Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Πογκρόμ κατά μεταναστών από ρατσιστικές ομάδες

ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Επίθεση από ομάδα 500 ατόμων, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Ιουλιανού, δέχτηκαν αναρχικοί, μέλη της κατάληψης της Βίλλας Αμαλίας καθώς και μετανάστες που περνούσαν από το σημείο. Η ομάδα των 500 ατόμων είναι κατά κύριο λόγο μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, σπάσανε μαγαζιά μεταναστών της περιοχής και χτυπ αδιακρίτως όποιον μετανάστη περπατά στο δρόμο. Η αστυνομία έκανε 47 προσαγωγές.
" Αποκλεισμένη παραμένει η 3ης Σεπτεμβρίου, από τη Χαλκοκονδύλη μέχρι την πλατεία Βικτωρίας, από κατοίκους της περιοχής της πλατείας Βικτωρίας και του Αγ. Παντελεήμονα, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και δυνάμεις τις αστυνομίας. Νωρίτερα είχαν προηγηθεί επεισόδια στη συμβολή των οδών Φυλής και Φερρών.
Από χθες το βράδυ, ένταση επικρατεί στην περιοχή, αφού, κάθε φορά που προσεγγίζει κάποιος αλλοδαπός, ομάδες ακροδεξιών τον καταδιώκουν και τον προπηλακίζουν. Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών μεταφέρθηκαν 17 άτομα, όπως είπε στο enet υπεύθυνος του νοσοκομείου. Ένας εκ των τραυματιών παρέμεινε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ άλλοι 4 υποβάλλονται σε εξετάσεις. Ακόμη επτά τρυματίες μεταφέρθηκαν στην Πολυκλινική.
Στις 4 σήμερα το απόγευμα, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, όπου τα ξημερώματα της Τρίτης δολοφονήθηκε ο 44χρονος άντρας, την ώρα που ετοιμαζόταν να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του σε μαιευτήριο της Αθήνας.
Στη μνήμη του άντρα τελέστηκε τρισάγιο, ενώ οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας ελληνικές σημαίες, φώναζαν συνθήματα κατά των αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Ομονοίας και την οδό Αθηνάς, όπου σημειώθηκαν επεισόδια με αλλοδαπούς μικροπωλητές.

Αυτοκίνητο των ΜΑΤ έχει διακόψει την κυκλοφορία επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου, στο ύψος της Ιουλιανού.
Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε ότι ομάδες ατόμων προκάλεσαν φθορές στα τζάμια δύο ημιυπόγειων χώρων και ότι προσήχθησαν συνολικά 47 άτομα (40 ημεδαποί και 7 αλλοδαποί) και συνελήφθη ένας αλλοδαπός για σωματική βλάβη και φθορές" ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Το ξημέρωμα βρήκε την περιοχή βομβαρδισμένη μετά από ελληνική Νύχτα Κρυστάλλων.
Σπασμένα μαγαζιά , δεκάδες τραυματίες από μαχαίρια, καδρόνια και γκλομπς.
(οι φωτό είναι από το σημερινό ΕΘΝΟΣ,αν παρατηρήσετε θα δείτε τον ένα τραμπούκο να κρατά στιλέτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου