Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΖΕΡΔΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο βουλευτής νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής, αναφερόμενος στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, που είτε αναγκάζει πολλά παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο είτε επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη για την ελληνική κοινωνία περίοδο, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η αδικαιολόγητη εμπλοκή στο να δρομολογηθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών αποκαλύπτει την ολιγωρία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και την ανικανότητα της κυβέρνησης να δώσει λύση με μια απλή νομοθετική ρύθμιση παρά του ότι γνωρίζει την οξύτητα του προβλήματος και τις επιπτώσεις στους μαθητές και τις οικογένειες τους.
Φαίνεται ότι η αγωνιώδης προσπάθεια να απαλλάξει τη Siemens από τις οφειλές της στο Δημόσιο είναι σε πρώτη προτεραιότητα από το φλέγον πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.
Δεν σκοπεύω να καταθέσω σχετική ερώτηση, γιατί σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής θα μεσολαβήσουν αρκετές μέρες μέχρι να απαντήσει ο Υπουργός, ενώ το πρόβλημα πρέπει να λυθεί κυριολεκτικά σήμερα με μια απλή νομοθετική ρύθμιση. Καλούμε δημόσια τον Υπουργό να λύσει το πρόβλημα τώρα.
Όσο κι αν προσπαθούν να μετατρέψουν την παιδεία σε εμπόρευμα, για μας θα παραμένει πάντα αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Η δωρεάν παιδεία είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας, πράγμα που σημαίνει ότι ανάμεσα στα άλλα οφείλει να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέπουν στα παιδιά μας αν μη τι άλλο να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο τους.»

14/09/2012
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
 (Η φωτό είναι προχτεσινή απ΄τα Σουλιοτοχώρια.Μαθητές μεταφέρονται 40 χλμ σε καρότσα αγροτικού για να φτάσουν στα σχολεία τους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου