Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

«Μακάρι η Ελλάδα να γα... το μπου...!»


Ο Ελληνογάλλος τραγουδοποιός Ζορζ Μουστακί άφησε κατά μέρος τις αβρότητες και επιτέθηκε με τη φράση: «Μακάρι η Ελλάδα να γα... το μπου...!» στα «οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε άρθρο στη γαλλική έκδοση της διαδικτυακής εφημερίδας Huffington Post, o 78χρονος Μουστακί γράφει ότι «σφίγγεται η καρδιά του» όταν μαθαίνει τα νέα από την Ελλάδα. 

Υπενθυμίζοντας πως η Ευρώπη είναι ελληνική λέξη, που σημαίνει «αυτή που έχει ευρεία όραση», ο κοσμοπολίτης μουσικός με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια δηλώνει ευτυχής βλέποντας τους συμπατριώτες του να αντιδρούν τόσο μαχητικά. «Μου αρέσει αυτή η αντίδραση, επειδή την κρίση δε τη δημιούργησε ο λαός. Σε αυτόν όμως φορτώνουν το βάρος. Στο κάτω κάτω ο λαός έχει πιο ανεπτυγμένη αίσθηση πολιτικής ευθύνης από όσους βολεύονται με τις ντιρεκτίβες των Βρυξελλών. Καλά θα κάνει λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά της».

Με αναφορές στο φίλο του Μίκη Θεοδωράκη και στην αντίσταση κατά της δικτατορίας και των συνταγματαρχών, ο Μουστακί μνημονεύει με θλίψη το κύμα νέων μεταναστών της Ελλάδας, καταγγέλλοντας παράλληλα τους «πολύ πλούσιους», που τη βγάζουν πάντα καθαρή στις δύσκολες καταστάσεις.
εδώ το άρθρο :http://www.huffingtonpost.fr/georges-moustaki/crise-grece-bordel_b_1419117.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου