Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

δεν αλλάζει τίποτα



Μπέλα Βίστα.Παραλία δίπλα στον ΝΟΧ.
Πέρυσι ο κος Τομάζος, επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης του νησιού μας και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαίου,ενοικίασε από τον Δήμο Χίου , για δύο χρόνια, έναντι μικρού μισθώματος, ένα κομμάτι της παραλίας για την εγκατάσταση καντίνας και ομπρελών -ξαπλωστρών.
Πέρυσι η καντίνα καλύφθηκε και μετατράπηκε σε beach bar.
Κανείς δεν ασχολήθηκε .
Φέτος ο επιχειρηματίας διαμορφώνει ένα μεγάλο κομμάτι του αιγιαλού σε χώρο διεξαγωγής αγώνων beach volley μεταφέροντας τόνους άμμου και  επιστρώνει στον αιγιαλό που έχει διαφορετική μορφολογία, ψιλή άμμο ανάκατη με βότσαλα και ογκώδεις πέτρες.
Επιπρόσθετα έχει αρχίσει να στρώνει με άμμο τμήματα του αιγιαλού που είναι ακριβώς δίπλα στην θάλασσα .Ακουσα δε σήμερα τον εργάτη που έστρωνε την άμμο να παρατηρεί πιτσιρικάδες που έσκαβαν την άμμο παίζοντας με κουβαδάκια , να μην το κάνουν γιατί κάνει ένα σωρό λεφτά!

Μερικές απλές ερωτήσεις αδαούς πολίτη που πληρώνει δημοτικά τέλη και φόρους στην Χίο:
Έχουν άδεια οι εργασίες αυτές και από πού; Από τον Δήμο Χίου;
Επιτρέπεται η αλλαγή της φυσιογνωμίας ενός αιγιαλού από το Σύνταγμα ; (πχ από βραχώδη σε αμμώδη ή τούμπαλιν;)
Δεν απαιτείται περιβαλλοντική μελέτη για την διαμόρφωση αυτή;
Το Λιμεναρχείο γνωρίζει τί γίνεται 1 χλμ από την υπηρεσία του;
Αληθεύει ότι πρόκειται να κατασκευαστεί και ράμπα για να κατεβαίνουν στην παραλία μηχανάκια και αυτοκίνητα;
Ποιος θα πληρώσει το έργο αυτό;
Αληθεύουν αυτά που ψιθυρίζουν οι γείτονες ότι με κονδύλι του Δήμου, δλδ των πολιτών , θα φτιαχτεί η ράμπα;

Δεν πιστεύω ότι οι ερωτήσεις πρόκειται να απαντηθούν από κανέναν.
Τις μεταφέρω, όπως και γράφω αυτό το κείμενο, επειδή μου το ζήτησαν ηλικιωμένοι λουόμενοι που ετοιμάζονται να γίνουν πρόσφυγες καθώς και  κάτοικοι της περιοχής.
Γιατί δεν μιλούν οι ίδιοι;
Γιατί, όπως μου είπαν, φοβούνται και δεν θέλουν να μπλέξουν.

Σε μια χώρα, σε έναν τόπο , όπου οι πολίτες φοβούνται να μιλήσουν και ο καθένας κοιτά την κονόμα του και δεν ασχολείται μήτε με Νόμους , μήτε με το γενικό καλό και την προστασία του περιβάλλοντος του τόπου του δεν υπάρχει ούτε ελπίδα, ούτε Μέλλον.
Μόνο ένα άθλιο, εξαχρειωμένο παρόν.

Σοφία Λαμπίκη

10 σχόλια:

  1. oxi tzampa evale yia voleftis o tomazos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μιλά όταν χρειάζεται και σιωπά όταν πρέπει, θέτει ερωτήματα και βασανίζει με γρίφους".
    Οι Χιώτες, Σοφία, καλό είναι να... μιμηθούν τη "σφίγγα".Γιατί γεμίσαμε με πολυλογάδες που δεν λένε τίποτα και "μουγκούς" που φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους αλλά ταυτόχρονα κάνουν ψιλή κριτική. ο φόβος έχει ρημάξει την τοπική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Ας τολμήσουμε λοιπόν χωρίς προκαταλήψεις να πούμε όλα αυτά που μας φοβίζουν γιατί σε λίγο θα είναι πλέον πολύ αργά. Όταν δε λέω να μιλήσουμε εννοώ να μιλήσουμε χωρίς φωνές, χωρίς βία, χωρίς γιαούρτια αλλά χαμηλόφωνα και με θάρρος
    Γ. Κεβόπουλος (kevopoylos@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και βέβαια πράξεις. όταν έρθει η ώρα να μην ξεχάσουμε όλα αυτά τα τρομερά για το μικρο συμφέρον μας αλλά να στείλουμε τους υπεύθυνους στον σπίτι τους. Οι Δήμοι σε όλη τη χώρα είναι πηγή διαφθοράς δεν μας φταίνε μόνο οι κεντρικοί πολιτικοί αλλά και οι τοπικοί ...ηγέτες. ας τελειώνουμε με αυτούς επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρις αμφιβολια το επομενο κλυσμα θα το φαει ο πολυδωρας και ο εσμος του.Δινω και γκαραντι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν έχω τα 100 ευρώ να του κάνω μήνυση διαφορετικά σήμερα θα τον είχαν μαζέψει

      Διαγραφή
  5. λοιπόν για να τελειώνομε με αυτούς ξέρομε ότι η δήμοι είναι διεφθαρμενοι αλλα με τον Πολύδυμο είναι καινούργιο όχι?άρα κοιτάξετε τους μαφιόζους που αποτελούν το δημοτικό συμβούλιο να κάνω και την αφελέστατοι ερώτηση υπάρχει κανένας εισαγγελέας να κινηθεί μονος του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ξέρουν ότι τελειώνουν και στα γρήγορα θέλουν να κάνουν τις βρώμικες δουλειές τους αυτός ο Τσαμπάς μάγκας Ο Τομάζος που δεν κόβει καμια απόδειξη όταν κάθεσαι η παίρνεις από το καφενείο του κάτι γιατί δεν τον ελένxει το ΣΔΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ξέρουν ότι τελειώνουν και στα γρήγορα θέλουν να κάνουν τις βρώμικες δουλειές τους αυτός ο Τσαμπάς μάγκας Ο Τομάζος που δεν κόβει καμια απόδειξη όταν κάθεσαι η παίρνεις από το καφενείο του κάτι γιατί δεν τον ελένxει το ΣΔΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν καταλάβατε τίποτα και ο λιμενάρχης δικός τους είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακου εκει αποδειξη.τι σκατα ειναι αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή