Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση ο Στρος-Καν

Συνελήφθη χθες στη Νέα Υόρκη ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε καμαριέρα ξενοδοχείου.
Την είδηση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, Πολ Μπράουν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης, απόπειρα βιασμού και ομηρία.
«O Ντομινίκ Στρος-Καν βρίσκεται υπό κράτηση και ανακρίνεται για περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης σε καμαριέρα ξενοδοχείου. Αναμένουμε ότι πρόκειται να συλληφθεί επίσημα και να του απαγγελθούν κατηγορίες μέσα στην επόμενη ώρα για σεξουαλικό κακούργημα, απόπειρα βιασμού και ομηρία».
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Port Authority, της αρχής που χειρίζεται τις συγκοινωνιακές υποδομές στην αμερικάνικη μεγαλούπολη, ο Στρος-Καν, πιθανός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον Απρίλιο του 2012, συνελήφθη στις 16:45 το απόγευμα, τοπική ώρα Σαββάτου (23:45 τοπική ώρα Ελλάδας), δέκα λεπτά πριν απογειωθεί η πτήση 23 της Air France με προορισμό το Παρίσι, στην οποία επέβαινε, από το διεθνές αεροδρόμιο Κένεντι στη Νέα Υόρκη. Ο Στρος-Καν κατηγορείται για «σεξουαλική επίθεση σε μια 32χρονη καμαριέρα που εργάζεται στο ξενοδοχείο Sofitel στην 44η δυτική Λεωφόρο δίπλα στην πλατεία των Times, νωρίτερα το Σάββατο».
Συγκεκριμένα, βγαίνοντας από το μπάνιο επιτέθηκε στην καμαριέρα την οποία και κακοποίησε σεξουαλικά δύο φορές, ενώ στη συνέχεια την ανάγκασε να προβεί σε στοματικό έρωτα. Κάποια στιγμή η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει και κατήγγειλε το περιστατικό στον υπεύθυνο του ξενοδοχείου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ρούσβελτ, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. «Όταν οι επιθεωρητές έφτασαν στο ξενοδοχείο ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε ήδη αποχωρήσει και από την κατάσταση του δωματίου βγήκε το συμπέρασμα ότι έφυγε βιαστικά, καθώς είχε ξεχάσει προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και το κινητό του», τόνισε ο Πολ Μπράουν.
Μετά την επιστροφή του στο Παρίσι, θα μετέβαινε στο Βερολίνο όπου θα είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συζητήσουν για το ελληνικό χρέος.Τώρα όμως θα πρέπει να διευθετήσει το δικό του χρέος προς την αμερικανική δικαιοσύνη.
Μόλις χθες ο πιο πιθανός αντίπαλός του στις Προεδρικές Εκλογές της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, είχε κατηγορηθεί για «πόλεμο λάσπης» εναντίον του. Όμως, εφόσον επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, τότε πρόκειται για κάτι περισσότερο από διεθνές σκάνδαλο και φαίνεται ότι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Sofitel τελείωσε η κούρσα του για τα Ηλύσια Πεδία.
zougla.gr

Τί την ήθελε τη Νέα Υόρκη;
Εδώ πιάνει κώλους αβάδιστα εδώ κι ενάμιση χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου