Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ανοιχτή πρόσκληση συνάντησης συντονισμού για επένδυση Iberdrola-Rokas Πέμπτη 17/5/2012


Ανοιχτή πρόσκληση συνάντησης συντονισμού για επένδυση Iberdrola-Rokas Πέμπτη 17/5 στις 7.00 μμ στο θέατρο των Αστέγων, οδός Θεοφράστου 24
Πρωτοβουλία πολιτών για το ενεργειακό στη Λέσβο
Λίγο πριν το τέλος της περιόδου διαβούλευσης για την τεράστια επένδυση της πολυεθνικής Iberdrola-Rokas στο νησί της Λέσβου, εγκαθιστώντας 153 ανεμογεννήτριες και μετατρέποντας την σε βιομηχανικό πάρκο παραγωγής αιολικής ενέργειας προς εξαγωγή, καμία δημόσια αρχή στο νησί μας, περιφέρεια ή δήμος, δεν έχει προχωρήσει στην ενημέρωση των κατοίκων για τις επιπτώσεις, που αυτή η επένδυση θα έχει στο τόπο μας και στην καθημερινή ζωή μας.
Είμαστε όλοι υπέρ της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά για εμάς αυτή η συγκεκριμένη επένδυση, με το μέγεθος της, δεσμεύει και ταυτόχρονα υποθηκεύει το αναπτυξιακό μέλλον του νησιού μας με σκοπό το κέρδος ενός ιδιώτη.
Η πρωτοβουλία πολιτών για το ενεργειακό στη Λέσβο προχωρά σε ανοιχτό κάλεσμα πολιτών την Πέμπτη 17/5 στις 7:00 μμ στο θέατρο των Αστέγων (Θεοφράστου 24) με σκοπό:
α. την πληροφόρηση και ανταλλαγή απόψεων για το έργο, τις αλλοιώσεις που θα επιφέρει μία επένδυση τόσο μεγάλη για τα δεδομένα του τόπου και τα αξεπέραστα προβλήματα που δημιουργεί.
β. τον συντονισμό των περαιτέρω κινήσεων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου