Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Το Νόμπελ στη Νορβηγία

γράφει ο Πιτσιρίκος

Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από τη διπλή δολοφονική επίθεση στη Νορβηγία, αν και οι περισσότεροι δεν δίνουν δεκάρα, είτε επειδή κάνουν τις διακοπές τους και την περνάνε φίνα, είτε επειδή έχουν τα δικά τους προβλήματα και δεν μπορούν να ασχολούνται με αυτά των άλλων.
Προς μεγάλη έκπληξη όλων των άσχετων, ο δράστης της επίθεσης είναι Νορβηγός, αν και θα βόλευε περισσότερο να είναι κάνας Ταλιμπάν ή το φάντασμα του Μπιν Λάντεν.
Η δολοφονία τουλάχιστον 93 ατόμων προκάλεσε σοκ στους Νορβηγούς -επειδή δεν περίμεναν να συμβεί κάτι τέτοιο- και αυτό αποδεικνύει πως τα έχουν χαμένα, είναι στην καρακοσμάρα τους, νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στην κοινωνία τους.
Ο δράστης είναι ακροδεξιός που μισεί το Ισλάμ και αυτό προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους Έλληνες τηλεδημοσιογράφους, οι οποίοι καλούν συνέχεια στις εκπομπές τους διάφορα φασισταριά και συζητάνε σοβαρά μαζί τους – καθόλου περίεργο, αφού και αυτοί οι τηλεδημοσιογράφοι φασίστες είναι.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια ο δράστης να παρουσιαστεί σαν «ψυχάκιας»· δηλαδή, όλοι αυτοί οι υστερικοί φασίστες που κάνουν παρέλαση στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα κάθε μέρα -και μιλάνε για την ανωτερότητα του ελληνικού DNA- είναι στα καλά τους και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε.
Βέβαια, αυτά δεν πρέπει να προκαλούν εντύπωση, αφού, πριν από μερικές εβδομάδες, «αγανακτισμένοι πολίτες» με μαχαίρια κυνηγούσαν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας με τη συνδρομή αστυνομικών, οι σκηνές και τα πρόσωπα των δραστών καταγράφηκαν από τηλεοπτικές κάμερες, προβλήθηκαν στην τηλεόραση και η Δικαιοσύνη δεν πήρε χαμπάρι. Μάλλον, επειδή είναι τυφλή.
Τα περιστατικά βίας σε βάρος αλλοδαπών συνεχίζονται – μόνο και μόνο επειδή είναι σκουρόχρωμοι- και αρθρογράφος της «Καθημερινής» χαρακτήρισε τα μέλη της Χρυσής Αυγής «ακτιβιστές». Όχι, δεν είναι ακτιβιστές – είναι πρόσκοποι που περνάνε τις γιαγιάδες απέναντι.
Από την άλλη, κανείς δεν έχει σχολιάσει ακόμα το γεγονός ότι η επίθεση με τα περισσότερα θύματα στη Νορβηγία έγινε σε νησάκι όπου βρίσκονται οι κατασκηνώσεις της Νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.
Δηλαδή, όλοι θεωρούν φυσιολογικό να είναι μέλη σε κομματική νεολαία παιδιά 14 χρονών – καλύτερα να τα γράφουν στο Κόμμα οι γονείς τους με το πού γεννιούνται.
Μετά από αυτό το μακελειό, θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους όλοι πως πρέπει να διαλυθούν όλες οι κομματικές νεολαίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν φτάνει που αποβλακώνουν τα παιδιά – τώρα αποδεικνύονται και πολύ επικίνδυνες για τη ζωή τους.
Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο και το γεγονός ότι ο δράστης εμφανίστηκε ντυμένος αστυνομικός. Προφανώς, για να νομίσουν τα άτυχα πιτσιρίκια πως θα τους πουλήσει ναρκωτικά και να τρέξουν κοντά του.
Πάντως, ευτυχώς που η κομματική νεολαία του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας κατασκηνώνει σε νησί στη χώρα της. Αν είχαν κατασκηνώσει στη Μύκονο, μπορεί ο δολοφόνος να τους ακολουθούσε και να τους ξεκλήριζε στο Super Paradise· αυτό θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό – ειδικά τώρα που έχουν απεργία οι ταξιτζήδες και θα έπρεπε να κουβαλάμε τα πτώματα με τα γαϊδούρια.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε συλλυπητήρια επιστολή για τις πολύνεκρες επιθέσεις στον Νορβηγό πρωθυπουργό, όπου -μεταξύ άλλων- αναφέρει πως η δημοκρατία δεν ανέχεται τη βία. Παραδέχεται δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου πως η Ελλάδα έχει χούντα και όχι δημοκρατία, αφού πρόσφατα οι Έλληνες αστυνομικοί άνοιξαν δεκάδες κεφάλια στις διαδηλώσεις, άφησαν έναν δημοσιογράφο ανάπηρο και ψέκασαν με καρκίνο εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η Νορβηγία δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα με το πώς θα αντιμετωπίσει τον δράστη των δολοφονικών επιθέσεων.
Όπως είναι γνωστό, η Νορβηγία απονέμει κάθε χρόνο το Νόμπελ Ειρήνης. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης είναι και αρκετοί που είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Οπότε, ας δώσει φέτος η Νορβηγία το Νόμπελ Ειρήνης στον δράστη των δυο δολοφονικών επιθέσεων. Ας πάρει μια φορά το Νόμπελ Ειρήνης κι ένας Νορβηγός δολοφόνος. Να μείνει το Νόμπελ στη Νορβηγία.

Εμείς να προσθέσουμε ότι εάν είχε τη φαεινή ιδέα κανένας στην Ελλάδα να βγει μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό θα είχε κάνει ολέθριο λάθος, σε μηδενικό χρόνο θα του είχαν ανοίξει το κεφάλι με κάνα σφυρί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου