Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

«Απλή» σωματική βλάβη ο τραυματισμός της Αγγελικής


«Δεν αποτελεί βαριά σωματική βλάβη αλλά απλή» η ενέργεια του σεκιουριτά που καθήλωσε με τετραπληγία την δημοσιογράφο Αγγελική Χατζηδημητρίου, αποφάνθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου. Ως κύριους υπεύθυνους κατέδειξε τους γιατρούς του νοσοκομείου, τον παθολόγο και τον χειρούργο.

Ολοκληρώθηκε μετά απόν 48 ημέρες η δίκη της υπόθεσης της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, η οποία πριν από πέντε χρόνια και τρεις μήνες τραυματίστηκε βαρύτατα από επίθεση του σεκιουριτά της ΔΕΗ στην Χίο και ενώ προσπαθούσε να κάνει ρεπορτάζ στο χώρο του καιγόμενου εργοστασίου. Η Αγγελική μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Νοσοκομείο της Χίου, όπου λόγω αμέλειας των γιατρών και λάθος διαγνώσεων καθηλώθηκε για πάντα σε αναπηρικό καροτσάκι με τετραπληγία.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», παρότι επισήμανε ότι η κίνηση του σεκιουριτά δεν ήταν η πρέπουσα της κατάστασης, η εισαγγελέας μετέτρεψε την κατηγορία σε πρόκληση απλής σωματικής βλάβης γιατί «δεν μπορούσε να ήξερε το αποτέλεσμα της πράξης του»!

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον παθολόγο για λάθος διάγνωση καθώς διάγνωσε «υστερία» ενώ δεν μερίμνησε να γίνει αξονική και επανεκτίμηση της κατάστασης ενώ κατηγόρησε και τον αναισθησιολόγο που «έπρεπε να ήταν από πάνω από την ασθενή και να την παρακολουθεί». Κύριο όμως υπεύθυνο έθεσε τον χειρουργό μεταξύ των τριών κατηγορούμενων καθώς δεν ήταν στο Νοσοκομείο τις κρίσιμές ώρες νοσηλείας της ασθενούς ενώ «έπρεπε να πάρει το ΕΚΑΒ και συνάδελφο του νευρολόγο ακόμα και πτητικού μέσου». Οι τρεις γιατροί καταδικάστηκαν ενώ αθωώθηκε ο ακτινολόγος και ο νευρολόγος, ο μεν διευκόλυνε την παθούσα και ο δε δεν είχε ενημερωθεί και βρισκόταν εκτός νοσοκομείου.

Σήμερα η Αγγελική βρίσκεται καθηλωμένη με τετραπληγία. Δεν έχει κίνηση στα άνω και κάτω άκρα, τρέφεται μέσω γαστροστομίας, αναπνέει μέσω τραχειοτομίας, παρουσιάζει οστεοποιήσεις, αφωνία, αδυναμία κατάποσης. Έχει όμως πλήρη διαύγεια. Επικοινωνεί με τα μάτια, ανοιγοκλείσιμο ματιών και απαντά «ναι» και «όχι» διαλέγοντας γράμματα ώστε να σχηματίζει λέξεις-φράσεις.

το έχουμε ξαναπεί
το έλλειμμα δικαιοσύνης σ΄αυτή τη χώρα είναι το κυριότερο πρόβλημα της
πικρή γεύση σκληρής τήρησης του γράμματος του νόμου;
χάθηκε κι η τσίπα πιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου