνη μας; Αυτα να τα πεις αλλου. Με μας τελος μπουφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως με τους λουφαδορους σαν και σένα δεν θα ασχοληθεί . Σε προσλαβανε με μέσω στην Άλφα τράπεζα και απο εκεί εκμεταλλευόμενος τους νομούς που ψήφισαν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ βγηκες στη σύνταξη πρόωρα . Τολμας ρε λαμογιο να μιλάς . Τόσα χρόνια ζεις σε βάρος των ταμείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή