Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Τσίπρας χάνει τη μπάλα, του Γιάννη Μακριδάκη



Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που έγραψα πως η κοινωνία εκφασίζεται με γοργούς ρυθμούς και πως αυτό είναι μεθοδευμένο για να υπάρξει στο άμεσο μέλλον, όταν θα πέσει ο Σαμαράς, ανάγκη έκφρασης της κοινωνίας από μια φασιστική κυβέρνηση.
Δεν περίμενα όμως ότι θα είναι τόσο γρήγορες οι εξελίξεις, ούτε τόσο ανόητοι οι της άλλης μεριάς ηγήτορες.
Ο Τσίπρας και η ηγεσία του κόμματος παίρνουν στο λαιμό τους καθημερινά πλέον όλους τους αριστερούς και όλους όσους ψήφισαν Σύριζα από ανάγκη. Έχουν βάλει πλώρη προς την διάσπαση του Σύριζα πριν αυτός καταστραφεί μαζί με όλο το πολιτικό κατεστημένο, που αναπόφευκτα θα διαλυθεί μαζί με τη χώρα. Φέρονται σαν παλαιοκομματική αντιπολίτευση προσδοκώντας ψήφους από κάθε διαμαρτυρόμενο κατά της κυβέρνησης, δίχως καμία ηθική ή ιδεολογική διάκριση. Και με την πολιτική τους νομιμοποιούν και τους ναζί, οι οποίοι έχουν ακριβώς την ίδια στάση, με ιδεολογικό υπόβαθρο όμως αυτοί και γι’ αυτό με περισσότερη πίστη στο έργο και την παρουσία τους.
Ο Τσίπρας χάνει τη μπάλα και μαζί του προσγειωνόμαστε όλοι όσοι τον επιλέξαμε αυτή τη φορά, απλά και μόνο για να μην δούμε τον Σαμαρά και τους νυκοκυραίους του στην κυβέρνηση.
Προσωπικά είμαι τελείως απογοητευμένος από την στάση του Σύριζα σε όλα τα θέματα, είτε είναι ευρύτερης πολιτικής, είτε τοπικά ζητήματα που έχουν ανακύψει τον τελευταίο καιρό (π.χ. πυρκαγιές).
Θίασος που θυμίζει αντιπολίτευση της εποχής του σκληρού δικομματισμού. Με μόνη διαφορά ότι είναι άπειροι στον ρόλο.
Αναρωτιέμαι από δω, από την εσχατιά της Ελλάδας, τι λένε και τι κάνουν οι αριστερές συνιστώσες του, εκτός από το να διατείνονται συνεχώς ότι προσπαθούν να επηρεάζουν την πορεία του Σύριζα, αλλά η πορεία αυτή να πηγαίνει κάθε μέρα όλο και πιο δεξιά.
Ο Σύριζα, ακόμα κι αν δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση, θα διαλυθεί μαζί της. Ίσως και πριν από αυτήν. Οι αριστεροί πολίτες αυτής της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο τον λαϊκισμό που έχει υιοθετηθεί από την ηγεσία του κόμματος. Η χώρα καταστρέφεται μέρα με τη μέρα, οι πολίτες αντιστέκονται στην καταστροφή του περιβάλλοντος από τις σχεδιαζόμενες αποικιοκρατικές επενδύσεις, αντιστέκονται και με προσωπικές μάχες κατά του ρατσισμού και του φασισμού και ο Σύριζα, δίχως καμία ηθική πλέον, βαφτίζει αυτούς που έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα των αντιστεκόμενων πολιτών ως “εργαζόμενους με κοινωνική υπεραξία” και κάνει πορεία μαζί τους τακιμιάζοντας με τους ναζί πολιτικούς και νομιμοποιώντας τους.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τέτοια Αριστερά της ψηφοθηρίας και της ελαστικής ηθικής ελέω αυτής. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα Σύγχρονο Αριστερό Κίνημα που θα γίνει ομπρέλα και θα συντονίσει όλους τους αντιστεκόμενους πολίτες, οι οποίοι μάχονται καθημερινά στην Αθήνα ενάντια στους ρατσιστές και στην επαρχία ενάντια στους αποικιοκράτες.
Τα υπόλοιπα είναι φαινόμενα του παρελθόντος θλιβερά και θα εξαφανιστούν οσονούπω μαζί με τους εκφραστές τους.

18 σχόλια:

  1. ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ... ΕΙΣΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ... ΓΡΑΜΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να βγάζετε και πάλι τα ασφαλή σας συμπεράσματα με προτάσεις "συντονισμού" ενός κόσμου που αρνειστε να δείτε ποιος ακριβως είναι γιατί προφανώς πιστεύετε ότι η ιδεολογίες είναι είτε κληρονομικό χάρισμα είτε αποκλειστικό διακαίωμα μίας αριστερής διανοουμενίστικης ελίτ και ο κόσμος κοπάδι προς καθοδήγηση δεν κάνετε λίγο κριτική στην κυβέρνηση;Πείτε μας επίσης πώς θα ανοίξετε την ομπρέλα και με ποιους ,ποιοι δηλαδή έχουν το διακαίωμα να μπουν κάτω από αυτή την ομπρέλα και πόσοι είναι.Α ναι το ξέχασα εδώ και καιρό δε σας αφορά η κυβέρνηση αλλά αυτοί που θα γίνονταν κυβέρνηση αν γίνονταν όταν γίνονταν.Ολα δωράκι στο Σαμαρά και στη χρυσή αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε Γιάννη νομίζω ότι αρχίζεις να εξής ταξική συνείδηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σχόλιο του unknown είναι εντελώς στη γραμμή των σχολίων των φανατικών ΚΚΕδων όποτε γίνεται κριτική στο κόμμα.

    Αντί να τη λέτε σε όσους δεν τρελαίνονται με ό,τι κάνει ο συριζα μόνο και μόνο επειδή είναι ο σύριζα, καλύτερ να ακούσετε τι σας λέει ο κόσμος. Η τακτική του ΚΚΕ το έφερε στο 4%. Αν ο σύριζα την υιοθετήσει, σύντομα θα κατρακυλήσει. Αναφέρομαι σε ποσοστά, γιατί φαίνεται ότι είναι το μόνο που σας ενδιαφέρει.

    Σεληνιασμένη λιβελλούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βαράτε τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά θα σας μείνει η Χρυσή αυγή αξιωματικη αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και η παπαρηγαε ξωκυνοβουλευτικη,και ο Φωτης αντιπροεδρος

      Διαγραφή
    2. Λαθος καιο Φωτης προεδρος της δημοκρατιας

      Διαγραφή

  6. Σεληνιασμένη λιβελλούλα Η καπιταλιστική κρίση επιτάχυνε τις εξελίξεις σαν καταλύτης και συνέβαλε να διαχωριστεί η ήρα απ το στάρι. Οι απαντήσεις που δίνει η κάθε δύναμη στη σημερινή συγκυρία και το ταξικό στρατόπεδο που διαλέγει, είναι αλάνθαστο κριτήριο συνολικά για την πολιτική της και τον χαρακτήρα της.
    KOBA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τα σχόλια και μόνο προκύπτει ότι έχεις δίκιο. Συμφωνώ.
    Σταμάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ!!!ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν κατάλαβα καλά, εδώ μέσα γράφετε ο καθένας, όχι απαντήσεις στα σχόλια του κ. Μακριδάκη αλλά τις πεποιθήσεις του. Κατ αρχήν το σχόλιο πρέπει να συνοδεύεται απο επωνυμία , όπως κάνει και ο ίδιος ο κ. Μακριδάκης και όχι από ανώνυμους, φοβούμενους την έκθεση. Μόνο τότε θα έβλεπα ένα σχόλιο με σεβασμό. Καλό είναι ν ακούγονται οι απόψεις χωρίς να γίνονται αντιπαραθέσεις στο βρόντο. Ο κ. Μακριδάκης (κι όχι ο "ρε Γιάννης" )- έχουμε καταντήσει το διαδίκτυο καφενείο- δεν είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να κάνει κάτι αλλά είπε τι δεν έπρεπε να κάνει. Δεν πρέπει να μείνει στην παρωχημένη αντιπολιτευτική στάση του δικομματισμού και να εξαπολύει μύδρους μετά την εκάστοτε ηλιθιότητα της κυβέρνησης αλλά να δείξει πόσο κι αν πράγματι είναι η ελπίδα που περιμένουμε κάνοντας μια εμφάνιση σεβαστή, ηγετική, ανώτερη, τέτοια που θα κάνει το λαό να εμπιστευτεί και ν ανακουφιστεί. Να γίνει ο κ. Τσίπρας ηγέτης που να μη θυμίζει τίποτα απ όλο αυτό το τσίρκο που πέρασε τα τελευταία χρόνια. Χρειάζονται νεοτερικές ιδέες , καίριες και τολμηρές ενέργειες με κάθε κόστος. Ο λαός μπορεί να δυσαρεστείται από τα επιμέρους αλλά ο ηγέτης εμπιστοσύνης βλέπει μακροπρόθεσμα το καλό και πάει με τα μάτια κλειστά προς τα εκεί. Αυτό τον ηγέτη περιμένουμε. Δεν είχαμε άλλη ελπίδα από τον κ. Τσίπρα και τον βλέπουμε να είναι ένας από όλους αυτούς.
    Και φυσικά όλα τα παραπάνω είναι μια δική μου τοποθέτηση στο θέμα με αφορμή το άρθρο κι όχι η ερμηνεία του ή προέκτασή του ή έστω αποσπασματικά συμφωνία ή διαφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εάν δεν σου αρέσει η προσφωνεί του (ρε) τότε σου συστήνω να πας σε καμια λέσχη ψυχοθεραπείας..

      Διαγραφή

  10. Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες, τρεις του σεπτέμβρη να μιλάς. Στους μπαξέδες που αφήνουν όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, να δώσουν χρώμα και μυρωδιά, μαζί με κοπριές, τηλεοπτικούς μαϊντανούς και γαϊδουράγκαθα, παρασιτικούς κισσούς και κάθε λογής λουλούδι για μύρισμα που μυρίστηκε ψητό και ήρθε να πάρει θέση στο ενωτικό κοινωνικό μέτωπο. Είδε ένα φως στο τούνελ και μπήκε.
    Γιατί όχι εξάλλου; Πότε είναι αλήθεια τα γενέθλια του συριζα; Τα γιορτάζει ως μετωπικό σχήμα; Ή ως ενιαίο κόμμα υπό κατασκευή; Κι αν τελικά έχει, υπάρχει κανείς που να τα θυμάται; Γιατί λοιπόν να μην οικειοποιηθεί μια αναγνωρισμένη ημερομηνία που του ταιριάζει τόσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γιαννη διαβασε τα σχολια στο TVXS και καταλαβε που εκανες φαουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Θυμάσαι, Γιάννη μου (το μαντήλι σου), που έψαχνες να βρεις ξένο δάκτυλο στις πυρκαγιές της Χίου και τελικά ένα μαλακισμένο βοσκόπουλο είχε κάνει το νησί φλαμπέ; Τώρα σου ήρθε η φλασιά με τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ που φταίνε για όλα... Μην παίζεις με τα νεύρα μας ρε Γιάννη. Με ποιους είσαι τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιαννάκη αν σου αρέσει. Αν δεν σου αρέσει, να πας στο ΠΑΣΟΚ που είναι ο φυσικός σου χώρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή