Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τελειώσατε!

Χθες το βράδυ, άγνωστοι εισέβαλαν στα κεντρικά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και τα έκαναν γυαλιά-καρφιά. Ένα γεγονός που είτε δεν θα εμφανιστεί καθόλου στα μεγάλα media της χώρας, είτε θα περάσει στα ψιλά. Από την ισοπέδωση της βιτρίνας ενός από τα κέντρα παραπληροφόρησης του καθεστώτος, κρατάω το γραμμένο με κόκκινη μπογιά μήνυμα: ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!
Έκαψαν ολοσχερώς το Αττικόν και τον Απόλλωνα την ώρα μάλιστα που γινόταν κανονικά κινηματογραφική προβολή μέσα. Μετέτρεψαν την Εθνική Βιβλιοθήκη σε αποκαϊδια. Έγιναν εμπρησμοί σε 140 κτίρια του ιστορικού κέντρου. Η Αθήνα καταλήφθηκε από πυρομανείς, εκβιαστές, νονούς της νύχτας και λαθρομετανάστες. Το δίκτυο της καταστροφής εξαπλώθηκε με κεντρικό σχεδιασμό σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, από την Πάτρα έως το Βόλο και από τη Θεσσαλονίκη ως το Αγρίνιο. Τόσο ο σχεδιασμός όσο και ο συντονισμός εκτελέστηκε με στρατιωτική πειθαρχία από τους εγκεφάλους και επικεφαλής των ομάδων, μέσα από τη Νομική Σχολή, την οποία είχαν επί τριήμερο καταλάβει χωρίς αντίδραση της αστυνομίας και των πρυτανικών αρχών.
Επίσης, έγιναν 45 διαγραφές βουλευτών λόγω απειθαρχίας.
Πού όλα αυτά; Μα στο παράλληλο σύμπαν των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Πού αλλού;
Στην πραγματικότητα, αυτές τις ημέρες συμβαίνουν δύο απλά πράγματα:
Πρώτα από όλα, όταν ο 70χρονος έχει ήδη σηκώσει την πέτρα και την πετάει προς την κατεύθυνσή σου, πρέπει να καταλάβεις ότι έχεις τελειώσει. Έχεις τελειώσει, όσο αστραφτερή κι αν είναι η γραβάτα που φόρεσες πριν βγεις στο γυαλί για να γεμίσεις περιττώματα το μυαλό των καταναλωτών της παραπληροφόρησής σου. Τα τηλεοπτικά ζόμπι δεν μπορούν να κρύψουν τον τρόμο τους, όσο κι αν χτίζουν σαρανταπέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες το βλοσυρό τους βλέμμα. Η αλήθεια είναι ότι οι καταναλωτές τηλεοπτικής μπαρούφας ολοένα και μειώνονται. Αλλά κι αν δεν μειώνονταν, η έξοδός τους από τον καναπέ στο δρόμο, λειτουργεί ως βίαιο και ακαριαίο reality check. Η πρώτη μυρουδιά δακρυγόνου και ο πρώτος τραμπουκισμός μασκοφόρου εκδικητή των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, εξαϋλώνει το πρετεντερικό τους συννεφάκι.
Κατά δεύτερον, δεν «έκατσε» στα τηλεοπτικά κοράκια το γεγονός των νεκρών σε αυτή τη διαδήλωση και γι’ αυτό λύσσαξαν. Καθώς δεν μπόρεσαν να σοδομίσουν για μία ακόμη φορά τρία κορμιά και να “γράψει” εύκολα το μακάβριο μήνυμα στο μυαλό του καταναλωτή, έπρεπε να εφευρεθούν πολλαπλοί δράκοι. Ευτυχώς, όπως πάντα, η Αστυνομία φροντίζει να τροφοδοτεί με το καλύτερο δυνατό κωμικοτραγικό σενάριο τους ενσωματωμένους ρεπόρτερ της καρπαζιάς. Αυτών των κουκουλοφόρων της ενημέρωσης που παίρνουν “τρεις κι εξήντα” και δώρο ξύδι ετικέτας κάθε Πρωτοχρονιά με υπογραφή Αττικάρχη, για να γράψουν και μεταφέρουν ό,τι υπογορεύει η ΓΑΔΑ και το υπ.προ.πο. Βέβαια η περιγραφή των αναρχικών ως στρατιωτικό σώμα με αποκεντρωμένη διάταξη και εκπαίδευση ΟΥΚάδων, δεν είναι απλώς δηλωτική τού πόσο βραδυφλεγής είναι ο εγκέφαλος του “Μπαλούρδου” στα κεντρικά του υπ.προ.πο που έγραψε το σενάριο, αλλά και του πλέον φτωχομπινεδιάρικου αστυνομικού ρεπορτάζ στην ιστορία της κατευθυνόμενης ενημέρωσης.
Γι’ αυτό σου λέω, μελλοντικέ άνεργε του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, έχεις τελειώσει. Όταν καταναλωθούν και οι τελευταίες εφεδρείες του συστήματος κι όταν το αφεντικό θα σε έχει στύψει για τα καλά, θα φας μία περιποιημένη κλωτσιά από την πίσω πόρτα του γυάλινου πύργου όπου εργάζεσαι. Θυμήσου όμως. Ο 70χρονος με την πέτρα, θα είναι απ’ έξω και θα σε περιμένει
Διάβασε καλά την υπενθύμιση στη ρημαδιασμένη και τόσο ταιριαστά χρυσο-κιτς πρόσοψη του χοιροστασίου της ενημέρωσης: Τελείωσες!

1 σχόλιο: