Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αξιώνουν μέτρα 9,5 δισ. ευρώ από μισθούς και συντάξεις




Σε 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ φαίνεται πως ανεβαίνουν οι αξιώσεις της τρόικας για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, επιβεβαίωσε στον ΒΗΜΑ FM ότι η διαφορά κυβέρνησης και τρόικας είναι τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ και ότι από τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ που δέχεται η τρόικα, περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Προβλέπεται ακόμα εξοικονόμηση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με τον Γιώργο Κουτρουμάνη, από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια.
Η τρόικα απαιτεί ακόμα και νέες παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε πρόσθετες εξοικονομήσεις 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανεβάζοντας τον λογαριασμό των περικοπών από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα στα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
"Δύσκολες"  χαρακτήρισε νωρίτερα την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών τις συνομιλίες με την τρόικα, κατά την ομιλία του στο ελληνοκινεζικό επιμελητήριο.
Παραδέχτηκε ότι μέχρι τώρα η δημοσιονομική προσαρμογή στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στις περικοπές και τώρα -όπως είπε- "πρέπει να τρέξουμε στους τομείς της φοροδιαφυγής και στο άνοιγμα των αγορώνκαι των επαγγελμάτων".
Εκτίμησε ότι έως το 2014 η ελληνική οικονομία θα έχει συρρικνωθεί κατά 25% από την αρχή της κρίσης, ενώ σημείωσε πως το εργατικό κόστος έχει μειωθεί κατά 15% από το 2010 έως σήμερα.
Ανέφερε επίσης ότι το πρωτογενές έλλειμμα το τρέχον έτος θα διαμορφωθεί κοντά στα επίπεδα του 1,5% έναντι στόχου για 1%, προσθέτοντας ότι αν και σε απόλυτους αριθμούς οι στόχοι έχουν επιτευχθεί, η ύφεση μεγεθύνει το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ .
...και 10 χιλιάδες παρθένες Δ.Υ. και 50 χιλιάδες συνταξιούχους με πλήρη στύση και 80 χιλιάδες συνταξιούχες με έμμηνο ρύση και τον Χριστό Φαντάρο και την Παναγία συμβασιούχο 
ΟΛΑ θα τα ζητήσουν για να περάσει ο καιρός και να φτάσουμε Νοέμβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου