Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Να μην πάει η Ελλάδα (και η ζωή μας) χαράμι, του Γιάννη Μακριδάκη


Σήμερα στο μπάνιο ήμουν απολύτως μόνος. Μάναγρος. Μια παραλία με μήκος τριών χιλιομέτρων. Αδόμητη. Ούτε μια πέτρα πάνω στην άλλη δεν επιτρέπεται να βάλει κανείς. Προς το παρόν βέβαια. Πριν το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας.
Την εποχή που νομίσαμε πως ήμασταν ισχυρή και αναπτυγμένη χώρα, θεσπίσαμε τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) και απαγορεύσαμε τη δόμηση στις παραλίες και στις περιοχές γεωργικής γης. Από τότε δεν πέρασαν ούτε δέκα χρόνια. Κι έρχονται, τώρα που το παραμύθι τελείωσε, οι πολιτικοί μεσίτες των πολυεθνικών, να δώσουν γη και ύδωρ, πιστοί στο δόγμα της “ανάπτυξης” με άξονες τους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας. Κοινώς, έρχονται να μας κάνουν Γουατεμάλα και Ταυλάνδη. Με ρυθμούς ανάπτυξης που θα βασίζονται στο ξεπούλημα των παραλίων, των βουνών, των φυσικών πόρων αλλά και στην (παιδική) πορνεία των εξαθλιωμένων κατοίκων.
Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την Ελλάδα, τη φύση της, τις παραλίες της, τα βουνά της, τη γεωργική της γη, τη ζωή μας την ίδια από τα χέρια αυτών που έχουν πρόγραμμα να μας ξεπουλήσουν όσο όσο για να ξεπληρώσουν δάνεια που οι ίδιοι και οι πελάτες τους “έφαγαν”.
Όποιος ξεπουλάει ό,τι κληρονόμησε για να αποκτήσει χρήμα και να κάνει μεγάλη ζωή, από τον ελληνικό λαό αποκαλείται παραδοσιακά “χαραμοφάης”. Αυτοί οι χαραμοφάηδες πολιτικοί λοιπόν, όσοι πρεσβεύουν το ξεπούλημα της χώρας μας, δεν έχουν καμία θέση πλέον στην κυβέρνηση. Ψηφίζουμε για να κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και να την προστατεύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου