Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Αποδοκιμασίες και για τον Βενιζέλο

Ένταση σημειώθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Πέτρου Παπασαραντόπουλου «Πολιτικό τραβέρσο στην ύστερη μεταπολίτευση» στην Διεθνή Εκθεση Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ στη Θεσσαλονίκη.

Ομιλητές ήταν ο συγγραφέας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο παιδαγωγός Γιώργος Τσιάκαλος με συντονιστή τον Τραϊανό Χατζηδημητρίου διευθυντή της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» ο οποίος αρχικώς δεν ήταν στην λίστα των ομιλητών.
Ομάδα 20 περίπου ατόμων που στην πλειοψηφία τους είναι μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου αποδοκίμασε κατ' αρχάς τον Πέτρο Παπασαραντόπουλο για τις πρακτικές του ως εκδότη και κατόπιν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων ακούστηκαν συνθήματα όπως «Είμαστε εδώ, θα είμαστε παντού ,θα είμαστε ο τρόμος κάθε υπουργού» και «Ενας χρόνος μνημόνιο, ένας χρόνος αγώνες ενάντια σε κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ».
Η παρουσία της αστυνομικής ασφαλείας του υπουργού όξυνε τα πνεύματα οπότε ο κ. Παπασαραντόπουλος αποκαλώντας την ομάδα των διαδηλωτών «φασιστική» ζήτησε να διακοπεί η εκδήλωση.
Οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Βίβλιου Θεσσαλονίκης θα μείνουν ανοικτές έως τις 8 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου