Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

ΠΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ: ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;

ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΛΥΦΑΝ ΤΟΥΣ «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥΣ» ΕΠΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.

1. Για να σατιρίσουμε λίγο την κατάσταση που ζούμε, είναι πραγματικά αστείο αυτοί που έγλυφαν επί 6 χρόνια τον «καταλληλότερο», ενώ αυτός και η κυβέρνησή του κατέστρεφαν τη χώρα, τώρα να έχουν μεταβληθεί στα χειρότερα τσιράκια του Χαλκείου Τύπου της Συγγρού, αναπαράγοντας τις χειρότερες αθλιότητές του.
- Μιλάμε για όλους αυτούς που σήμερα θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπήρχε και κανένα σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα όταν έφυγε η Ν.Δ. και ότι σώνει και καλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήθελε να φέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, λες και υπάρχει ένας Έλληνας που θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο.
2. Υπενθυμίζουμε λοιπόν για ακόμη μία φορά σε όλους αυτούς που αφού κατέστρεψαν τη χώρα, τώρα παριστάνουν τους ανήξερους, ότι χάρις στις ενέργειες και τη διορατικότητα του Γιώργου Παπανδρέου, όταν η Ελλάδα κινδύνευσε με χρεοκοπία, είχε ήδη δημιουργηθεί από το μηδέν Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης με τη συμμετοχή, στο μεγαλύτερο ποσοστό, όχι του ΔΝΤ, αλλά των κρατών μελών της Ε.Ε. Μηχανισμός που εξασφάλισε στη χώρα το πρωτοφανές δάνειο των 110 δισ. για να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος.
- Ο Γιώργος Παπανδρέου, η Κυβέρνησή του και το ΠΑΣΟΚ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, χτύπησαν κάθε πόρτα, για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία. Και την αποφύγαμε. Χρεοκοπία στην οποία είχε οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση Καραμανλή.
- Αυτά είναι τα δεδομένα. Και αυτά τα δεδομένα δεν θα τα θολώσει καμία προπαγάνδα. Ούτε αυτή που φοράει το μανδύα της σάτιρας.
- Εξάλλου, τα γελοία αυτά σενάρια δεν αντέχουν ούτε σε στοιχειώδη κρίση κοινής λογικής: αν πρόθεσή μας ήταν ηπροσφυγή στο ΔΝΤ, τι περιμέναμε και δεν το κάναμε αμέσως; Όλοι οι Έλληνες θυμούνται πολύ καλά πως ο αγώνας που δώσαμε ήταν ακριβώς για να μην βρεθούμε μόνο με το ΔΝΤ αλλά για να στηθεί Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης. Και αυτό καταφέραμε.
3. Υπογραμμίζουμε επίσης, για ακόμη μία φορά, σε κάθε έναν που ουσιαστικά αμφισβητεί τον πατριωτισμό αυτού του Κινήματος, ότι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως επανειλημμένα έχει υπενθυμίσει από τότε, είχε αναφερθεί από το Δεκέμβριο του 2009 στις επαφές του με τον επικεφαλής του ΔΝΤ και το ακριβές περιεχόμενό τους. Όλα καθαρά και πάνω στο τραπέζι:
α) Στις 11/12/2009, σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες:

- «Εγώ έχω επαφές και με τον Στρος Καν, αλλά επαφές για να συζητήσω τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, για να αξιοποιήσουμε τη δική τους τεχνογνωσία».

β) Στις 11/2/2010, πάλι σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες:

- «Πρώτα απ' όλα, να ξέρετε ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη από καιρό ζητήσει τη συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε θέματα τεχνικής φύσης και, βεβαίως, έχει συνδράμει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προς αυτή την κατεύθυνση.

- Σε παρόμοιες κρίσεις, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτός Ευρωζώνης έχει δείξει την τεχνογνωσία του, την οποία και έχουμε ζητήσει για να μας συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.
Δεν έχει αυτή την τεχνογνωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση σε παρόμοιες κρίσεις. Δεν έχει την τεχνογνωσία η Ευρωζώνη σε παρόμοιες κρίσεις. Είναι σημαντική λοιπόν αυτή η τεχνογνωσία, όπως το να βοηθήσει π.χ. στις διοικητικές αλλαγές, ώστε να μπορούμε να έχουμε μία πιο διαφανή και αποτελεσματική λειτουργία και εφαρμογή του προϋπολογισμού μας. Παίρνω απλώς ένα παράδειγμα.
- Με αυτή τη λογική βεβαίως, εμείς θα είμαστε πρόθυμοι και θα είναι και χρήσιμη αυτή η συνεργασία μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
γ) Και επίσης πάλι από τη συνέντευξη του στις 11/2/2010 στις Βρυξέλλες:

«Πρώτα απ' όλα, όχι προ μηνός, αλλά προ διμήνου και εγώ ζήτησα προσωπικά από τον Ντομινίκ Στρος Καν την αρωγή του σε τεχνική βοήθεια. Άρα, λοιπόν, είναι η Ελλάδα η οποία έχει ζητήσει αυτή την τεχνική υποστήριξη. Δεν ζητήσαμε την οικονομική στήριξη, δηλαδή την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ».
4. Αποτέλεσμα μάλιστα αυτών των επαφών ήταν η συνάντηση στην Αθήνα, στις 13 Ιανουαρίου 2010 της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Συνάντηση, η οποία, σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση του Υπουργείου:

- «Έγινε μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ζήτησε τη συνδρομή του ΔΝΤ σε τεχνικά θέματα. Ειδικότερα, συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής βοήθειας του ΔΝΤ σε θέματα φορολογικής πολιτικής, φορολογικής διοίκησης, όπως και σε συστήματα κατάρτισης προϋπολογισμού, συστήματα ελέγχου και αξιολόγησης δημοσίων δαπανών».

5. Στις 4 Μαρτίου 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις σε όσους διακινούν και υπονοούν αθλιότητες αναφορικά με τον πατριωτισμό μας:

- «Μόνο προδότη δεν με είπαν, επειδή συζήτησα, λένε, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα. Επειδή έψαχνα λεφτά για τη χώρα μου. Τότε που δίναμε μάχη για να βρούμε λύση, για να μη ζήσουμε τη χρεοκοπία. Ποιος θα τα πλήρωνε; Ο κ. Καραμανλής; Ο κ. Σαμαράς; Ο κ. Αλογοσκούφης; Ο κ. Ρουσόπουλος; Ο κ. Βουλγαράκης;
- Φυσικά, για την πατρίδα μίλησα και θα μιλώ με τους πάντες, με κάθε αρμόδιο ανά την υφήλιο, με κάθε έναν που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. Και αυτό έκανα και αυτό κάνω. Με τραπεζίτες, με διακεκριμένους οικονομολόγους, με αρχηγούς κρατών εντός και εκτός Ευρώπης, με επικεφαλής όλων των διεθνών Οργανισμών.
- Διότι ο δρόμος, και είναι μακρύς, αλλά θα είναι και μακρύτερος, αν δεν κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας. Όχι, η δική μας Κυβέρνηση και το δικό μας Κίνημα δεν είναι μαθημένο να σταυρώνει τα χέρια, όπως έκαναν άλλοι, σε άλλες, κρίσιμες διαπραγματεύσεις. Δεν είμαστε μαθημένοι να αφήνουμε τα πράγματα στη μοίρα τους. Δεν είμαστε μαθημένοι να ψάχνουμε άλλοθι για την αδράνειά μας».
6. Συμπέρασμα - μήνυμα προς Συγγρού και τους Λαζόπουλούς της: Εμείς κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον και σώσαμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Εσείς τι κάνατε;

- Τον πατριωτισμό του Κινήματός μας δεν θα τον αμφισβητήσει κανείς. Πόσο μάλλον όσοι οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και μετά λιποτάκτησαν και όσοι έγλυφαν τους «καταλληλότερους» επί 6 χρόνια, ενώ κατέστρεφαν τη χώρα.

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!
ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου