Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ούτε στα καφενεία!


Εδωσαν άλλο σχέδιο νόμου για τα ζώα!

Το μπάχαλο που επικρατεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποκαλύφθηκε από το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια, αφού από την περασμένη Τετάρτη κυκλοφορεί, αναλύεται και κατηγορείται, χωρίς να είναι τελικά αυτό που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο!
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι αν δεν είχαν εξοργιστεί οι φιλοζωικές οργανώσεις με αρκετές διατάξεις του, ουδείς θα έπαιρνε χαμπάρι! Γέννησε, όμως, και πληθώρα ερωτημάτων, για το αν ήταν σκοπούμενη ή όχι η προώθηση του προηγούμενου αντί του νέου νομοσχεδίου.

Την περασμένη Τετάρτη έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς. Ηταν διαφοροποιημένο από το αρχικό, που είχε αναρτηθεί στη διαβούλευση. Περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, διατάξεις για μεταφορά αδέσποτων σε ταξί, διατηρούσε τις ισχύουσες διατάξεις, για μέχρι δύο κατοικίδια στα διαμερίσματα, ανεξάρτητα αν το προβλέπει ο κανονισμός της πολυκατοικίας ή όχι, κι επέτρεπε τη συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις κατήγγειλαν πως το νέο νομοσχέδιο οδηγεί στην εκμετάλλευση των ζώων από συμφέροντα, ενώ δημιουργεί προβληματικές καταστάσεις για τα αδέσποτα, αφού ελάχιστοι δήμοι διαθέτουν υποδομές.

Αντιπροσωπεία φιλοζωικών οργανώσεων συναντήθηκε χθες το πρωί με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα και τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη και συμφωνήθηκε να καταθέσουν τις προτάσεις τους ώς την Παρασκευή.

Στις 2.00 μ.μ. φιλοζωικές οργανώσεις έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο απογοητευτικό. Κατήγγειλαν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για «εσκεμμένη και συνειδητή παραπληροφόρηση των εκάστοτε ηγεσιών».

Αργότερα, έφτασε δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του υφυπουργού Γ. Δριβελέγκα με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων. Ακολούθως, φιλόζωοι ειδοποίησαν «ότι το σχέδιο νόμου δεν είναι τελικά αυτό που παρέδωσε η απερχόμενη υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη αλλά κάποιο άλλο».

Η «Ε» επικοινώνησε με τη Μιλένα Αποστολάκη, η οποία ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο, που είχε παραδώσει, είχε ενσωματώσει προτάσεις και από τη διαβούλευση, αλλά δεν γνωρίζει τι συνέβη και δόθηκε άλλο στη δημοσιότητα.

Στις 7.02 ήρθε η ορθή επανάληψη του νομοσχεδίου, το οποίο ήταν εμφανώς διαφοροποιημένο από το προηγούμενο. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι επιτρέπονται μέχρι 2 κατοικίδια, όπου ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν επιτρέπει κανένα, ενώ το αφήνει ανοιχτό στους ενδιαφερόμενους όπου δεν τίθεται περιορισμός. Απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις. Προβλέπει πρόστιμο για όσους κατόχους δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων τους, εκτός αν ο σκύλος είναι οδηγός.

Πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μας ανέφεραν ότι κατά λάθος στάλθηκε σε μερικούς δημοσιογράφους το νέο νομοσχέδιο και σε άλλους το προηγούμενο.
από Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου