Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Γιατί άλλο ένα ιστολόγιο;


Η ελληνική κοινωνία καθισμένη χρόνια τώρα σαν την Σφίγγα ακίνητη , ανέκφραστη, ασυγκίνητη, αδιάφορη έβλεπε τους ξύπνιους να ληστεύουν, να βιάζουν τους έντιμους, να κομπορρημονούν για τις ασχήμιες τους και να τις επιβάλλουν ως πρότυπο ζωής.
Η Σφίγγα, αδάκρυτη, είδε τους αμαθείς και άξεστους να κυριαρχούν και να εξωθούν σεμνούς εχέφρονες και ευαίσθητους , σαν ντεμοντέ, στο περιθώριο της κοινωνίας της πλαστής ευμάρειας, οδηγώντας τους στην απελπισμένη απομόνωση.
Με σταυρωμένα τα χέρια η Σφίγγα, παρακολουθούσε ασυνάρτητους εργολαβίσκους και πολιτικούς της συμφοράς να σωρεύουν εμπρός της τα πτώματα που επάνω τους πατούσαν ,υπερφίαλοι, για να αναρριχηθούν στη σαθρή κορυφή.
Μέχρι που τα πτώματα κάλυψαν το στόμα , αφαίρεσαν τη δυνατότητα της ανάσας και η βέβηλη , πλην καραδοκούσα Κρίση, εμφανίστηκε στο προσκήνιο, κραταιά και τιμωρός επί δικαίων και …δικαίων.
Αυτή τη στιγμή που η Σφίγγα προσπαθεί να κουνηθεί, μάταιο για ένα άγαλμα, έφτασε η στιγμή το περιθώριο των συνετών και εντίμων απελπισμένων, που όλο και αυξάνει τα μέλη του, να βγει μπροστά και να γκρεμίσει την Σφίγγα που τα θεμέλιά της , ας μην ξεχνάμε, είναι φτιαγμένα στην άμμο της ερήμου της καρδιάς μας.
Τώρα που τα Καφενεία είναι κλειστά κι οι Φίλοι μας ξενητεμένοι , το δικαίωμα της Φωνής και του Λόγου είναι πιο απαραίτητο από ποτέ.
Το ιστολόγιο αυτό φτιάχτηκε, καταρχήν, από την ανάγκη μας να μιλήσουμε εμείς.
Να μιλήσουμε όχι μόνο για μας αλλά και γι΄ αυτούς και γι΄αυτά που δεν έχουν φωνή.
Για τους ανθρώπους που δεν μετριούνται σαν άνθρωποι, γι΄αυτούς που ζουν λαθραία,για τους έχοντες ανάγκη, για τα ζώα και τα πουλιά και για τη Φύση που όλοι παιδιά της είμαστε.
Για τον Πολιτισμό που στην Ελλάδα πάντα λογιζόταν πολυτέλεια, για την Αλληλεγγύη των Ανθρώπων, τη Συμπαράσταση στον αδύναμο, τη Συνεργασία για την επιβίωση και τέλος για τη Δράση για όλα τα παραπάνω.
Το ιστολόγιο αυτό είναι ανοικτό σε όσους θέλουν να γράψουν κείμενα , να στείλουν φωτογραφίες, να καταγγείλουν ασχήμιες και βαρβαρότητες με στόχο να σώσουμε τον τόπο μας, την ανθρωπιά μας και την ψυχή μας.
Δεν είστε απλώς όλοι ευπρόσδεκτοι αλλά απαραίτητοι.
Έφτασε η ώρα η Σφίγγα να μιλήσει.

Η διαχείριση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου