Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Γαιδαράκος ζητά υιοθεσία

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
αρ. μητρ. Πρωτ. Χίου 467/30-09-96
Τ.Θ. 41, Χίος, τηλέφωνο: 6980470162

1996-2011 ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31ης ΜΑΪΟΥ 2011

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙ;

Τα γαϊδούρια είναι είδος προς εξαφάνιση στην Ευρώπη. Εδώ υπάρχουν πολλά ακόμη -όλων των ειδών- και δουλεύουν σκληρά, σε διάφορες αγροτικές εργασίες, μαζί με τους ιδιοκτήτες τους. Κάποιοι από αυτούς, όταν δεν χρειάζονται πλέον τα υπομονετικά ζώα, τα παρατάνε στα βουνά όπου πεθαίνουν από κακουχίες ή πέφτουν σε κάποιο γκρεμό και αργοσβήνουν βασανιστικά (θυμηθείτε το περιστατικό, στις Καρυές, τον Ιανουάριο του 2010, ή το πιο παλιό, με τον γάιδαρο που έκαψαν στο σκουπιδότοπο). Κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες, που ελπίζουμε να είναι οι περισσότεροι, τα κρατούν και τα φροντίζουν ακόμα και όταν τους είναι άχρηστα γιατί εκτίμησαν την αφοσίωση, τη συντροφικότητα και τον μόχθο που μοιράστηκαν μαζί.
Σε μια άλλη κατηγορία ανήκουν οι ιδιοκτήτες όνων που ψάχνουν ένα κτήμα ή κάποιο φιλόζωο να φιλοξενήσει το ζώο τους όταν αυτό δεν μπορεί να δουλέψει. Χθες, απευθύνθηκε ένας κύριος στο Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου, προσφέροντας ένα γέρικο γαϊδουράκι που χρειάζεται στάβλο, χόρτα και νερό για να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου κάνει έκκληση σε όλους ώστε να βρεθεί ένας χώρος για το ηλικιωμένο ζώο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 6980470162 και 6977429622 (ισχύουν μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση). Το γαϊδουράκι θα δοθεί σε άνθρωπο που θα διαθέτει χώρο για την προστασία του από τις καιρικές συνθήκες και όχι σε κάποιον που θα το παρατήσει σε ένα χωράφι. Ο Σύλλογος αναλαμβάνει τα έξοδα για οποιαδήποτε ιατρική εξέταση χρειαστεί το ζώο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου