Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο                                                             http://www.syrizachios.gr/                 

Μουσείο εγκαταλειμμένων έργων η Χίος

Το «έργο» της διάνοιξης του δρόμου Χίου-Καρδαμύλων προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των εγκαταλειμμένων «έργων» στο νησί μας, μαζί με τα φράγματα Κόρης Γεφύρι, Σαραπειό, τη μαρίνα, το νοσοκομείο… Ο συνδυασμός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, συγκεκριμένων τοπικών αιρετών και ενός διαπλεκόμενου περιβάλλοντος εργολαβιών έχει μετατρέψει τη Χίο σε μουσείο εγκαταλειμμένων έργων. Μέσω της γνωστής τακτικής ενός ανεξέλεγκτου ιδιωτικού τομέα: φουσκώνεται ο αρχικός προϋπολογισμός μέχρι  διπλασιασμού και στην συνέχεια εγκαταλείπεται το έργο.
Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα για την τύχη «έργων» που σχεδιάζονται από έναν τέτοιο συνδυασμό κυβέρνησης, αυτοδιοίκησης και ιδιωτών «επενδυτών». Και έχουμε προειδοποιήσει έγκαιρα για την τρομακτική υποβάθμιση αν προστεθεί στο ίδιο μουσείο το φαραωνικής κλίμακας ιδιωτικό «έργο» της πολυεθνικής Iberdrola, το οποίο προσπαθούν να προωθήσουν και κάποιοι αιρετοί.
Αναδεικνύεται νομίζουμε η σημασία της προεκλογικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ Χίου για έναν δημοκρατικό σχεδιασμό με συμμετοχή των πολιτών, για ευημερία που θα βασίζεται σε περιβαλλοντικά βιώσιμες υποδομές με βάση την κλίμακα του νησιού, με αρωγό έναν αναβαθμισμένο δημόσιο τομέα, με έμφαση σε ποιοτικές θέσεις εργασίας και όχι στα συμφέροντα κάποιων εργολάβων. Όπως αποκτά ιδιαίτερη σημασία η δέσμευσή μας για απόδοση ευθυνών.

Χίος19-5-2012
Η Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

20 σχόλια:

  1. βλεπε Λαμπιρινουδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 20 xρονια τωρα πληρωνουμε τον θειο
    (της Τσουρη, τον Βιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα ωραιότερα συνθήματα που φωνάξαμε αρκετές φορές στις πλατείες τους δρόμους ,κάτω απο τα γραφεία της Τσουρή. ΤΩΡΑ είναι η ώρα να πάρομε τις αποφάσεις μας ,αν θα συνεχίσομε να έχομε θείους

      Διαγραφή
  3. Τώρα θα αρχισουμε να πληρωνουμε και τον θειο του βλακα τριανταφυλλου
    Και το μουσουρουλι ποιος το πληρωνει νομιζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΆΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΔΑ ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΙΟΥΣ

      Διαγραφή
    2. για καλο το ερώτημα ποίους θείους θα φτιάξει ο σύριζα?

      Διαγραφή
    3. ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ

      Διαγραφή
    4. εδρα στη χιο δεν περνετε γιατι θα εισαστε τριτο κομμα.

      Διαγραφή
  4. Ρε συντροφοι ποιος ειναι ο θειος του βλακα;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Θα ήταν λάθος να νομίζει κανείς ότι οι επαναστατικές τάξεις έχουν πάντα αρκετή δύναμη για να πραγματοποιήσουν την επανάσταση, όταν αυτή η επανάσταση έχει ωριμάσει πέρα για πέρα λόγω των συνθηκών της κοινωνικο-οικονομικής εξέλιξης. Όχι η ανθρώπινη δεν είναι συγκροτημένη τόσο έλλογα και τόσο βολικά για τα πωτοπόρα στοιχεία. Η επανάσταση μπορεί να ωριμάσει, ενώ οι δυνάμεις των επαναστατικών δημιουργών αυτής της επανάστασης μπορεί να φανούν ανεπαρκείς για την πραγματοποίησή της. Τότε η κοινωνία σαπίζει και αυτό το σάπισμα παρατείνεται κάποτε ολόκληρες δεκαετίες".
    Έτσι τοποθετούσε το ζήτημα ο Λένιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κρίση θα δημιουργηθεί ακριβώς επειδή και οι από κάτω θα αντιδράσουν. Αλλιώς το κεφάλαιο περνά την κρισιακή κατάσταση ανώδυνα και την κρίση την πληρώνει ο "φάε σκατά λαέ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΛΑΌΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ;;;

      Διαγραφή
    2. Ο σοσιαλισμός είτε θα είναι δημοκρατικός, είτε δε θα υπάρξει, ήταν η περίφημη φράση που έγινε το σύνθημα του ευρωκομμουνισμού και συμπύκνωσε τις διαφωνίες και την αποστασιοποίηση αυτού του ρεύματος από το «σοβιετικό μοντέλο». Το οποίο ρεύμα κατάφερε να συγκεράσει διαλεκτικά τις δύο έννοιες, σοσιαλισμό και δημοκρατία, και να καταλήξει, δια της μετάλλαξης, στη μεγάλη αγκαλιά της σοσιαλδημοκρατίας, που αποζητά το ανθρώπινο πρόσωπο του σοσιαλισμού αλλά κλείνει συστηματικά τα μάτια στο απάνθρωπο είδωλο του καπιταλισμού.

      Διαγραφή
  7. Για ακομη καλιτερες μερες ψηφιζω ΚΚΕ Εσωτερικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαριές κουβέντες για οργανωμένα κέντρα, συνειδητούς αντεπαναστάτες κτλ τα αποφεύγω εξισου συνειδητά.
      Ούτε ως υλιστική ιστορική εξήγηση στέκουν, ούτε μου αρέσει να φορτώνω ελαφρά τη καρδία τέτοιες κατηγορίες σε άτομα που αγωνίστηκαν σε συνθήκες πολύ πιο δύσκολες από όσο εμείς τώρα.
      Εξάλλου, αυτές ακριβώς οι δύσκολες συνθήκες εξηγούν πολλά πράγματα.
      Πρωτόγνωρες οι συνθήκες, πρωτόγνωρα και τα προβλήματα.
      Λογικό ως ένα βαθμό να υπάρξουν διαφορετικές εκτιμήσεις πάνω στο τι να κάνουμε. Λογικό να είναι και κάποιες πολιτικά λάθος.
      Αλλά όλες έχουν μια βάση.
      Κι αυτή η βάση δεν είναι η προδοσία.

      Διαγραφή
  8. Εμάς μας αρέσουν οι αργοί σοβιετικοί ρυθμοί, γιατί είμαστε μουζίκοι και έχουμε ανασφάλειες. Όποιου τροτσκιστή και αντιφρονούντα δεν του αρέσει και θέλει τυχοδιωκτισμούς και περιπέτειες, μπορεί να πάει να ζήσει στον καπιταλισμό. Εκεί όπου οι δέκα (και πολλούς βάζω) έχουν ιδιωτικό γιοτ και οι άλλοι ενενήντα είναι στο γουότσινγκ και μένουν με την χαρά ότι κάποτε θα γυρίσει ο τροχός και θα έχουν κι αυτοί λεφτά για να αγοράσουν σκάφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ότι το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης κουρελιάζει τους νόμους κι αυτής της κουτσουρεμένης αστικής δημοκρατίας. Να αναδείξουμε τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα του νέου μνημονίου και της διαδικασίας του κατεπείγοντος, τη φύση των σκανδάλων που είναι σύμφυτα με το ίδιο το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εμπρός για την επανίδρυση του ΚΚΕ εσωτερικου με καθοδήγηση τον Pit

    ΑπάντησηΔιαγραφή