Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ κος ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ

Ο νεόκοπος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κος Μουσουρούλης ευειδής, μονίμως χαμογελαστός φροντίζει πολύ την δημόσια εικόνα του. Είναι φυσικό για έναν πολιτικό καριέρας.
Υπάρχει όμως και η ουσία πέρα από αυτήν .Και αυτή βρίσκεται πέρα από το σαβουάρ βιβρ των λέξεων και των αφυδατωμένων –με ευθύνη και της παράταξής του -θεσμών.
Ο Μουσουρούλης λοιπόν ψήφισε το μνημόνιο 2 μετά από πολύ σκέψη. Και χωρίς να ξέρει αν κάνει το σωστό. Ίσως αναγκαίο κακό. Καθότι ρεαλιστής. Όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν άγγιζε αυτά τα θέματα. Μίλαγε και παρενέβαινε στη βουλή για διάφορα διαχειριστικά ζητήματα, χρήσιμα πολλές φορές, αλλά για την ταμπακέρα τίποτα. Μας έλεγε για αναπτυξιακή πολιτική Σαν να ήταν από άλλον πλανήτη. Παρ όλα αυτά η μαγική λεξούλα «ανάπτυξη» πείθει κάποιο τμήμα του πληθυσμού. Μέχρι την ώρα του καθημερινού ταμείου. Γιατί η ανάπτυξη όπως γνωρίζει σαν- όπως υποθέτω από τις τοποθετήσεις του- κράμα νεοφιλελεύθερου light και νεοκεϋνσιανού, αργεί πολύ. Και τσακίζει την κοινωνική πλειοψηφία, τον κόσμο της εργασίας. Και φυσικά κλείνει το μάτι στην μειοψηφία αυτών που έχουν, κατέχουν και καραδοκούν μέσα στην κρίση να αρπάξουν φθηνά όσα περιουσιακά στοιχεία-εγκαταστάσεις, ακίνητα, μηχανήματα, δομές, εκποιούνται από το δημόσιο αλλά και από αδύνατα τμήματα του ιδιωτικού τομέα. Και τους λέει με τον τρόπο του: περιμένετε. Θάρθει η ώρα και για «μας»!
Προς το παρόν «εκκαθαρίζει». Μαζί με τους άλλους «πρόθυμους πατριώτες» της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του 2009 δολοφονεί συμβάσεις, εκτελεί δικαιώματα, ανατρέπει σχέδια ζωής συντελεί και αυτός αποφασιστικά με φασιστικό όπως όλοι οι πρόθυμοι τρόπο στο να γίνεται εφιάλτης η ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας των από κάτω τάξεων στην χώρα. Παράπλευρες απώλειες…για έναν σπουδαίο σκοπό: την επιτυχία του μνημονίου..(σε τι συνίσταται η επιτυχία του μνημονίου θα γράψουμε σε επόμενο άρθρο).Και αφού «εκκαθαρίσει» σαν επίλεκτο μέλος της συμμαχίας των προθύμων ,θα κάνει νεύμα στους ανθεκτικούς του χρήματος: «Ελάτε να επενδύσετε .Εδώ δεν έχει δικαιώματα. Έχει φτηνό κρέας ,εξουθενωμένους υποταγμένους διαθέσιμους για κάθε εργασία»
Αυτό είναι το σχέδιο.
Για να τα καταφέρει πρέπει να δικαιώνει και τις επιλογές του. Και επειδή έχει λερωμένη τη φωλιά του περνάει στην αντεπίθεση .Έτσι εχθές διαβάσαμε την κριτική του στον ΣΥΡΙΖΑ και την απεύθυνσή του στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του Π Λαφαζάνη στον οποίο συνέστησε
«την εγκατάλειψη του λιανεμπορίου ολοκληρωτικών αντιλήψεων». Ο δημοκράτης του μνημονίου 2! Θέλει πράγματι θράσος να λέει τέτοια πράγματα. Και όπως φαίνεται το έχει.
Και επιστρέφοντας στον ρεαλισμό που έχουν όλοι οι πατριώτες ο νεόκοπος κοιν.εκπρόσωπος προέτρεψε «στην αποφυγή πρακτικών διχασμού»
Και τοπικά βέβαια βγήκε ο εκπρόσωπός του να μας κουνήσει το δάχτυλο. Να μιλήσει για δημοκρατικά δικαιώματα εξ ονόματος αυτού που μαζί με τους άλλους πρόθυμους τα καταργεί. Γιατί είναι φτύσιμο βαριών λέξεων και κακοποίηση των εννοιών να θεωρείς δημοκρατικό δικαίωμα και εσύ και οι όμοιοί σου «πρόθυμοι» χωρίς καμία εξουσιοδότηση και δημοκρατική νομιμοποίηση να τσακίζεις τον κοινωνικό ιστό, να δολοφονείς κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, να κάνεις εφιάλτη τη ζωή εκατομμυρίων συμπολιτών σου και να θεωρείς κατάλυση της δημοκρατίας το γιαούρτι το αυγό ή το αλεύρι .που θα σου πετάξει ο κάθε απελπισμένος από την βαναυσότητά σου, σαν ελάχιστη αντίδραση στην ωμή φασίζουσα βία σου.
Θέλει πολύ θράσος και έλλειψη κάθε συναίσθησης. Θέλει αν-αισθησία

Δημήτρης Λαβατσής
μέλος του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ Χίου

3 σχόλια:

  1. δεν πετάμε τρόφιμα ούτε εσπεριδοειδή διότι δεν έχω να αγοράσω μονο πέτρες που έχομε πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριοι εαν γνωριζετε τον γνωστο Χιωτη ειδικο επι της επικοινωνιας διαβαστε φιμοτρο.Πολυ εναντιον του περιβαλλοντος του προεδρου καταφερεται τελευταιως.Προφανως εφαγε πορτα στο επικοινωνιιλικι που πηγε να πλασσαρει.Η εποχη του ιερου και του θυμιατου is over .Time to realize it baby!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό το καθίκι που γραφή στο φίμωτρο είναι μονο μια σαπιοκοιλιά, έφαγε πόρτα όχι μονο για τους λόγους που αναφέρεσαι αλλα επειδή κελαηδούσε και αλλου πέρα του ατλαντικού

      Διαγραφή