Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκρούσεις στις Σκουριές.


Νέο επεισόδιο με ένταση, χημικά και τραυματίες στον πόλεμο του χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Τραυματίας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέσσερις πολίτες. Πήρε φωτιά το δάσος


Από το πρωί της Κυριακής πλήθος πολιτών άρχισαν να φτάνουν στην πλατεία της Ιερισσού. Οι πολίτες κατέφθαναν από τη Θεσσαλονίκη, ώστε να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών στα μεταλλεία της περιοχής.
Παρόντες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι.
Λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα ξεκίνησε διαδήλωση η οποία συνέχισε μέχρι την περιοχή Οξάρες στον Κάκαβο, με σκοπό να φτάσει στο σημείο που ξεκινούσαν οι εργασίες.
Στις 17.10 ξεκίνησαν τα πρώτα επεισόδια.
Δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές χρησιμοποιώντας δακρυγόνα.
Μέσα σε μερικά λεπτά η σύγκρουση είχε γενικευθεί. Τα δακρυγόνα έπεφταν βροχή μέσα στο δάσος και μάλιστα άναψαν και εστίες φωτιάς, τις οποίες έτρεχαν να σβήσουν κάποιοι από τους διαδηλωτές.
 
Λίγο πριν τις έξι οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν τους πολίτες, αλλά όχι χωρίς να αποφευχθούν οι τραυματισμοί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν πέντε τραυματίες εκ των οποίων ο ένας φαίνεται να είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, αλλά και μία Γερμανίδα, αλλά και τρείς ακόμα πολίτες.

2 σχόλια:

  1. Στα δυσκολα μονο ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει μπροστά..και μετά τα ακούει απο ωρσμένους βιαστικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάγματα εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ εν δράσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή