Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Tο ένα στρατόπεδο στη Χίο

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν σχεδόν επιλεγεί τα 5 στρατόπεδα χωρητικότητας 500 έως 600 ατόμων που παραχωρεί ο Στρατός στην αστυνομία.
Ο κ. Παπουτσής, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα, επιφυλάχθηκε να πει που θα γίνουν τα νέα κέντρα υποδοχής, προσωρινής κράτησης κι απέλασης των παράνομων μεταναστών που ξεκίνησαν και πάλι να εισέρχονται κατά κύματα στη χώρα τώρα που βελτιώθηκε ο καιρός κι έσπευσε να επισημάνει ότι τα στρατόπεδα δεν θα γίνουν κοντά σε πυκνές οικιστικές ζώνες, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες που θα διαμένουν κοντά στα υπό δημιουργία στρατόπεδα να μην παρασυρθούν σε οργανωμένες αντιδράσεις.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν σχεδόν επιλεγεί τα 5 στρατόπεδα χωρητικότητας 500 έως 600 ατόμων που παραχωρεί ο Στρατός στην αστυνομία, εκ των οποίων τα 3 στο νομό του Έβρου και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη για κάποια από αυτά, οι τεχνικές αυτοψίες, προκειμένου το κλιμάκιο των μηχανικών, σε συνεργασία με μηχανικούς των Ένοπλων Δυνάμεων, να καταρτίσουν οικονομικούς προϋπολογισμούς, μελέτες και σχέδια των παρεμβάσεων.
Προς το παρόν, μόνο για ένα ωστόσο στην Καρωτή του Έβρου έχουν ολοκληρωθεί οι παραχωρήσεις από το Στρατό και οι τεχνικές μελέτες, ενώ τα υπόλοιπα 4, ακόμη και σ' επίπεδο προσδιορισμού παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Πιο πιθανό όμως είναι σημειώνουν οι σχετικές πηγές, από τα 3 στρατόπεδα που επίκειται να κατασκευαστούν στον Έβρο, ακόμη ένα σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή της Καρωτής, ενώ το τρίτο σ' εκείνη του Φυλακίου.
Πρόκριμα έχουν πάρει επίσης άλλα 2 στη νησιωτική χώρα, από τα οποία το ένα στη Χίο, ενώ για το δεύτερο υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα επιλογής ανάμεσα στην Παγανή της Λέσβου και στη Σάμο.
Σε γειτονικούς χώρους των στρατοπέδων, πρόκειται να τοποθετηθούν κοντέϊνερ στα οποία θα εγκατασταθούν αστυνομικές υπηρεσίες και μηχανήματα προκειμένου να γίνεται η καταγραφή και ο έλεγχος (screening) των υπό απέλαση, ή υπό προσωρινή κράτηση οικονομικών προσφύγων.
Τα τελικά πορίσματα των τεχνικών πραγματογνωμόνων αναμένεται να παραδοθούν το αργότερο μέχρι τα μέσα τα καλοκαιριού, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα και να παραδοθούν προς χρήση πριν από το χειμώνα.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου