Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αόρατη, ανώνυμη



κοριτσάκι
που δεν ξέρω τ΄όνομά σου,
με την περιποιημένη γαλλική κοτσίδα που με περισσή φροντίδα χτένισε η μαμά σου,
με τα πράσινα σοσόνια ασορτί με το μπουφανάκι σου,
τα λυμένα κορδόνια των παπουτσιών σου,

και τις σφιγμένες σου γροθιές που δεν κράτησαν δυοσμαρίνια μικρή Μαρίνα των Βράχων του κόσμου της φρίκης, της προσφυγιάς και της απανθρωπιάς,
είδες με τα κλειστά σου μάτια τους βυθούς του Ανθρωποφάγου Αιγαίου,
κράτα τα κλειστά και ονειρέψου λεύτερη και παίξε με τον μικρό Ιρανό που πνίγηκε κι αυτός στον Έβρο, σου ψιθυρίζω την ιστορία του στ΄αυτί (http://xiotikisfigga.blogspot.gr/2011/12/blog-post_7379.html)και σου υπόσχομαι να αγωνιστώ με τίμημα τη δική μου ζωή να μην αλυχτίσουν πάνω στο νεκρό σου σώμα ξανά τα Τέρατα.
καληνύχτα


Σοφία Λαμπίκη

6 σχόλια:

  1. Όταν το σκάφος με τους λαθρομετανάστες φτάσει μέσα στα Ελληνικά ύδατα το λιμενικό σώμα ή το πολεμικό ναυτικό τους προσεγγίζει για να τους γυρίσει πίσω.

    Οι λαθρομετανάστες είναι δασκαλεμένοι για το τι θα κάνουν. Αμέσως βυθίζουν το σκάφος (που το έχουν πληρωμένο) και αυτομάτως θεωρούνται ναυαγοί. Τότε το σκάφος του λιμενικού ή του πολεμικού ναυτικού είναι υποχρεωμένο να τους περισυλλέξει και να του οδηγήσει στο νοσοκομείο. Έτσι εισέρχονται στην χώρα!

    Το σκάφος είναι προετοιμασμένο να βυθιστεί γρήγορα, έχουν δηλαδή γίνει κατάλληλες "εργασίες" . Όμως αν κάτι δεν πάει καλά, βυθίζεται πρίν της ώρας του.

    Υπαίτιοι είναι όσοι με οποιονδήποτε τρόπο δίνουν το μήνυμα στους τριτοκοσμικούς ότι "Ελάτε στην Ελλάδα, είναι παράδεισος" .... και αυτοί είναι οι δουλέμποροι που παίρνουν από κάθε λαθρομετανάστη 1500 - 2500€ και οι παράταξη της αριστεράς (ΚΚΕ και Σύριζα) που τώρα δήθεν τους έπιασε ο πόνος ψυχής για τους φτωχούς.

    Πρίν τους λαθρομετανάστες δεν είδαμε την αριστερά να ενδιαφέρεται καθόλου για τους Έλληνες φτωχούς που ζητιάνευαν στην Ομόνοια. Τώρα με τους ισλαμιστές και κομουνιστές λαθρομετανάστες, τώρα τους "ράγισε η καρδιά".

    Να λοιπόν ποιοι φταίνε για τους πνιγμούς. Αν είχαν αφήσει αυτούς τους ανθρώπους ήσυχους στον τόπο τους, τώρα θα ήταν μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο το «ιχνηλάτης» δείχνει τη στρατωνίστικη λογική σου.¨Οσον αφορά την Αριστερά απλά είσαι άσχετος και θέλεις να εθελοτυφλείς. Γιατί η Αριστερά μια ζωή αγωνίζεται να ανατραπούν οι πολιτικές που παράγουν φτώχεια. Και ο κόσμος της το πλήρωσε και το πληρώνει με αίμα, διώξεις, διακρίσεις, κυνηγητά. Εσύ και οι όμοιοί σου δεν ασχολείσθε με την πολιτική. Απλά προσαρμόζόσαστε! Δεχόσαστε σαν δεδομένη την πολιτική της εξουσίας και απλά διώχνετε όσους κατά τη γνώμη σας δεν χωράνε. Σήμερα είναι οι μετανάστες, αύριο οι άνεργοι που θα τους βαφτίσετε τεμπέληδες μεθαύριο όσοι απεργούν και δεν αφήνουν το αφεντικό σας να κάνει τη δουλειά του. Απέραντα προσαρμοστικοί Είσαστε απλώς δουλοπρεπείς που δηλώνετε ελληνόφρονες.

      Διαγραφή
  2. Και μόνο το «ιχνηλάτης» δείχνει τη στρατωνίστικη λογική σου.¨Οσον αφορά την Αριστερά απλά είσαι άσχετος και θέλεις να εθελοτυφλείς. Γιατί η Αριστερά μια ζωή αγωνίζεται να ανατραπούν οι πολιτικές που παράγουν φτώχεια. Και ο κόσμος της το πλήρωσε και το πληρώνει με αίμα, διώξεις, διακρίσεις, κυνηγητά. Εσύ και οι όμοιοί σου δεν ασχολείσθε με την πολιτική. Απλά προσαρμόζόσαστε! Δεχόσαστε σαν δεδομένη την πολιτική της εξουσίας και απλά διώχνετε όσους κατά τη γνώμη σας δεν χωράνε. Σήμερα είναι οι μετανάστες, αύριο οι άνεργοι που θα τους βαφτίσετε τεμπέληδες μεθαύριο όσοι απεργούν και δεν αφήνουν το αφεντικό σας να κάνει τη δουλειά του. Απέραντα προσαρμοστικοί Είσαστε απλώς δουλοπρεπείς που δηλώνετε ελληνόφρονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λεει ο βλάκας "Αν είχαν αφήσει αυτούς τους ανθρώπους ήσυχους στον τόπο τους, τώρα θα ήταν μια χαρά."
    Να πειςλοιπόπν σε αυτούς που κανουνε τους πολέμους,σε αυτούς που εξαθλιώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς,με αυτούς να τα βάλεις ηλίθιε χρυσαυγιτη.ακροδεξιέ και φασιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο βλάκας ως βλάκας δεν καταλαβαίνει .Ενδέχεται να σκεφτεί αλλιώς και να καταλάβει μόνο όταν πονέσει.Το κακό είναι μέχρι να καταλάβει θα πονάει και η πλειοψηφία της κοινωνίας.Είναι σαν τους απεργοσπάστες που άν η απεργία δεν πετύχει στα αιτήματά της κανουν και κριτική γιατί δεν πέτυχε!

      Διαγραφή
  4. Πόσο τραγική η κατάντια των ανθρώπων.

    Πόσο μάταιη η ύπαρξή μας όταν τέτοιες εικόνες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

    Μισώ την ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή