Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Ανοικτή επιστολή προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Χίου


Aξιότιμοι εκλεγμένοι του χιώτικου λαού,
Δημοτικοί Σύμβουλοι

Παρακολούθησα χτες Δευτέρα 9/4/2012 την μαραθώνια ενημέρωση-συζήτηση- τοποθέτηση απέναντι στη γιγάντια επένδυση Ρόκα Ιμπερντρόλα στο νησί μας.
Ένιωσα το βάρος της απόφασης που πρέπει να πάρετε να βυθίζει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε περίσκεψη και ευθύνη.
Άκουσα τους περισσότερους από σας να τονίζουν την αγωνία τους και την συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης απέναντι στον τόπο και τις μελλοντικές γενιές που θα ζήσουν σε ένα νησί οριστικά και αμετάκλητα αλλαγμένο αν γίνει το έργο αυτό.
Αντιλήφθηκα και την ανάγκη μερικών να διαφύγουν της υποχρέωσης να πάρουν θέση για να μην φορτωθούν ευθύνες είτε με την έγκριση είτε με την απόρριψη της επένδυσης.
Πολλοί εξ υμών είπαν ότι νομικά δεν έχει αξία η γνώμη σας ή η όποια απόφασή σας.
Λάθος τεράστιο.
Δεν απεμπολείται η δημοκρατική έκφραση του χιώτικου λαού με την οποιαδήποτε νομική μαιμουδιά με την οποία το Κράτος προσπαθεί να καταστήσει ανίσχυρο αυτό το κύτταρο της Δημοκρατίας μας , τον Δήμο.
Ξέρω και το είδα στα μάτια πολλών από σας ότι σας ασκούνται και θα σας ασκηθούν τεράστιες πιέσεις από τα πολιτικά κόμματα απ΄τα οποία προέρχεστε για να εγκρίνετε την Επένδυση.
Το ξέρω ότι θα σας απειλήσουν με την υπανάπτυξη του τόπου αν πείτε όχι.
Δυστυχώς η λέξη Ανάπτυξη, έτσι γενικά κι αόριστα έχει μετατραπεί σημειολογικά σε Πανάκεια, κάτι ακαθόριστο , ένα τσουβάλι με λίρες άυλες.
Άκουσα από κάποιους από σας να λένε ότι ο Δήμος  δεν μπορεί, είναι ανίκανος  να αναλάβει μεγάλες επενδύσεις στον τόπο μας.
Κύριοι,
Όταν εκλεγήκατε όλοι σας γνωρίζατε , όπως γνωρίζαμε όλοι μας, ότι η χώρα
 είχε εισέλθει σε ένα δύσκολο μονοπάτι της Ιστορίας μας, η Ελλάδα είχε ήδη μπει στο Μηχανισμό Στήριξης όταν έγιναν οι Δημοτικές Εκλογές.
Γνωρίζατε , και αν όχι είστε υπεύθυνοι γι αυτό, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αυτό θα κληθεί να πάρει τις δυσκολότερες πιθανά αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών για τον τόπο, ότι θα κληθείτε να διαχειριστείτε καταστάσεις πρωτόγνωρες.
Δεν μπορείτε λοιπόν τώρα που έφτασε η ώρα ούτε να κρύβεστε ούτε να πετάτε το μπαλάκι στην εξέδρα.
Οφείλετε με συναίσθηση της ιστορίας του τόπου, της ιστορικής ευθύνης απέναντι στις μελλοντικές γενιές αλλά και στο ίδιο το χειροπιαστό μέλλον της Χίου να κάνετε την υπέρβαση.
Να υψωθείτε πάνω από φόβους, υπαναχωρήσεις, πολιτικές σκοπιμότητες ή κομματικές πιέσεις και να πάρετε θέση. Περήφανα και με το όνομά σας δηλωμένο ευθαρσώς να μιλήσετε .
Να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να δεσμευτείτε απέναντι στο χιώτικο λαό με ό, τι αποφασίσετε να πράξετε.
Άσχετα αν το κράτος μετρά νομικά ή όχι την απόφασή σας εσείς πρέπει να την πάρετε και να την φωνάξετε δυνατά προς όλες τις κατευθύνσεις , προς όλα τ αυτιά
ανοιχτά ή βουλωμένα.
Σας καλώ λοιπόν  κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι
εγώ, μία επήλυδας που αγάπησε τον τόπο σας όσο και σεις να αποφασίσετε
Και να πείτε δυνατά και σθεναρά όχι σε ένα φαραωνικό αποικιοκρατικό έργο που θα σημαδέψει ανεπανόρθωτα μια για πάντα τον τόπο που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.
Και να  σταθείτε δίπλα στο χιώτικο λαό στους όποιους αγώνες του για  να προστατέψει τον τόπο του.

Σοφία Λαμπίκη 

4 σχόλια:

 1. Εμείς κυρία Λαμπίκη ακούσαμε αλλα. Ακούσαμε ότι θα συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ και ότι το εργοστάσιο θα περιέλθει σε θερμη ή ψυχρή αδράνεια . Ακούσαμε ότι δεν θα χρειαστεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για να στηριχτεί μια ανεμογεννήτρια αλλα ένας μικρός χώρος 15x15x2.30 και το μπετόν που θα πέσει θα είναι 517,5 κυβικά επι 75 που θα είναι οι γεννήτριες .αυτο θα είναι ίσο με 75 μεγάλα σπίτια . Κυρία Λαμπίκη δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι απο εσάς δεν είστε Χιώτες. Και μάλιστα σχεδόν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι με σίγουρο μισθό και με μηδενικά περιουσιακά στοιχεία στο νησί . Είναι φυσικό να μη σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του νησιου και να το θέλετε χώρο "αραγματος" .εμεις όμως κυρία Λαμπίκη θελουμε να ζήσουμε τα παιδιά μας σπούδασαν και ψάχνουν δουλειά και να ξέρετε ότι δεν είμαστε οι περισσότεροι παρατρεχάμενοι βουλευτών αλλα δεν μπορούμε να λέμε συνέχεια ΌΧΙ σε κάθε επένδυση .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. θα χαιρόμουν κύριε ή κυρία να μου πείτε και το όνομα σας όπως το γράφω κι εγώ
  σλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ανωνυμία στο κολοσσιαίο αυτό ζήτημα είναι επιεικώς απαράδεκτη .Όλοι πρέπει να μιλήσουν με το όνομα τους , όπως ακριβώς γράφω και στην επιστολή μου, ακριβώς για να ξέρουμε όλοι ποιος είναι ποιός και τι συμφέροντα εξυπηρετεί ο καθένας μας.
  Ο καθένας κρίνεται επίσης από την στάση ζωής του και την εντιμότητα του στην τοπική κοινωνία , όσο για το επιχείρημα "είστε ξένη" το έχω ακούσει δεκάδες φορές και είναι σαθρό επιχείρημα.Ζω εδώ , περισσότερο από τους αυτόγχθονες που έχουν επιλέξει ως τόπο κατοικίας τους άλλες περιοχές της Ελλάδας ή του εξωτερικού και ελπίζω να ξέρετε ότι ζω ακριβώς όπως και ένας Χιώτης .
  Εξάλλου αν αντιστρέψω το σαθρό σας επιχείρημα, ξένοι είναι και οι επενδυτές που έρχονται να πάρουν το νησί.Παρακαλώ να υπογράψετε την όποια απάντηση σας αλλιώς δεν θα σας απαντήσω ξανά.
  Ευχαριστώ
  σλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ρε γελοιο υποκειμενο που θες να ζησεις τα παιδια σου μεσα σε ενα εργοστασιο, κανε την κορη σου πουτανα καλυτερα. Το 1.1 στρεμμα που χρειαζεται καθε ανεμογεννητρια για να στηθει δεν το ακουσες ε;
  Αμα την κανεις πουτανα την κορη σου και τη γυναικα σου ούτε τοτε θα ακους ότι κανουνε και πίπες
  Θα λες εγω ακουσα οτι βγαινουνε μια βολτα τη νυχτα και φερνουνε λεφτα και αναπτυξη στο σπιτι

  ΑπάντησηΔιαγραφή