Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Μυτιλήνη: Έσπασαν τομογράφο για να θησαυρίσουν ιατρικά κέντρα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο διοικητής του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης, Δημήτρης Κατσιφαράκης, μετά τη διαπίστωση ότι ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Μύρινας Λήμνου υπέστη δολιοφθορά.
"Έχουν ξεβιθωδεί πλακέτες, έχουν αποσυνδεθεί καλώδια και μπρίζες, ενώ έχουν κοπεί δίκτυα μεταφοράς εικόνας από τον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου μας.
Στα σημεία αυτά διαπιστώνεται ότι δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση ανθρώπινο χέρι, παρά μόνο χέρι τεχνικού", δήλωσε ο ίδιος σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι και έκανε λόγο για έναν "απίστευτο εσωτερικό βανδαλισμό".
Έκπληκτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο νοσοκομείο από το σκάνδαλο που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, ενώ πλέον η υπόθεση παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Το χρονικό της απίστευτης δολιοφθοράς
"Ο αξονικός τομογράφος της Λήμνου δεν λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια για λόγους που δεν είναι μέχρι και σήμερα κατανοητοί" συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφαράκης.
"Μετά από παρέμβασή μου ζήτησα από την εταιρεία που κάνει σέρβις στο μηχάνημα να επισκεφθεί τη Λήμνο και να ελέγξει τον εν λόγω τομογράφο, αλλά και να διαπιστώσει για ποιο λόγο δεν λειτουργεί.
Προ διετίας το μηχάνημα βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση.
Ωστόσο, ήταν κλειδωμένο, γιατί οι γιατροί λέγανε ότι δεν ήταν κατάλληλο να λειτουργήσει. Αποτέλεσμα: να στέλνονται στο ιδιωτικό ακτινολογικό όλες οι αξονικές τομογραφίες που έπρεπε να γίνουν", δηλώνει ο κ. Κοτσιφαράκης.
Την περασμένη Δευτέρα το πρωί, μαζί με το συνεργείο από την εταιρεία, που ήρθε από την Αθήνα, ο κ. Κατσιφαράκης έστειλε στη Λήμνο και δύο ακτινολόγους από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, προκειμένου να είναι και αυτοί παρόντες στον έλεγχο του αξονικού τομογράφου.
"Έκπληκτος, ενημερώθηκα ότι το μηχάνημα έχει υποστεί δολιοφθορά, ενώ ήταν κλειδωμένο και χωρίς να έχει παραβιαστεί, απ' ότι με ενημέρωσαν, η πόρτα του δωματίου.
Ο τομογράφος βρέθηκε με σημαντικές φθορές, που δεν μπορούν, παρά μόνο με παρέμβαση ανθρώπινου χεριού, να γίνουν. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και έχω ζητήσει από σήμερα το πρωί την παρέμβαση του εισαγγελέα και των αστυνομικών αρχών" κατέληξε ο κ. Κατσιφαράκης.
(Πηγή: Lesvosnews.gr)

1 σχόλιο:

  1. περιεργο σας φαινεται;Εδω πιασανε τον Ακη την ημερα που θα ακουστει η ημερομηνια.Εντελως τυχαια.Συμπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή