Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν σκηνές

Σε επιχείρηση «σκούπα» στην πλατεία Συντάγματος προχώρησαν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα δημοτικοί υπάλληλοι σε συνεργασία με τα ΜΑΤ. Αρχικά, υπήρχε η σκέψη να «καθαρίσουν» την πλατεία Συντάγματος οι atenistas αλλά δεν βρέθηκε χορηγός.
Η επιχείρηση απομάκρυνσης των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε επειδή απαγορεύεται το κάμπινγκ σε δημόσιο χώρο. Σε δημόσιο χώρο επιτρέπεται μόνο να χτίσεις το Mall -το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης-, αλλά θα πρέπει να είσαι ο Λάτσης.
Ο δήμαρχος Αθηναίων που διαβάζουν free press, Γιώργος Καμίνης, επικαλέστηκε λόγους αισθητικής και δήλωσε πως στο Σύνταγμα σύχναζαν περιθωριακά άτομα. Από σήμερα, θα μαζεύεται στο Σύνταγμα όλη η όρθια διανόηση και η καλή κοινωνία, ενώ απόψε θα γίνει και παρουσίαση του βιβλίου της Μαριάννας Βαρδινογιάννη «Ο Μινώταυρος την είχε μεγάλη».
Ο κ. Καμίνης, ο οποίος είναι δήμαρχος μόνο τον Αύγουστο, δήλωσε επίσης πως -τώρα που καθάρισε το Σύνταγμα- το μόνο που απομένει είναι να τελειώσει και η απεργία των ιδιοκτητών ταξί, ώστε η Αθήνα να γίνει ξανά η πόλη-πρότυπο που ήταν μέχρι πριν δυο μήνες.
Ήδη, σύμφωνα με το Mega και τον ΣΚΑΙ, χιλιάδες Αθηναίοι σταματάνε τις διακοπές τους για να επιστρέψουν στην Αθήνα, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που τις ακυρώνουν για να μείνουν στην πρωτεύουσα και να απολαύσουν την άψογη αισθητική της πλατείας Συντάγματος.
Παράλληλα, χιλιάδες τουρίστες εγκαταλείπουν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και αναζητούν απεγνωσμένα ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο της πλατείας, για να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία να ανοίγεις το παράθυρό σου και να βλέπεις τις πλάκες και το σιντριβάνι.

Ο Γιώργος Καμίνης δεν σταματάει στον «καθαρισμό» της πλατείας Συντάγματος και ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για τον στολισμό της πλατείας τα Χριστούγεννα.
Στη μέση της πλατείας Συντάγματος θα υπάρχει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά η έκπληξη είναι πως στην κορυφή δεν θα έχει αστέρι αλλά τον Γιώργο Καμίνη. Για να στέκεται και να μην πέφτει, η κορυφή του δέντρου θα είναι στον πισινό του.
(Είμαι ένας από αυτούς που πίστευαν πως έπρεπε να φύγουμε ομαδικά, οργανωμένα και με μια γιορτή από το Σύνταγμα στα μέσα Ιουλίου και να επιστρέψουμε πάλι οργανωμένα και με μια γιορτή στο τέλος του Αυγούστου· το είχα γράψει απέξω απέξω, εξηγώντας και τους λόγους , και ψήφισα υπέρ αυτής της πρότασης, όταν τέθηκε στη λαϊκή συνέλευση. Οι φωνές όσων πίστευαν πως τα πράγματα πρέπει να γίνουν έτσι πνίγηκαν από αυτές των συμπολιτών μας που φώναζαν πως «η επανάσταση δεν πάει διακοπές». Περιέργως, τους περισσότερους επαναστάτες δεν τους είδα ξανά στην πλατεία Συντάγματος – μάλλον θα πήγαν διακοπές. Από την άλλη, καλύτερα που τα πράγματα έγιναν έτσι. Ο θυμός μεγαλώνει και η αποφασιστικότητα γιγαντώνεται. Και η κρίσιμη ώρα πλησιάζει. Εν τω μεταξύ, ας ερωτευτούμε – είναι ο πιο καλός τρόπος να διαδοθεί η επανάσταση.)

http://pitsirikos.net/2011/07/%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%AD%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου