Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Να κηρυχθεί «ειδική οικονομική ζώνη» ΟΛΗ η Ελλάδα προτείνουν οι Γερμανοί βιομήχανοι



Την κήρυξη της Ελλάδας σε «ειδική οικονομική ζώνη» προτείνει ο πρόεδρος του συνδέσμου Γερμανών βιομηχάνων, εξοπλισμένη με την απαραίτητη οικονομική βοήθεια και προσωπικό που θα στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Οι δίδοντες στήριξη στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να συνδιαμορφώνουν τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα» υποστήριζει ο πρόεδρος του συνδέσμου Χανς Πέτερ Κάιτελ σε συνέντευξή του στο Spiegel που δημοσιεύεται τη Δευτέρα.

Ο ίδιος απορρίπτει τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη λέγοντας πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως θυγατρική «που δεν την αφήνεις να καταρρεύσει αλλά την εξυγιαίνεις».

«Όλες οι συζητήσεις περί εξόδου της Ελλάδας δεν οδηγούν πουθενά» αναφέρει ο Κάιτελ, λέγοντας πως «ως επιχειρηματίας, δεν θα άφηνα τη θυγατρική εταιρεία μου που είναι σε πολύ κακή κατάσταση να καταρρεύσει, αλλά θα την εξυγίαινα». 

«Δηλαδή, η Ελλάδα πρέπει να γίνει ένα είδος ειδικής οικονομικής ζώνης εντός της ευρωζώνης, εξοπλισμένη με την απαραίτητη και θεμιτή οικονομική βοήθεια, αλλά και με προσωπικό από την ΕΕ» υποστήριξε. «Η Ελλάδα δεν θα πρέπει μεν να εκχωρήσει κυριαρχία, αλλά θα έπρεπε να δώσει σε όσους την στηρίζουν από την ΕΕ την ευκαιρία να συνδιαμορφώνουν επί τόπου τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε επιπλέον, σημειώνοντας πως «μπορεί κανείς να εξετάσει και το ενδεχόμενο εμπράγματων εγγυήσεων». 

Η χώρα, καταλήγει, «πρέπει να μπει σε έναν "θάλαμο οξυγόνου" ώστε να να αναρρώσει μακροπρόθεσμα», τονίζοντας πως «για να γίνει αυτό, οι Έλληνες χρειάζονται χρόνο, όχι μήνες αλλά χρόνια».

Τώρα δεν θα γλυτώσει κανείς.
Όλη η χώρα μια μακιλλαδόρα.
Ευτυχώς έχουμε ευρώ...

3 σχόλια:

  1. Επικοινωνιακό σόου Κουβέλη

    Η επικοινωνιακή διαχείριση της στήριξης που παρέχει στο νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων φαίνεται να προέχει για τη ΔΗΜΑΡ, με τον πρόεδρό της, Φ. Κουβέλη, να δηλώνει μετά τη συνάντηση ότι για το κόμμα του αυτή τη στιγμή «τίποτα δεν είναι δεδομένο», αφήνοντας δημαγωγικά να εννοηθεί ότι μπορεί και να μη δώσει τη συγκατάθεσή του.

    Κατά τον Φ. Κουβέλη, η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί «τα μέτρα να είναι δίκαια, να μην είναι άνισα, να μην ματώσουν άλλο τα χαμηλά εισοδήματα, να προστατευθούν οι οικονομικά αδύναμοι αυτού του τόπου» και να εντάσσονται «σε μια διαδικασία ανάπτυξης». Απογειώνοντας την υποκρισία και την κοροϊδία, κατέληξε καλώντας τους «Ευρωπαίους εταίρους» να αντιληφθούν «ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο, γι' αυτό και υποστηρίζω και κατέγραψα με κάθε σαφήνεια, για μένα, για τη Δημοκρατική Αριστερά, τίποτε δεν είναι αυτή τη στιγμή δεδομένο».

    Ωστόσο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωσε ότι τα περί προστασίας των αδυνάτων είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου αφού, όπως είπε, «η καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ», άρα η εφαρμογή της βαθιά αντιλαϊκής ευρωενωσιακής στρατηγικής.

    Την ίδια ώρα, άλλα στελέχη της υπερασπίζονται τα μέτρα και τονίζουν κατηγορηματικά ότι δεν είναι στις προθέσεις τους η πρόκληση μιας κυβερνητικής κρίσης. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλη, που δήλωσε ότι «το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ (...) είναι το πιστοποιητικό - διαπιστευτήριο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναδιαπραγμάτευση συνολικότερα της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου». Ο ίδιος προεξόφλησε τη στάση της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι κι εμείς να το ακολουθήσουμε κατά γράμμα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΔΗΜΑΡ αντιστέκεται και προτείνει ισοδύναμα μέτρα. Εσείς λουφαδοροι στη σιγουριά της αντιπολίτευσης. Ανθρωπάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή