Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ανακαίνιση


Διαλύεται και αυτοοργανώνεται από το μηδέν το ΠαΣοΚ
Την παραίτηση όλων των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλο
 Διαλύεται και αυτοοργανώνεται από το μηδέν το ΠαΣοΚ
Την παραίτηση όλων των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, ξεκινώντας την προσπάθεια ανασύνταξης του χώρου, όπως προανήγγειλε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Επιπλέον, καταργούνται όλα τα όργανα και οργανώνεται το κόμμα από την αρχή.

«Δεν υπάρχουν πλέον όργανα, διαλύονται όλα. Υπάρχει μόνο ο πρόεδρος», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «δεν μιλάω ούτε για ανασυγκρότηση ούτε για επανίδρυση. Μιλάω για αναγέννηση. Να επιστρέψουμε στη μήτρα της παράταξης».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, όπως είπε προτίθεται να καλέσει όσους μπορούν και θέλουν να συμμετάσχουν σε μια σύγχρονη κεντροαριστερά να στηρίξουν αυτήν τη νέα προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι τοπικές οργανώσεις με τη σημερινή τους μορφή αλλά και τα μητρώα μελών και φίλων και αυτοοργανώνεται το κόμμα από μηδενική βάση.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Βενιζέλος, ανέλυσε την κατάσταση της χώρας λέγοντας ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί η διάλυση των πάντων, και προχώρησε για πρώτη φορά σε γενναία αυτοκριτική.

Μίλησε για τα θετικά που προσέφερε διαχρονικά η παράταξη στη χώρα, αναγνώρισε όμως και τις γενικότερες ευθύνες της, τη νοοτροπία του κρατισμού και της πελατειακής λογικής που καλλιέργησε. Η παράταξη ηττήθηκε εδώ και καιρό, επισήμανε, από αυτή τη λογική να απομυζούμε το κράτος, και ενώ το κράτος δεν υπάρχει πια κάποιοι υπόσχονται να συνεχιστεί η απομύζηση του. Οταν το αντιληφθεί αυτό η κοινωνία θα γίνει μακελειό, προειδοποίησε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον Ακη Τσοχατζόπουλο, λέγοντας ότι η υπόθεση του είναι η επιτομή της σήψης ενός ολόκληρου συστήματος.

«Για όλα αυτά ο κόσμος δεν μας πίστωσε τη γενναία προσπάθεια που κάναμε για να σταθεί όρθια η χώρα. Ομως δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. Θα τα πω όλα για να γνωριστούμε καλύτερα», σημείωσε.

Το μόνο όργανο που θα λειτουργεί το επόμενο διάστημα είναι η εθνική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου -στην οποία θα συμμετάσχουν τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα και άλλα στελέχη- η οποία θα επιλέξει μια ολιγομελή γραμματεία. Η αναγέννηση του ΠαΣοΚ θα πάει σε βάθος και όπως είπε ο κ. Βενιζέλος ο επόμενος πρόεδρος θα είναι 30 ετών.

Σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους η κυρία Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «μιλάμε για ριζική αναμόρφωση, συζητάμε με την κοινωνία».  Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα θα συστήσει -με απόφαση του
προέδρου του-  Εθνική Επιτροπή Ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή και στις Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές, η οποία θα έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση του Συνεδρίου του. 

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=457259

4 σχόλια:

  1. Προσπάθεια αναστήλωσης του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές. Αναστήλωση βεβαίως σε πρόσωπα, καταστατικό, ίσως και σε εσωτερικές πολιτικές "διαρρυθμίσεις" και κανόνες λειτουργίας του κόμματος ... Στόχος φυσικά η επανάκτηση της κυριαρχίας στον δεύτερο πυλώνα του αστικού πολιτικού συστήματος, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Tα καλύτερα (και προσεκτικά διαλεγμένα) πολιτικά πρόσωπα του κυρίαρχου τμήματος του ελληνικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου, βρίσκονται ακόμα στο ΠΑΣΟΚ. Οι εργατοπατέρες και οι πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και της πλειοψηφίας των εργατικών κέντρων, βρίσκονται ακόμα υπο τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ. Οι ξαφνικές μεταγραφές αυτήν την περίοδο, δεν θα πείσουν κανέναν ... Δεν συμφέρει ακόμα την αστική τάξη, ο θάνατος του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρια Δασκάλα ένα ερώτημα έχω ? τι θα κάνουν τα εδώ γκρουποσκυλα που είναι κρατικοδίαιτα που βρίσκονται σε θέσεις που τις επήραν ελέω κόμματος θα τους ανακαλέσει ?

      Διαγραφή
  2. Κυρια Δασκάλα ένα ερώτημα έχω ? τι θα κάνουν τα εδώ γκρουποσκυλα που είναι κρατικοδίαιτα που βρίσκονται σε θέσεις που τις επήραν ελέω κόμματος θα τους ανακαλέσει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στείλτε τους mail ότι τους κατάργησε ο Βενιζέλος όλοι τι νομαρχιακή Τοπικές Οργανώσεις ΧΙΟΥ
    Τοπικη Οργάνωση Γραμματέας
    ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΑΠΟ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ) ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΙΤΣΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
    ΑΜΑΝΗΣ ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ΒΑΣΙΛΕΩΝΟΙΚΟΥ (ΑΠΟ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ) ΤΡΕΜΗΣ ΟΘΩΝ
    ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ (ΑΠΟ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ) ΚΡΙΜΙΖΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
    ΙΩΝΙΑΣ ΚΟΥΡΓΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
    ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ-ΑΡΜΟΛΙΩΝ-ΠΑΤΡΙΚΩΝ (ΠΥΡΓΙΟΥ-OΛΥΜΠΩΝ-ΜΕΣΤΩΝ) ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΩ
    ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΛΙΓΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΚΑΡΥΩΝ-ΑΥΓΩΝΥΜΩΝ-ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑΣ-ΑΝΑΒΑΤΟΥ (ΑΠΟ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ) ΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    ΛΑΓΚΑΔΑΣ (ΑΠΟ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ) ΛΕΟΝΤΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
    ΛΙΘΙΟΥ-ΒΕΣΣΑΣ-ΕΛΑΤΑΣ (ΠΥΡΓΙΟΥ-OΛΥΜΠΩΝ-ΜΕΣΤΩΝ) ΤΣΑΜΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
    ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΚΑΡΑΝΤΑΓΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
    ΠΥΡΓΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΩΝ-ΜΕΣΤΩΝ ΜΑΚΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
    ΣΥΚΙΑΔΑΣ (ΑΠΟ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ) ΠΟΥΠΑΛΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ
    ΧΑΛΚΕΙΟΥΣ (ΑΠΟ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ) ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
    ΧΙΟΥ1 (ΑΠΟ ΧΙΟΥ) ΤΖΟΥΜΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
    ΧΙΟΥ2 (ΑΠΟ ΧΙΟΥ) ΤΡΙΚΥΛΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ
    ΧΙΟΥ3 (ΑΠΟ ΧΙΟΥ) ΚΛΕΙΔΑΣ ΖΑΝΝΗΣ
    ΨΑΡΩΝ ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
    Βουλευτές ΧΙΟΥ
    Βουλευτής Δ/νση γραφείου Τηλέφωνο/ Fax site
    ΤΣΟΥΡΗ ΕΛΠΙΔΑ Λεωφόρος Αιγαίου 78, Χίος 22710 43200 / 22710 40259 http://www.tsouri.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή