Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Στρατιωτικό ανακοινωθέν

Ο υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε από το βήμα της βουλής τον ελληνικό λαό να ακούει την κυβέρνηση «που τον ενημερώνει υπεύθυνα» και ζήτησε από τα κόμματα και ειδικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην γίνεται αυτή την κρίσιμη ώρα κανενός είδους παιχνίδι με τις λέξεις. Ταυτόχρονα ζήτησε από την Αντιπολίτευση εθνική ενότητα γιατί - όπως είπε - «μια απλή πράξη συναίνεσης μπορεί να μειώσει το βάρος των πολιτών.

«Είναι ειλημμένη απόφαση, το νέο πρόγραμμα να τεθεί σε ισχύ έτσι ώστε όλα να έχουν τελειώσει πριν τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει την έκτη δόση που τώρα θα είναι η πρώτη δόση του νέου Προγράμματος. Πήραμε την πολιτική απόφαση ότι καλύπτονται οι δανειακές ανάγκες της χώρας και την πολιτική απόφαση ότι καλύπτονται οι ανάγκες χρηματοδότησης και ρευστότητας του ελληνικού συστήματος. Το παιχνίδι με τις λέξεις τέτοιες στιγμές κρίσιμες πρέπει να σταματήσει. Και καλώ τους Έλληνες πολίτες να ακούν μόνο τις υπεύθυνες πηγές ενημέρωσης» είπε σε παρέμβασή του, κατά τη συζήτηση για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου «διενέργεια απογραφής πληθυσμού - κατοικιών», στην ολομέλεια της Βουλής.

«Δίνουμε με τον πρωθυπουργό έναν αγώνα για την σταθεροποίηση και τον έλεγχο της κατάστασης. Οι χειρισμοί είναι λεπτοί, γίνονται επί τη βάσει σχεδίου και θα αποδώσουν αποτέλεσμα. Ο όρος «σελέκτιβ ντιφόλτ» δεν πρέπει να μεταφράζεται στα ελληνικά κατά τρόπο ο οποίος είναι το λιγότερο δημαγωγικός και υπεύθυνος. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας και καμία απειλεί χρεοκοπίας. Δεν θα παίζει κανείς με τις λέξεις, με την αγωνία των πολιτών και με το μέλλον του έθνους. Και κυρίως δεν δικαιούται να παίζει με τις λέξεις κάποιος υπεύθυνος θεσμικός παράγοντας. Κι αυτό αφορά όλα τα κόμματα και πρωτίστως την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της. Καλώ την Αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση και να ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχία αυτά που λέμε γιατί οι χειρισμοί πρέπει να είναι εθνικοί και αποτελεσματικοί» συμπλήρωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ενώ αναφερόμενος σε όσα ακούγονται για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είπε «κοιτώντας στα μάτια τους Έλληνες πολίτες και ξέροντας την αγωνία τους, τούς διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Είναι απολύτως καλυμμένο και διασφαλισμένο στο πλαίσιο του ευρωσυστήματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών. Η Τράπεζα της Ελλάδος ενεργεί ως μέλος του ευρωσυστήματος και στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΚΤ. Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ασφάλειας, ρευστότητας κα χρηματοδότησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου