Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κώστας Κουφοπαντελής: «Θα έρθει πραγματική αλλαγή στην εκπαίδευση;»

Υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση από επιλογή τα τελευταία 4 χρόνια ως μόνιμος και τα τελευταία 10 χρόνια με διάφορες μορφές απασχόλησης (ωρομίσθιος, αναπληρωτής) κι αισθάνομαι την ανάγκη να μιλήσω για τον κλάδο μου.
Ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια έχει εγκλωβιστεί σε μια στρεβλή εικόνα του προς την κοινωνία και δυστυχώς οι αρμόδιοι συνδικαλιστές δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να θεραπεύσουν αυτήν την πληγή, αντίθετα κάνουν ότι μπορούν για την πλήρη απαξίωση του κλάδου μας.
Εδώ και χρόνια στην πρώτη θέση των διεκδικήσεων του κλάδου η ΟΛΜΕ πρότασσε τη διεκδίκηση για μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση κλείνοντας τα μάτια στην προφανή υπεραριθμία χιλιάδων συναδέλφων σε συγκεκριμένους κλάδους… Κάποιοι φωστήρες του συνδικαλισμού επιδιώκοντας ψηφαλάκια, αγκαλιά με τους πολιτικούς που έκαναν ακριβώς το ίδιο με τα ίδια ακριβώς κίνητρα, δημιούργησαν έναν υπέρμετρα διογκωμένο κλάδο, με τεράστιες ελλείψεις σε κάποιες ειδικότητες και τεράστιες υπεραριθμίες σε άλλες.
Αποτέλεσμα:
Ο μέσος πολίτης αγανακτεί καθημερινά με το αποτέλεσμα που βλέπει απ’ το δημόσιο σχολείο στο παιδί του. Αναγκάζεται να πληρώσει φροντιστήρια για να μάθει το παιδί του ξένες γλώσσες ενώ υποτίθεται ότι απ’ τις πρώτες τάξεις του δημοτικού αυτό γίνεται δωρεάν στα δημόσια σχολεία…. Το ίδιο συμβαίνει για την πιστοποίηση γνώσεων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ υπάρχει το μάθημα της πληροφορικής απ’ το δημοτικό επίσης… Φυσικά η κορύφωση του δράματος του γονιού έρχεται όταν το παιδί του πλησιάζει στις πανελλαδικές εξετάσεις! Εκεί αναγκάζεται να πληρώνει αδρά σε φροντιστήρια και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ “ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ” για να έχει κάποια τύχη στην μετέπειτα καριέρα του.
Κατά τα άλλα τις μισές μέρες του χρόνου οι μαθητές κατακλύζουν τις καφετέριες του λιμανιού της Χίου από τις 11 το πρωί με διάφορες νομότυπες και μη δικαιολογίες.

Η κοινωνία μας φτύνει κι εμείς νομίζουμε ότι βρέχει….

Τις τελευταίες μέρες η ΟΛΜΕ έβγαλε 2 ψηφίσματα διαμαρτυρίας: Ένα για τους ειρηνικούς διαδηλωτές του Ρίο ντε Τζανέιρο κι ένα για τους Αφγανούς πρόσφυγες….. Εδώ καράβια χάνονται…..
Όμως και οι τοπικοί συνδικαλιστές μιμούμενοι τους μεγαλοσυνδικαλιστές δεν πάνε πίσω: Από την 1η μέρα που ενεργοποιήθηκε το απερχόμενο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου τους έστειλα την παρακάτω επιστολή:

Προς το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου

Κύριοι

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ εκ μέρους, όλων πιστεύω των ενεργών διδακτικά συναδέλφων, για τον καθορισμό της ώρας συνεδρίασης του πρώτου μετά την συγκρότησή σας σε σώμα Δ.Σ.
Δεν είναι λογικό από τη στιγμή που το καταστατικό μας προβλέπει τη συμμετοχή στα Δ.Σ. με δικαίωμα λόγου κάθε μέλους της ΕΛΜΕ, να ορίζετε την ώρα σύγκλισης του Δ.Σ. σε ώρα που οι περισσότεροι από μας είμαστε στην τάξη.(Δηλαδή το πρωί)
Όλοι σας θέλω να πιστεύω ότι επιθυμείτε την ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων και την έκφραση απόψεων στις συνεδριάσεις σας.
Γι’ αυτό σας καλώ να αναθεωρήσετε την απόφασή σας, αν υπάρχει τέτοια απόφαση τυπική ή μη, για την ώρα συνεδρίασης του συμβουλίου σας.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας κοινοποιήσω σχόλια συναδέλφων ότι υπάρχει ενδεχόμενο να είστε απασχολημένοι σε μη διδακτικές ώρες από αλλότριες απασχολήσεις κάτι που σίγουρα δεν ισχύει όπως θέλω να πιστεύω.
Με τιμή

Κουφοπαντελής Κώστας


Εδώ και δυόμιση χρόνια δεν έλαβα απάντηση και νομίζω καταλαβαίνετε όλοι γιατί….
Οι ίδιοι τοπικοί “συνδικαλιστές” θεώρησαν σκόπιμο, υπερασπίζοντας τη δική τους παρωχημένη αντίληψη περί συνδικαλισμού, να καλέσουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τους συναδέλφους να μη δουλέψουν στις 24 Μαρτίου έτσι εθιμικά…
Oι ίδιοι αποφάσισαν η Γενική συνέλευση του κλάδου αντί να γίνει οποιαδήποτε μέρα μετά τις 10 Μαΐου που κλείνουν τα σχολεία να την κάνουν στις 5 Μαΐου ώστε να χαθεί άλλη μια μέρα μάθημα…

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!!

Κουφοπαντελής Κώστας Μαθηματικός

Υ.Γ. Πλησιάζουν οι εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Επειδή είμαι υποψήφιος καλώ τους συναδέλφους μου να ΜΗ με ψηφίσουν αν νομίζουν ότι τους χαλάω τη σούπα αλλά τους καλώ να ψηφίσουν οποιονδήποτε σε κάθε παράταξη, αρκεί να ξέρουν ότι είναι ένας απλός εκπαιδευτικός… Χωρίς περιουσία, ακριβά αυτοκίνητα και αδικαιολόγητα σπάταλη ζωή. Ευτυχώς όλοι γνωριζόμαστε στη Χίο!
από chiosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου