Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Πέθαναν άλογα μέσα στο γκαράζ του ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Όπως αναφέρει το www.lesvosnews.gr, μέσα στο γκαράζ του πλοίου «Μυτιλήνη» δύο άλογα πέθαναν προφανώς από θερμοπληξία, ενώ ταξίδευαν από τον Πειραιά για τη Λέσβο. Οι υπάλληλοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης κλήθηκαν από το Λιμεναρχείο χθες, όταν τα ζώα εντοπίστηκαν νεκρά. Η κατάστασή τους λέγεται πως ήταν απερίγραπτη.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Μιχάλη Σασχαμάνογλου, τα δύο ζωντανά πρέπει να βρήκαν εφιαλτικό θάνατο, αφού οι συνθήκες παραμονής τους στο γκαράζ του πλοίου, λόγω κυρίως της αποπνικτικής ατμόσφαιρας και των υψηλών θερμοκρασιών, ήταν αυστηρά ακατάλληλες και εξαιρετικά επικίνδυνες για τη ζωή τους.

Τα δύο άλογα ταξίδευαν ασυνόδευτα και μάλλον δεν είχε φροντίσει κανείς ούτε να τα ταΐσει, αλλά ούτε να τους βάλει νερό! Επόμενο ήταν να μην αντέξουν σε αυτές τις συνθήκες και να βρουν τραγικό τέλος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και σύμφωνα πάντα με το www.lesvosnews.gr, τα δύο άλογα ήταν εκπαιδευμένα και έπαιρναν μέρος σε αγώνες στον ιππόδρομο και ο ιδιοκτήτης τους πιθανολογείται ότι είναι από την Καλλονή της Μυτιλήνης.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία Μυτιλήνης ερευνά την υπόθεση και σύμφωνα με τον κ. Σασχαμάνογλου πρόκειται να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης για όποιες ποινικές ευθύνες προκύπτουν τόσο για τον ιδιοκτήτη αλλά και όσο για τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (NEL LINES), αφού, όπως υποστηρίζει, δεν έπρεπε να παραλάβει τα δύο ζωντανά, αν δεν είχε κατάλληλο χώρο για να τα φιλοξενήσει, χωρίς να κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Πηγή: lesvosnews.gr/zoosos.gr

Πότε θα τερματιστεί αυτή η κτηνωδία της μεταφοράς των ζώων με τα πλοία;πόσα ζώα έχουν πεθάνει μαρτυρικά το Πάσχα που μεταφέρονται στιβαγμένα για σφαξιμο χωρίς νερό και φαί;
Ποιό καθίκι θα πάει μέσα γι αυτό το έγκλημα και την αδιαφορία των εργαζόμενων στο καράβι να μην ασχοληθούν με τα ουρλιαχτά των αλόγων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου