Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αποσταθεροποιούν περισσότερο την Αστυνομία οι δηλώσεις Παπουτσή

Προτιμότερο να διαλυθεί μια υπηρεσία παρά να εξυπηρετεί συμπεριφορές βίας»…είπε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος 

στη διαμάχη μεταξύ των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΖΗΤΑ.

«Μια υπηρεσία όσο ισχυρή και αν είναι, όσο δημοφιλής και αν είναι, είναι προτιμότερο να διαλυθεί και να συγκροτηθεί από την αρχή, παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής που εξυπηρετεί συμπεριφορές κατάχρησης εξουσίας, βίας και να επιτρέπει, σε περιπτώσεις αδικοπραξίας, μια ιδιόμορφη συντεχνιακή συγκάλυψη» ανέφερε σε σύσκεψη στη ΓΑΔΑ ο Χρήστος Παπουτσής.
Ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι: «Είναι ασφαλής ο πολίτης όταν γνωρίζει ότι τα ίδια τα σώματα ασφαλείας προστατεύουν την εικόνα τους αποκηρύσσοντας έμπρακτα τα στελέχη τους που παρεκτρέπονται.
Του προτείνουμε λοιπόν να αλλάξει την ονομασία των ΜΑΤ σε ΜΠΠ (Μονάδα προστασίας του Πολίτη) ή ΥΣΤ (Υπηρεσία Συμμόρφωσης Ταραχοποιών).
Έτσι όταν θα δέρνουν θα ισχυρίζονται ότι δέρνουν αυτούς για να προστατέψουν τους άλλους φιλήσυχους πολίτες…
(Με την ευκαιρία, δεν χρειάζεται να μεταθέσει στην υπηρεσία αυτή όλη την κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ…).

Έντονη αντίδραση της ΝΔ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, Θανάσης Νάκος, σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση στην Αθήνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χρειάστηκε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, να γίνουμε μάρτυρες ακραίων φαινομένων αυτοδικίας και να δούμε γειτονιές της Αθήνας να μετατρέπονται σε γκέτο και να παραδίνονται στη βία και την ανομία, για να ανακαλύψει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τη ρίζα του κακού: για μία ακόμα φορά φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εκείνον!
Φταίει, κατά την άποψή του, η «συντεχνιακή συγκάλυψη κρουσμάτων αυθαιρεσίας, βίας και κατάχρησης εξουσίας» στα Σώματα Ασφαλείας και δεν φταίει το γεγονός ότι τα Σώματα Ασφαλείας υπολειτουργούν, χωρίς μέσα, χωρίς πόρους, χωρίς ηθικό και επιχειρησιακή επάρκεια. Φταίει το «δημοκρατικό έλλειμμα στα Σώματα Ασφαλείας» και δεν φταίει το έλλειμμα πολιτικής ασφάλειας και προστασίας των πολιτών. Φταίει η «αυθαιρεσία», που «ενδημεί εντός των Σωμάτων Ασφαλείας» και δεν φταίει η αυθαιρεσία μιας πολιτείας που επιμένει να αντιμετωπίζει τα Σώματα Ασφαλείας ως κομματικό παράρτημα.
Φταίνε δηλαδή οι αστυνομικοί, επειδή δεν εφαρμόζουν μια πολιτική που δεν υπάρχει!

Τουλάχιστον κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κ. υπουργό για έλλειψη φαντασίας…».
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου