Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Εργατικό δυστύχημα σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στο Παντουκειός

(από chiosnews.com)
Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε μονάδα ιχθυοκαλλιεργειών στον κολπίσκο του Παντουκειούς όπου ένας 41χρονος εργάτης από την Αίγυπτο έχασε τη ζωή του ενώ τραυματίστηκε ο πατέρας του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.
Ήταν λίγο μετά τις 9.00 το πρωί όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ανετράπη το σκάφος στον οποίο επέβαιναν κατά τη διάρκεια εργασιών στη μονάδα της ιχθυοκαλλιέργειας του Γ.Γ. και συγκεκριμένα κατά την προσπάθεια να μεταφερθεί αγκυροβόλιο που κρατά τους κλωβούς.

Ο 41χρονος Αιγύπτιος, πατέρας 3 παιδιών, εργαζόταν στη μονάδα τα τελευταία τρία χρόνια, και φαίνεται ότι πνίγηκε παρασυρμένος από το σκάφος που δεν έχει ανασυρθεί.
Η σορός του άτυχου εργάτη αναμένεται να μεταφερθεί στον Πειραιά ώστε να γίνει νεκροψία για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, ενώ ήδη ενημερώθηκαν τα συγγενικά του πρόσωπα που επίσης εργάζονταν στη Χίο, καθώς και η Αιγυπτιακή πρεσβεία στην Αθήνα από το Λιμεναρχείο Χίου που διεξάγει και τη σχετική προανάκριση.
Ο πατέρας του ιδιοκτήτη που όπως είπαμε βρισκόταν επίσης στο σκάφος, είναι εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται όμως με νευρικό κλονισμό στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά στη Χίο που αναφέρει τα εξής:

Αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση για το θάνατο του 30χρονου εργάτη από την Αίγυπτο σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στο νησί μας.
Καλούμε τον επόπτη εργασίας και την αστυνομία να ερευνήσουν τα αίτια και τις συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο χώρο και να αποδώσουν ευθύνες στους υπαίτιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου