Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Θέατρο σκιών.


Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έληξε η συνεδρίαση η Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για τη Χρυσή Αυγή.
Οι βουλευτές που συμμετείχαν στην Επιτροπή δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προκλητικών ενεργειών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, παρά μόνο σε ένα κείμενο θέσεων με βάση πρόταση της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, το τελικό κείμενο της επιτροπής, που θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη:

1) καταδικάζει τα επανειλημμένα φαινόμενα βίας, στα οποία συμμετέχουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής,

2) προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής, εφόσον συνεχιστεί η αντικοινοβουλευτική, παράνομη συμπεριφορά βουλευτών, να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση,

3) επισημαίνει τις ευθύνες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και

δ) καλεί την εκτελεστική εξουσία και τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών.

Το κείμενο ψήφισαν οι βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε “παρών” επειδή τα υπόλοιπα κόμματα απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν τις λέξεις “ρατσιστική βία” και να χαρακτηρίσουν τις πράξεις των βουλευτών της Χ. Αυγής. “Παρών” ψήφισε και το ΚΚΕ.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ως μέλη οι βουλευτές Κυριάκος Βιρβιδάκης και Κώστας Γκιουλέκας (ΝΔ), Ευ. Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μάρκος Μπόλαρης (ΠΑΣΟΚ), Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά (ΑΝΕΛ), Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) και Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ).

Ορθή η στάση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν στο Ευρωκοινοβούλιο και στα ξένα ΜΜΕ ρητά και κοφτά αναφέρονται ρατσιστικές επιθέσεις και πογκρόμς από νεοναζί το κοινοβούλιο εδώ παίζει τις κουμπάρες και κάνει ντα ντα στα παιδάκια με τα μαύρα και τα μαχαίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου