Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Στέλεχος της Task Force έπαιρνε δουλειές από το ελληνικό δημόσιο


Στέλεχος της Task Force έπαιρνε δουλειές από το ελληνικό δημόσιο
Την άμεση αντίδραση της task force προκάλεσε το δημοσίευμα της "imerisia.gr" σύμφωνα με το οποίο, έμμισθο στέλεχος της συμμετέχει σε εταιρεία η οποία αναλαμβάνει προμήθειες και δουλειές από το ελληνικό δημόσιο.
Την Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ζήτημα, έκτακτη σύσκεψη υπό την κ. Ζωρζέτα Λάλλη, επικεφαλής στην Ελλάδα της ομάδας των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται ίσως και σήμερα να ανακοινωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω στελέχους.
Πρόκειται για τον κ. Κωνσταντίνο Κυριαζή ο οποίος εντάσσεται στην ομάδα των ελεγκτών της task force. Όπως αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ, παράλληλα με την ενασχόληση του ως ελεγκτής του ελληνικού δημοσίου, διατηρεί τρεις εταιρείες που λαμβάνουν δημόσιες προμήθειες και έργα. Μια από αυτές, ανέλαβε πρόσφατα την μελέτη μετεγκατάστασης του υπουργείου Περιβάλλοντος στο Μινιόν.
Στο παρελθόν, διετέλεσε γενικός διευθυντής στην Κτηματολόγιο Α.Ε. στην οποία προσλήφθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη, παρέμεινε και ανανεώθηκε η σύμβαση του επί κυβερνήσεων Καραμανλή και αποπέμφθηκε το 2010, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και με απόφαση της τότε υπουργού Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, μετά κι από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το οποίο έκανε λόγο για παράνομες προσλήψεις. Από την ΔΕΚΟ έλαβε συνολικά, σύμφωνα με τις δυο συμβάσεις που υπέγραψε το ποσό των 600.000 ευρώ.
Μάλιστα, το εν λόγω στέλεχος καθόλη τη διάρκεια που αμείβονταν από το ελληνικό δημόσιο με σύμβαση αποκλειστικής απασχόλησης, ίδρυσε (το 2005) και διατήρησε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, αναλαμβάνοντας μελετητικές δουλειές από διάφορα υπουργεία. Μετά την αποπομπή του συν-ίδρυσε άλλες δυο ανώνυμες εταιρείες που κινούνται στους χώρους του real estate και της ενέργειας.
Οι εταιρείες που εμφανίζεται να έχει συνιδρύσει, όπως αποκαλύπτεται από τα σχετικά ΦΕΚ (192/2005, 2753/2010, 10449/2011) είναι οι εξής: ΒΕΛΤΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ (με τη συμμετοχή και κυπριακής εταιρείας) η οποία έχει αναλάβει από τον Δεκέμβριο του 2011 και την μελέτη της μετεγκατάστασης του ΥΠΕΚΑ στο Μινιόν, ΝΟΣΤΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ και ΑΙΓΗΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Σε αυτές, μέχρι και πρόσφατα δραστηριοποιείται, όπως αποκαλύπτεται από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς, αναλαμβάνοντας μάλιστα πολλών ειδών έργα, όπως π.χ. αναφέρεται στην ιστοσελίδα της αρχαιότερης εξ αυτών (www.veltion.com.gr) από τους : Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Ε.ΥΔ.Α.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, Ν.Α. ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ , ΒΙ.ΠΑ. ΣΧΙΣΤΟΥ Α.Ε.) .
Επίσης μία εκ των εταιριών, η Αιγηίς, όπως αποκαλύπτεται από το ΦΕΚ 1431/2009, έλαβε επιχορήγηση άνω του 1.000.000 ευρώ για κατασκευή τουριστικού ακινήτου στη Λακωνία.
Κασσιανός Τζέλης

3 σχόλια:

  1. Είναι αυτός που μας τον έφερε εδώ ο Μουσουρούλης μετά τη φωτιά για να κάνει πλάνο για μπίζνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπηκα να γραψω αυτο που προλαβε να γραψει ο γιαννης.ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε βγαλει τοτε την παρακατω ανακοινωση

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Είχαμε προβλέψει ότι , κάποιοι θα επιχειρούσαν να ωφεληθούν από τις στάχτες
    Δυστυχώς την αρχή την έκανε ο υπουργός Μουσουρούλης ,ο οποίος αφού έκανε γαργάρα τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης που άφησε απροστάτευτη και ανοχύρωτη την Χίο ,αφού έλυσε από το STUDIO όλα τα προβλήματα, μοιράζοντας εκατομμύρια και υποσχέσεις, φρόντισε να κερδοσκοπήσει πολιτικά ,προσκαλώντας τον τοποτηρητή Ραϊχενμπαχ να επισκεφτεί την καμένη από την πυρκαγιά του μνημονίου Χίο.
    Είναι πρόκληση και αυθαιρεσία αυτό που επιχειρεί ο κ. Μουσουρούλης, να «επιβάλλει» τον Γερμανό επιτηρητή της τρόικας και του ΔΝΤ, και εντάσσεται στα πλαίσια της υποτέλειας και της εξάρτησης που καλλιεργεί η δεξιά συγκυβέρνηση .Καλούμε τον Χιώτικο Λαό και τους φορείς που θα επιχειρήσει να συναντήσει ο Γερμανός τοποτηρητής, η όποιος άλλος συνεργάτης του, να τον αγνοήσουν και να αποδοκιμάσουν με τον όποιο πρόσφορο τρόπο και μέσο.
    Η Υπερηφάνεια και η Χιώτικη αξιοπρέπεια κ. Μουσουρούλη είναι ένα πλεονέκτημα του Χιώτικου λαού ,το οποίο δυστυχώς εσείς και η συγκυβέρνηση σας υποτιμάτε.
    μιχ σφυρακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΣΦΥΡΑΚΗ


    Ο συντονιστής της γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο Μ Σφυράκης έκανε σήμερα το πρωί την παρακάτω δήλωση.


    Ενώ καίγεται ακόμη το νησί μας, για πέμπτη μέρα, ο ακραιφνής μνημονιακός υπουργός κ. Μουσουρούλης έχει ήδη σπεύσει να προσκαλέσει στη Χίο τον τροϊκανό ανθύπατο Χορστ Ράιχενμπαχ. Δεν είχαμε αμφιβολία ότι το κατακαμένο από διαχρονική αδιαφορία κυβερνήσεων και αιρετών νησί μας θα φαντάζει στα μάτια κάποιων ως ιδεώδης προορισμός για πλιάτσικο. Περιμέναμε όμως ότι θα κρατούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα.

    Ως ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε μαζί με τους πολίτες της Χίου κάθε μάχη που χρειάζεται για να μη γίνει το καμένο κορμί του νησιού, πεδίο κερδοσκοπίας όσων επενδύουν στο μνημόνιο και στην ισοπέδωση που αυτό θα επιφέρει.
    Όχι στο πλιάτσικο των ‘επενδυτών’ Ράιχενμπαχ-Μουρουρούλη στα αποκαϊδια της Χίου



    ΑπάντησηΔιαγραφή