Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο                                                             http://www.syrizachios.gr/                 

 
«Αν τα νοσοκομεία ήταν τοκογλυφικά funds…»
Η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχει χρεοκοπήσει τη δημόσια υγεία στη χώρα και απειλεί ιδιαίτερα τον ακριτικό και νησιωτικό νομό μας.
Τα φαρμακεία αδυνατούν να χορηγήσουν φάρμακα στους ασφαλισμένους λόγω στάσης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, ενώ το Νοσοκομείο Χίου λειτουργεί με απλήρωτους εργαζόμενους που έχουν φτάσει προ πολλού στα όριά τους. Χωρίς κάλυψη εφημεριών για την ασφαλή λειτουργία του. Το Κέντρο Υγείας στο Πυργί απειλείται
. Οι πολίτες τις περιοχής μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη από δημόσιο φορέα. Κάποιοι ήδη διακόπτουν θεραπείες και τον απαραίτητο κλινικο-εργαστηριακό έλεγχο ή υποχρεώνονται να μεταβούν στην Αθήνα
Τα αποθεματικά των νοσοκομείων εξαφανίστηκαν με ένα αδιαφανές μνημονιακό κούρεμα. Αν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας μας ήταν τράπεζες θα τα είχαν επανακεφαλαιοποιήσει, αν ήταν αρπακτικά και τοκογλυφικά funds με έδρα τα νησιά Cayman θα τα είχαν πληρώσει.
Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι αναλώσιμη! Υπάρχουν λύσεις για την αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων στην Υγεία: Προτεραιότητα στην κοινωνία και όχι στους τοκογλύφους! Με υπεύθυνη και διαφανή διαχείριση των πόρων. Τη λύση αυτή δεν μπορούν να τη δώσουν αυτοί που μας οδήγησαν μέχρι εδώ, αυτοί που θησαυρίζουν σε βάρος της κοινωνίας με τις μίζες και τις τοκογλυφικές πρακτικές.
 Τη λύση μπορεί να τη δώσει μια κυβέρνηση που στο κέντρο της προσοχής της θα είναι οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους κι όχι τα υπερκέρδη των πλουσίων!
Μια κυβέρνηση της Αριστεράς με πυρήνα τον                               ΣΥΡΙΖΑ!
Χίος 25-5-2012
Η Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

5 σχόλια:

  1. ο ΚΚΕ αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κοινωνικό δικαίωμα και παλεύει για ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες, με βασικό προσανατολισμό στην πρόληψη, ρίχνοντας βάρος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με το Κέντρο Υγείας που θα είναι συνδεδεμένο με τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους χώρους άθλησης κ.ά.

    Παλεύει για πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες μονάδες Υγείας σε όλα τα επίπεδα του συστήματος που θα αξιοποιούν τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

    Αυτή η δυνατότητα προσκρούει στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που θυσιάζει τις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου, το οποίο αξιοποιεί για δικό του όφελος τις σύγχρονες τεχνολογίες, ελέγχει και κατευθύνει την έρευνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

      Διαγραφή
    2. Στα πλαίσια αυτής της κατεύθυνσης, η πολιτική του δικομματισμού και της ΕΕ:

      Αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος που επιβαρύνει τους κρατικούς προϋπολογισμούς, γι' αυτό περικόπτει τις κρατικές δαπάνες για την Κοινωνική Ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
      Μεταφέρει ολοένα και περισσότερο την ευθύνη της χρηματοδότησης των υπηρεσιών και των υποδομών Υγείας στις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, γιατί αντιμετωπίζει την Υγεία σαν ατομική ευθύνη.
      Αντιμετωπίζει την Υγεία σαν εμπόρευμα, πηγή κερδοφορίας του κεφαλαίου και τους ασθενείς και τις οικογένειές τους ως πελάτες, δυναμώνοντας την τάση να συνδέονται τα προβλήματα Υγείας με την οικονομική κατάσταση των λαϊκών οικογενειών.
      Επεκτείνει την επιχειρηματική δραστηριότητα και οικοδομεί ένα σύστημα, όπου οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας λειτουργούν ως επιχειρήσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, σε ανταγωνισμό με τον ιδιωτικό τομέα.

      Διαγραφή
  2. Προϋποθέτει την αποκλειστικά κρατική (κοινωνική) οργάνωση και λειτουργία όλων των φορέων Υγείας, επομένως ανατροπή στις σχέσεις ατομικής ιδιοκτησίας, της σημερινής εξουσίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση διαμορφώνεται η πρόταση του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψήφισε ΚΚΕ, έστω κι αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί του.
    Δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή