Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Μίκης: Συνταγματικά άκυρο το Μνημόνιο

«Συνταγματικά άκυρο» χαρακτήρισε το Μνημόνιο, ο πρόεδρος του Κινήματος «Σπίθα», Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο μουσικοσυνθέτης υπέβαλε στον Κ.Παπούλια διάβημα κατά του Μνημονίου. «Το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις είναι συνταγματικά άκυρα, καθώς δεν υπογράφηκαν από τα 3/5 της Βουλής, ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρά μόνον από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης κατά την έξοδο από το προεδρικό μέγαρο.
«Με την απαράδεκτη παραδοχή του κ. Παπανδρέου παραχωρήσαμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Είχαμε πει ότι εάν εφαρμοστεί το μνημόνιο η χώρα μας θα οδηγηθεί σε χάος. Φτάσαμε στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Γι αυτό η κυβέρνηση ψάχνει να βρει στηρίγματα στη συναίνεση και η Ευρώπη σχεδόν εκβιαστικά λέει ότι πρέπει να γίνει εθνική ενότητα. Πώς να γίνει, όμως, αυτό όταν τα δύο κόμματα εξουσίας δεν έχουν ούτε το 40%» αναρωτήθηκε.
Από την πλευρά του ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Κασιμάτης τόνισε: «Είμαστε κράτος υποτελές, βρισκόμαστε υπό κατοχή. Δεν μένει τίποτα άλλο, παρά μόνον ο λαός να πάρει στα χέρια του την υπόθεση.»
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι όροι που περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση και στο μνημόνιο παραβιάζουν όλες τις θεμελιώδης αρχές και του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας και τους Διεθνούς Δικαίου.
«Θα πρέπει να βρεθεί μία κυβέρνηση και να ζητήσει την πλήρη ακύρωση αυτών των συμφωνιών. Εάν δεν αλλάξει το σκηνικό, σύντομα η χώρα θα φτάσει στο κατώτατο χάλι του χάους και της διάλυσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου