Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση του ''Π'' με ανατροπές!


Η εβδομαδιαία πολιτική - σατιρική - αποκαλυπτική εφημερίδα«Το Ποντίκι» κυκλοφορεί την Πέμπτη 6.9.2012 με τη δημοσκόπηση «Δείκτες», την οποία θα διενεργεί σε τακτική βάση για την εφημερίδα μας η PulseRCη οποία:
● Καταγράφει σημαντική μεταβολή κρίσιμων πολιτικών και κοινωνικών δεικτών.
● Διερευνά τον βαθμό ικανοποίησης από κυβέρνηση και αντιπολίτευση εκπλήσσοντας με τα ευρήματά της.
● Μετρά τον βαθμό κοινωνικής αποδοχής των κυβερνητικών μέτρων για το Μεταναστευτικό οδηγώντας σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
● Εστιάζει στη δυνατότητα των πολιτών να ανταποκριθούν στα οικονομικά βάρη που συνεπάγονται τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα λιτότητας. 
Κατ’ αρχάς, βλέποντας τους πίνακες που αφορούν την πρόθεση ψήφου και την αναγωγή της επί των εγκύρων, παρατηρούμε ότι όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, εμφανίζουν κάμψη συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου. Ιδιαίτερα τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εμφανίζουν σοβαρή κάμψη, απότοκο της γενικής δυσαρέσκειας από τις κυβερνητικές επιλογές, όπως αναλυτικά θα δούμε παρακάτω. 
Τη δυσαρέσκεια αυτή όμως δεν καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης υποχωρεί, αλλά η χρυσή Αυγή, η οποία εμφανίζει άνοδο 3,6% (4,6% μετά την αναγωγή επί των εγκύρων)! Η αύξηση του ΚΚΕ είναι οριακή και, προς το παρόν, δείχνει «φρένο» στη ραγδαία πτώση που εμφάνισε μεταξύ των εκλογών Μαΐου και Ιουνίου. 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της μέτρησης (σε παρένθεση το αποτέλεσμα της αναγωγής): 
● Η Ν.Δ. στο 22,5% (25%) έναντι 29,7% στις εκλογές.
● Ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5% (24%) έναντι 26,9%.
● Το ΠΑΣΟΚ 7,5% (8%) έναντι 12,3%, και μάλιστα με τη δημοσκόπηση να διενεργείται εν μέσω του εορτασμού των 38 χρόνων από την ίδρυσή του.
● Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6% (6,5%) έναντι 7,5%.
● Η Χρυσή Αυγή 9,5% (10,5%) έναντι 6,9%.
● Η ΔΗΜΑΡ 4% (4,5%) έναντι 6,3%.
● Το ΚΚΕ 4,5% (5%) έναντι 4,5%.
● Άλλο Κόμμα δηλώνει το 6,5% (7%) έναντι 6%, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους οικολόγους Πράσινους και τη Δημιουργία Ξανά-Δράση να πιάνουν το 1% να ξεχωρίζουν φτάνοντας το 1%.
● Οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 8,5% (9,5%).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου