Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

O Καζάκης στο Ομήρειο της Χίου



Πέντε ώρες κράτησε η παρουσίαση των θέσεων του οικονομολόγου κύριου Καζάκη σήμερα στο Ομήρειο της Χίου, σε μία κατάμεστη αίθουσα από κάθε ηλικίας ανθρώπους, συμπεριλαμβάνοντας τις πολλές ερωτήσεις αλλά και τον απευθείας διάλογο , έντονο πολλές φορές, που αναπτύχθηκε στο Ομήρειο της Χίου.
Ο οικονομολόγος,προσκεκλημένος του ΣΕΣΝΟΧ Χίου ,ανέπτυξε τις οικονομικές του απόψεις για το γιατί φτάσαμε ως εδώ,που δεν διαφέρουν από οποιουδήποτε νοήμονα Έλληνα, βασιζόμενες πάντως σε στοιχεία στατιστικού τύπου.
Η πρότασή του σταθερή:
Ηχηρή Στάση Πληρωμών προς τους δανειστές και επιστροφή στη δραχμή(αυστηρά με αυτή τη σειρά).
Τα ενδιαφέροντα προέκυψαν από τις πολλές ερωτήσεις που ακολούθησαν και αφορούσαν λεπτομέρειες που έδωσε περί Οικονομικών Ζωνών,περί του Νόμου περί Επιφάνειας που ψηφίστηκε τις προάλλες στη Βουλή και λίγοι πήραν είδηση και που αφορά την παραχώρηση της Κυριότητας των 4 περιοχών (Αττική, Ανατολική Μακεδονία, Πελοπόννησο και Ν.Αιγαίο) που ήδη έχουν χαρακτηρισθεί Οικονομικές Ζώνες.
Δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από οπαδούς της παραμονής στο ευρώ που αναρωτιόντουσαν τί θα συμβεί αν επιστρέψουμε στη δραχμή και οι απαντήσεις του σε οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο ήταν πλήρεις και επαρκείς.
Του τέθηκε και ερώτηση από θεατή αν υπάρχει κίνδυνος στρατιωτικής επέμβασης των δανειστών (!) σε περίπτωση άρνησης πληρωμής του Χρέους μας και απάντησε ότι κάτι τέτοιο έχει να συμβεί παγκοσμίως από την υπόθεση Πατσίφικο (πάλι στην Ελλάδα), αλλά παρέθεσε επιχειρήματα ότι είναι ακόμα και αυτό αντιμετωπίσιμο.
Ενδιαφέρουσα ήταν η ερώτηση αν το ΕΠΑΜ σκοπεύει να κατέβει στις εκλογές κάτι που δεν απέκλεισε αλλά και δεν φάνηκε να τον ενδιαφέρει αφού μίλησε για αυτόνομους και αυτοδιαχειριζόμενους πυρήνες της ομάδας του.
Έκανε πολλές αναφορές στο θέμα των Δανείων , ιστορικά, της χώρας καταλήγοντας στην ρήση του Άνταμ Σμίθ ότι όταν το Χρέος μιας χώρας καθίσταται θανατηφόρο γι αυτή πρέπει να κηρύσσεται Μη Πληρωτέο.
Σε ερώτησή μου που έκλεισε τη βραδιά, αν υπάρχει "νόμιμη" λύση για την κήρυξη ως μη έγκυρων όσων υπογράφει η συνταγματικά παράνομη κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού και μετά τις προβλεπόμενες εκλογές-όποτε και αν αυτές γίνουν- θα υπάρξουν τα κόμματα που θα επιβιώσουν και έχουν ήδη δεσμευτεί τα οποία και θα συνεργαστούν εκ νέου, απάντησε ότι προβλέπει μέχρι το Μάρτη εξέγερση κάποιας μορφής που όμως δεν πρέπει  να είναι ένοπλη και κυρίως σε αυτήν θα πρέπει να συμμετέχει ο λαός ενωμένος κόντρα στους δοσίλογους.
σλ

12 σχόλια:

  1. Είναι πλέον εμφανές σε όλους, ακόμα και στους πιο αφελείς ή δύσπιστους ανάμεσα μας ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Το φάσμα της πείνας είναι εδώ, όπως δείχνουν οι ουρές στα συσσίτια· οι προοπτικές ανύπαρκτες όπως αποδεικνύουν οι λίστες των υποψηφίων προς μετανάστευση· η κοινωνική αδικία και ανισότητα πιο έντονες από ποτέ, όπως φαίνεται από την αντιπαραβολή των παραπάνω με τις εικόνες των γκαλά και δεξιώσεων που προβάλονται στα κοσμικά. Οι τράπεζες σώζονται πανυγηρικά με το πρώτο σκίρτημα του χρηματιστηριακού δείκτη, οι εφοπλιστές καλύτεροι πελάτες των τραπεζών της Ελβετίας συνεχίζουν απτόητοι να μεγαλώνουν τους στόλους τους και η πάλαι ποτέ παντοδύναμη Ευρώπη του ευρώ βουλιάζει σε πανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτά που είπε ο μεσσίας Καζάκης είναι μπούρδες ακροδεξιά στοιχεια με σοζιαλιζοντες και τοκογλύφους σε μια αίθουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναί, ἔχουμε πρόβλημα μὲ τὸ ΔΝΤ καὶ μὲ τὴν κυβέρνησι καὶ μὲ τὸ κάθε λαμόγιο ποὺ μᾶς κυβερνᾶ. Ἀλλὰ γιατί τὸ ἔχουμε; Μήπως γιατί ἐμεῖς τοὺς ἀνεχθήκαμε; Ἐμεῖς τοὺς ἐκλέξαμε; Ἐμεῖς συνεργούσαμε γιὰ νὰ ὑπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απολίτικα φρικιά, φοβισμένοι ακροδεξιοί και πασοκοι, ραντιέριδες των τραπεζών, και μπόλικος λαϊκισμός.
    Ερώτηση: ο χρυσός της Ελλάδας βρίσκεται σε τράπεζα της Αμερικής και στην Eυρωπαϊκή Kεντρική Tράπεζα. Όταν κάνουμε στάση πληρωμών ο χρυσός αυτός τι θα γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΣΤΥΜΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός που επινόησε την θεωρία των "δύο εθνών" ήταν ο αντιδραστικός φιλομοναρχικός Ντισραέλι στο έργο του η Σίβυλλα στα 1843. Αυτός μίλαγε για την αναπόφευκτη διάλυση της κοινωνικής συνοχής με την άνοδο του καπιταλισμού, όπου το έθνος διασπάται ανάμεσα σε δυο έθνη: στο έθνος της φτωχών και στο έθνος των πλουσίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Καζάκης με τις εθνικοσοσιαλιστικές του κορωνίδες δεν δίνη λύσης στα αδιέξοδα που μας έχουν οδήγηση πια είναι η διαφορα του από τους Πρετεντέρηδες η επομενη μέρα πια θα είναι?

      Διαγραφή
  7. Μια φτωχή χώρα της περιφέρειας ενθαρρύνθηκε να γίνει μέλος μιας κακοσχεδιασμένης νομισματικής ένωσης των πλούσιων χωρών οι οποίες κυριαρχούσαν σε αυτήν. Αυτές οι χώρες, αφού επέβαλαν κανόνες δανεισμού για τους συμμετέχοντες στην νομισματική τους ένωση, ήταν οι πρώτες που τους παραβίασαν. Και το έκαναν χωρίς να υποστούν καμία συνέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ,ΚΑΙ ΜΕΡΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ , ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΖΑΚΗ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τοκογλύφοι μικροαστοί λακέδες κομματόσκυλα συρφετός από ανομοιογενή ταξικά στρώματα με καμια πολιτική συνείδηση

      Διαγραφή
  9. Εκτός από το χρυσό που έχουμε δώσει για την ισοτιμία ευρω/δραχμής, υπάρχουν και 147 τόνοι οι οποίοι φυλάσσονται σε ξένε τράπεζες τουλάχιστο το μεγαλύτερο μέρος του. Η άξια του χρυσού, εκτός αυτού της ισοτιμίας, φθάνει το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων.
    • στην Τράπεζα της Αγγλίας «για ιστορικούς λόγους», γιατί εκεί πήγαν από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
    • στη Federal Reserve (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ)
    • μικρό μέρος από το τέλος της δεκαετίας του 1960 στην ελβετική τράπεζα UBS, επειδή η ελβετική κεντρική τράπεζα Swiss National Bank δεν προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΊ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ. ΄Μιά για ΄πάντα. Κι η απλή νοικοκυρά επομένως, πρέπει να αποχτήσει αυτοπεποίθηση κι υπευθυνότητα ν’ ασκεί υπουργική εξούσία και καθήκοντα. Όπως κι η υφάντρα, ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, ο εργάτης, η νηπιοβρεφοκόμος, ο υδραυλικός, ο εργάτης γής. Η υπέρτατη γενίκευση »Πολιτική», δεν μπορεί με τίποτα να γίνει -εφεξής – πάλι εξειδίκευση, καθώς προβάλλει ξ α ν ά ο τρομερός κίνδυνος του παρελθόντος με το όνομα »Επαγγελματίες Πολιτικοί» : τουτέστιν, φάρες Μητσοτάκη, φάρες Παπανδρέου, φάρα Καραμανλή και φάρα Βενιζέλου, ‘εξ επαγγέλματος Πολιτικοί’ και άλλοι υπαίτιοι της νεοελληνικής κακοδαιμονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή