Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Δεν χρειάζεται το Spiegel - Αρκεί ένας φανοποιός

Για μια ακόμη φορά, η ελληνική οικονομία χτυπιέται από φήμες και διαδόσεις που προκαλούν τον πανικό και μεγιστοποιούν την ανησυχία στους έλληνες.
Αυτή τη φορά την αναταραχή προκάλεσε η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel το οποίο από ότι φαίνεται αξιοποίησε με ανεύθυνο τρόπο, μια έγκυρη πληροφορία που είχε από αξιωματούχους της γερμανικής καγκελαρίας.
Η επιρροή του συγκεκριμένου δημοσιεύματος όμως, δεν θα είχε τόσο καταστροφικά αποτελέσματα, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν εξακολουθούσε να αποκρύπτει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό κι αποφάσιζε κάποια στιγμή να αποκαλύψει το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων που έχει με τους ισχυρούς της Ευρώπης.
Η ανυπόστατη –όπως αποδεικνύεται- φήμη ότι η Ευρώπη συζητά επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή, δεν θα έβρισκε τόσο γόνιμο έδαφος, αν ο υπουργός Οικονομικών δεν αποφάσιζε να μεταβεί μυστικά στο Λουξεμβούργο.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η μυστικότητα είχε ζητηθεί από τον ίδιο τον κ. Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ, αλλά ίσως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αν από τις αρχές της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωνε τις πληροφορίες, ότι έχει αρχίσει ένας νέος κύκλος διαβούλευσης με την Ευρώπη και το Δ.Ν.Τ. με στόχο την διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας και για τα επόμενα χρόνια, με αντάλλαγμα νέα και σκληρότερα μέτρα.Όσο επιμένει λοιπόν η κυβέρνηση να διαβουλεύεται μυστικά για τόσο σημαντικά θέματα για το μέλλον της χώρας, η ελληνική οικονομία θα είναι απόλυτα ευάλωτη σε φήμες και διαδόσεις.
Δεν χρειάζεται καν να διακινούνται από πηγές της εμβέλειας του Spiegel.
Το ίδιο κακό μπορεί να δημιουργήσει ακόμη κι ένας άγνωστος φανοποιός από τη Κρήτη που προ μηνών είπε να στείλει ένα mail στους φίλους του κι έκανε άνω κάτω τους πάντες!
to vima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου