Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ταυτότης δημοσκοπήσεων

Πρωτιά στη ΝΔ δείχνουν 4 νέες δημοσκοπήσεις


Οι δημοσκοπήσεις θα δημοσιευτούν στον κυριακάτικο τύπο και ουσιαστικά με εξαίρεση την εμφανιζόμενη υποχώρηση της δύναμης του ΚΚΕ, δεν αλλάζει η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων κομμάτων. Επίσης ο συνασπισμός Δράση και Δημιουργία Ξανά, βρίσκεται κοντά στο όριο της εισόδου στην επόμενη Βουλή ως το όγδοο κόμμα.

Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 25,8% έναντι 20,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13%, το ΚΚΕ με 6,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, η ΔΗΜΑΡ 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%.

Το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει δημοσκόπηση της ALCO με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 25,6%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,6% και η ΔΗΜΑΡ 4,6%.

Προβάδισμα 3 μονάδων για τη ΝΔ δίνει και η δημοσκόπηση της ΜARC που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, καθώς συγκεντρώνει το 25,2% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,4% και η Δημιουργία Ξανά μαζί με τη Δράση με 3,8%.

«Ντέρμπι» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για τη REAL NEWS καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 23,3% και 22,2% αντίστοιχα. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%.

7 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΟΣ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ
    Ο Μαυρακης ειναι της MARC στο Εθνος.. Ο Kapa Research ειναι ο Υπατιας
    Α, ναι, του πρασινο-Γεράκη, αυτού που κλαψούριζε προ καιρού στο MEGA-Σαββατοκύριακο για τα πόσα τράβηξε όταν κήρυξε πτώχευση η Πολωνία, τότε που σπούδαζε εκεί με υποτροφία του ΚΚΕ (αυτό δεν το είπε). Και τον οποίο έκανε ρόμπα ένας παλιός του σύντροφος στο δεύτερο απεργιακό φύλλο των συντακτών της Ελευθεροτυπίας, θυμίζοντάς του πόσο καλά τα είχε με την καθοδήγηση και τις τοπικές αρχές…
    Τέλος, θα πρότεινα να μην παίρνετε υπόψη σας (παρά μόνο, ίσως, για ενημερωτικούς λόγους καθώς διαμορφώνουν κλίμα) έρευνες άλλων εταιριών πλην της Public Issue, της VPRC, της Pulse και, οριακά, της GPO και της MRB (με αυτή τη σειρά!). Κ-Research, Rass, Marc, Alco, Metron Analysis και λοιπές, έχουν τόση σχέση με την πολιτική επιστήμη και την έρευνα, όση έχω εγώ με την θερμική δυναμική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ήθος κι η αξιοπιστία του κ. Γεράκη. Εκτός των άλλων πάντα με την εξουσία, αριστερή ή δεξιά.

      Από το άρθρο του κ. Παυλόπουλου στην Ελευθεροτυπία Ε.

      "Από τη μια, οι ελάχιστοι που θαρραλέα έλεγαν ανοιχτά τη γνώμη τους, ότι το να σκοτώνεις εργάτες δεν έχει καμία οκέοη με τις αρχές του σοσιαλισμού και, από την άλλη, οι σταλινικοί σκληροπυρηνικοί. Στους πρώτους πρωτοστατούσα εγώ και γρήγορα έγινα το «μαύρο πρόβατο», ενώ στους δεύτερους, οι οποίοι και με «έδωσαν, εσύ «σύντροφε» Θωμά Γεράκη!"

      Διαγραφή
    2. Πονηρος Ικαριωτης Δεξιοκομμουνιστης

      Διαγραφή
  2. η κεντρική επιτροπή του blog προτείνει για σήμερα : Υλικά
    1 κιλό αλεύρι
    Mισό φλιτζάνι λάδι
    Mισή κουταλιά αλάτι
    κλαδάκια σπάρτου.

    Εκτέλεση
    Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι, ρίχνουμε χλιαρό νερό, όσο σηκώσει, και ζυμώνουμε, ώσπου να γίνει σφιχτή ζύμη. Παίρνουμε ένα κλωνάρι μακρύ σπάρτου (αυτού που τα κίτρινα άνθη του τα βάζουμε στα στεφάνια της πρωτομαγιάς) και κόβουμε βολαράκια ζύμη και τα τρίβουμε γύρω από το σπάρτο, στο τραπέζι. Βγάζουμε τον σπάρτο και στο μακαρόνι μένει η τρύπα. Τα βάζουμε σε τριχιές ή πλασερά ή κόσκινα, για να στεγνώσουν και την άλλη μέρα είναι έτοιμα. Μαγειρεύονται όπως τα μακαρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο που ένα "σ " χάλασε την συνταγή. Εγώ αντί να τα στρίψω γύρω από το σπάρτο τα ΄τριψα και μου βγήκε τραχανάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τέτοιος η τέτοια τζερεμές είσαι?

      Διαγραφή
    2. κρατα και το τραχανά καβάτζα γιατί ο Αντώνης της νουδουλας θα τον φαΐ αυτός

      Διαγραφή