Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Υπουργός λαγός

Αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά και υπογραφή από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου των ρυθμίσεων που αφορούν την επικαιροποίηση του μνημονίου ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει θέση σε «νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές», θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

«Όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και όχι μόνο ο υπουργός οικονομικών, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, θα πρέπει να υπογράφουν τα σχετικά κείμενα, όπως π.χ την επικαιροποίηση του υπάρχονος μνημονίου», δήλωσε σήμερα ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Επιπλέον, τόνισε ότι για όλα τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας και για την ψήφιση του σχετικού σχεδίου νόμου που αφορά σε διαρθρωτικές αλλαγές και τα επικείμενα μέτρα «θα πρέπει να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία. Τα τρία πέμπτα ή τα δύο τρίτα της Βουλής μπορούν να αποτελέσουν τη διευρυμένη πολιτική νομιμοποίηση του σχεδίου νόμου», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.
Στο μεταξύ, επιφυλάξεις εξέφρασε ο κ. Λοβέρδος για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης: «Το σύστημα έχει πέσει αμηχανία απο τον Φλεβάρη και μετά» είπε.
Ο ίδιος τόνισε ότι είναι αναγκαία η πολιτική ενότητα δεδομένου ότι η χώρα περνά κρίσιμη περίοδο και κρίσιμες ημέρες. Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις: «Η ενότητα πρέπει να σφυρηλατηθεί. Είναι η ώρα να υπερβούμε τον εαυτό μας», επεσήμανε, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη ενός «πεντακάθαρου» πολιτικού λόγου.
Το συνολικό αυτό σχέδιο συνεπώς, όπως ανέφερε, θα μειώσει τον φόβο που αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες για το μέλλον της χώρας αλλά και για το μέλλον το δικό τους.
Όπως ανέφερε, «στη λογική αυτής της στρατηγικής είμαι στρατιώτης από την πρώτη στιγμή και δίνω και θα δίνω όσες δυνάμεις διαθέτω. Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές πάντως, δεν νομίζω πως έχω θέση. Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού»
Δεν υπάρχει ζήτημα παραίτησης του υπουργού Υγείας, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η δράση του κ. Λοβέρδου «κάθε άλλο παρά παραίτηση μαρτυρεί».
Ωστόσο, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπουργός υγείας δήλωσε πως εάν είχε τη διάθεση να παραιτηθεί θα το έλεγε χωρίς υπεκφυγές.
Στο μεταξύ, αναφορά έκανε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος και για ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε την πρόταση του για «μηδέν» προσλήψεις, στην περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο – πρόταση που έχει άλλωστε κάνει και στο Υπουργικό Συμβούλιο της 15ης Απριλίου.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου