Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αναζητείται Αφγανός για παροχή ασύλου

Τον Αφγανό πολιτικό πρόσφυγα MSW, που τον πέταξαν στο... δρόμο, αρνούμενες να εξετάσουν την αίτησή του για παροχή ασύλου, αναζητούν τώρα οι ελληνικές αρχές για να του δώσουν... άσυλο, μετά την καταδίκη που εισέπραξε, τον Ιανουάριο του 2011, η Ελλάδα (μαζί με το Βέλγιο) από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, για παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης, καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος υποβολής μιας πραγματικής προσφυγής κατά της απέλασής του στο Αφγανιστάν.
Τραγέλαφος
Το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης προκύπτει από την επιστολή που έστειλε, στις 9 Μαΐου 2011, στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και τον δικηγόρο του... χαμένου Αφγανού πρόσφυγα, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Φωκίων Γεωργακόπουλος. Με την επιστολή γνωστοποιείται ότι κατατέθηκε ήδη στον τραπεζικό λογαριασμό του... αγνώστου διαμονής Αφγανού πρόσφυγα το ποσό των 5.725 ευρώ, που του είχε επιδικάσει το Δικαστήριο ως αποζημίωση, και ζητείται η συνδρομή του δικηγόρου προκειμένου να γίνει γνωστή η... διεύθυνσή του.

Ο κύριος Γεωργακόπουλος, μάλιστα, διαβεβαιώνει ότι οι ελληνικές κοινωνικές υπηρεσίες έχουν βρει διαθέσιμη στέγη για τον MSW.
περισσότερα
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=276640

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου