Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

"Κόκκινα φανάρια (Το καλντερίμι)" - Πόλυ Πάνου (1963)



ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ
ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
θέλω αυτήν την παλιά ελληνική κοινωνία όταν οι πόρνες ήταν απολύτως αποδεκτές μέσα στον κοινωνικό περίγυρό τους, όταν οι άντρες παραδέχονταν ότι πήγαιναν σε πόρνες και φόραγαν καπότες, όταν οι νταβατζήδες λεγόντουσαν αγαπητικοί, όταν γραφόντουσαν τραγούδια για τις πόρνες, όταν γυριζόντουσαν ταινίες, όταν η πουτάνα ήταν άνθρωπος κανονικός, όταν η Μελίνα , η Τζένη, η Κατερίνα Χέλμη έπαιζαν με περηφάνεια τις πόρνες.
Εκείνη την Ελλάδα θέλω, όχι την άθλια , φοβική, "πέφτω απ΄τα σύννεφα" σημερινή.
Όχι αυτήν που κανιβαλίζει 20χρονα άρρωστα , κοκκαλιάρικα κορίτσια σέρνοντας τα με χειροπέδες για να τσιμπήσει κάνα ψηφαλάκι ικανοποιώντας τα χειρότερα ανθρωποφαγικά ένστικτα των πάντα αγνών και  ανεύθυνων μικροαστών νοικοκυραίων.
Αυτό δεν είναι πολιτισμένη αυτό είναι μεσαιωνική, μαύρη κοινωνία.
Αυτό αποτελεί επιστροφή στις σκοτεινότερες σελίδες του ανθρώπινου Πολιτισμού.
Επιστροφή στο Κυνήγι Μαγισσών.
Επιστροφή σε ναζιστικές μεθόδους διαπόμπευσης και χειραγώγησης της μάζας.
Και μια κοινωνία σε κώμα επιχαίρει, δεν υπάρχει Δικηγόρος, Ιατρός να ορθώσει λόγο για να προστατεύσει τα δικαιώματα των αδύναμων ιερόδουλων.
Αναπόφευκτα θα έρθει η σειρά ΟΛΩΝ μας.
Και τότε δεν θα έχει απομείνει κανείς για να μας υπερασπιστεί.
Κάτι κολασμένο σέρνεται προς τα δω....

Σοφία Λαμπίκη

8 σχόλια:

  1. κυρια δασκάλα γιατί δεν αναζητούν και αυτούς που μετέδωσαν στα κορίτσια τον ιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ ανώνυμε
    αν τα κορίτσια φάτσα κάρτα κι οι πελάτες φάτσα κάρτα
    σλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααα.. και κάτι άλλο το ξέχασα τα πουτανακια πρέπει να τα σέβεσαι.

      Διαγραφή
    2. Ναι είρωνα ανώνυμε.Να τα σέβεσαι !Και να φτύνεις τους βιαστές τους.Γιατί είναι βιαστές όσοι με το πορτοφόλι τους αγοράζουν την γυναίκα θύμα του τράφικιγκ

      Διαγραφή
    3. o7:04μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα.Σήμερα ο καπιταλισμός έχει ενσωματώσει (και φαινομενικά ικανοποιήσει) το αίτημα της σεξουαλικής απελευθέρωσης, αλλά είναι ζήτημα αν έχουμε πιο ομαλή σεξουαλική και κοινωνική λειτουργία. Το σύστημα διαστρέφει τη σεξουαλική επιθυμία και δημιουργεί βίτσια, φετίχ και διαστροφές, κατά αναλογία με τον φετιχισμό του εμπορεύματος στην παραγωγή που παραμένει δέσμια του κέρδους και της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, διαστρέφοντας την κοινωνική αναγκαιότητα.

      Υπάρχει επίσης η άποψη ότι ο κόσμος σήμερα έχει αποβάλει πολλά ταμπού και μιλάει ελεύθερα για το σεξ, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει καλή σεξουαλική ζωή. Μιλά πολύ γι’ αυτό, ακριβώς επειδή δεν κάνει και κάπως πρέπει να το καλύψει. Γενικώς πολύ κόσμο τον τρώει η ανεργία κι η αγαμία. Κι αν καταφέρει να λύσει ένα από τα δύο είναι λογικό να πέσει με τα μούτρα, είτε στο σεξ είτε στη δουλειά, για να ισορροπήσει το κενό μέσα του

      Διαγραφή
    4. 0.7,04 Αντί της ανάδειξης της ευθύνης του ''πελάτη'' απέναντι στον περίγυρό του και γενικότερα στο σύνολο, η ευθύνη εστιάζεται μόνο στις ίδιες τις γυναίκες που εξαναγκάζονται σε εκπόρνευση, δηλαδή στα ίδια τα θύματα της σωματεμπορίας.

      Διαγραφή
  3. ΚΑΝΤΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΠΟΤΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΙΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΙΖΕΙ ΤΗ "ΤΡΥΠΙΔΑ" ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙΤΕ. ΩΣ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΚΟ LA RA KIA ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. May 2, 2012 07:04 AM Το να σέβεσαι τα "πουτανακια" δεν είναι τυχαίο είναι πράξη αλληλεγγύης και όχι μονο να συμπεριφέρεσαι σε αυτά τα κορίτσια με τόση βαρβαρότητα.Ο συνδετικός κρίκος Ελληνίδων και ξένων ιερόδουλων, είναι η φτώχεια και η ανάγκη.
    Η πορνεία δεν είναι επιλογή.
    Είναι το χειρότερο είδος βίας που εξασκεί το σύστημα πάνω σε ανήμπορες γυναίκες (άντρες και παιδιά σε άλλες περιπτώσεις).Εν τέλει γιατί επιτρέπεται η πορνεία? Ποια είναι η επίσημη δικαιολογία. Την ανεπίσημη την ξέρω (κέρδος, προσφορά και ζήτηση), όπως επίσης γνωρίζω ότι ακόμη και αν απαγορευθεί δια νόμου, πάλι θα υπάρχει. Ο τζίρος ο μεγάλος πάντα θα είναι από την παράνομη.
    Αλλά μάλλον ζητάω πολλά από ένα σύστημα που κρατάει την ανθρωπότητα σε πρωτόγονο επίπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή