Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Οι Αόρατες Ερπύστριες




Στην αρχή ήταν η στα όρια της λαικής εντολής απόφαση του κου Παπανδρέου να προσφύγει στο ΔΝΤ χωρίς να έχει λάβει ψήφο απ΄τον ελληνικό λαό για κάτι τέτοιο.
Κάποιοι τότε ψιθύρισαν την λέξη εκτροπή αλλά πολύ σιγανά και δεν την άκουσε κανείς.
Μετά ήρθε η κατά παράβαση του Συντάγματος ψήφιση του Μνημονίου με αριθμό βουλευτών κάτω απ τους 180 που προβλέπεται για Διεθνείς Συμβάσεις.(ήρθε μετά 2 χρόνια η ετυμηγορία του ΣτΕ ότι είναι συνταγματική  καταδεικνύοντας και τον νέο εθελόδουλο ρόλο που θα παίξει η Δικαιοσύνη πιά)
Ακολούθησε η εν λευκώ εξουσιοδότηση που ψήφισε πάλι η Βουλή προς τον υπουργό των Οικονομικών να υπογράφει ό,τι γουστάρει με τους Δανειστές.
Βροχή Νόμων και Υπουργικών Αποφάσεων έπεσε σαν ακρίδα πάνω απ΄τη χώρα, οι μισές αντισυνταγματικές.
Ύπνος στο φιλοθεάμον κοινό.
Και φτάσαμε σιγά-σιγά στο μόρφωμα  Παπαδήμος.
Με την έγκριση του ΠτΔ στήθηκε κατάφωρα αντισυνταγματικά μια κυβέρνηση συγκεκριμένης και δοτής  εντολής , όχι βέβαια λαικής. Βρέθηκαν στην κυβέρνηση υπουργοί ακροδεξιοί κόμματος -αποκόμματος του 5%.Και άρχισαν να τα υπογράφουν όλα.Μέχρι και ένα διαφημιστικό από ντελίβερυ πιτσαρίας  λέγεται ότι υπέγραψαν μέσα στη μανία τους.

Κι η ζωή τραβά την κατηφόρα.
Στο δρόμο και στις διαδηλώσεις τα πράγματα έσφιξαν. Εκατοντάδες προσαγωγές πριν τις συγκεντρώσεις, σωματικές έρευνες σε σταθμούς του Μετρό παντελώς άσχετων ανθρώπων, αλλά και η μόνιμη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ μόλις η συγκέντρωση άρχιζε να μεγαλώνει, οδήγησε ακόμα και την Αγγλική εφημερίδα Guardian να γράψει ότι στην Ελλάδα οι συγκεντρώσεις είναι στην ουσία απαγορευμένες.
Σε λίγο η κατάργηση τους Συνέρχεσθαι θα γίνει και με Νόμο.
Ταυτόγχρονα , διαβάζουμε ότι σε Νόμο που περνάει ο Άδωνις θα καταργηθεί το Αυτόφωρο για αδικήματα που διαπράττουν όργανα των Δυνάμεων Καταστολής χαρίζοντας τους στην πράξη Ασυλία και αφήνοντάς τους λυτούς να κάνουν ό,τι γουστάρουν.
Και φτάσαμε στο χτες όταν ο συνταγματολόγος Βενιζέλος μας είπε (mega) με ύφος μουσολίνειο ότι δεν μετράει η γνώμη της πλειοψηφίας αν είναι να σωθεί η πατρίδα., μάλιστα βάρος είναι στις συζητήσεις με τους τοκογλύφους.Δεν μας εξήγησε βέβαια πώς είναι δυνατόν να προστεθεί στο Σύνταγμα το επαίσχυντο Άρθρο περί Υποχρέωσης  αποπληρωμής του Χρέους, χωρίς η Βουλή να είναι Αναθεωρητική ή Συντακτική.Ψιλά γράμματα για έναν  συνταγματολόγο.

Η χώρα οδηγείται με γοργά και σταθερά βήματα στην μέγγενη ενός  Ολοκληρωτικού Καθεστώτος.
Άλλωστε αυτά που συμφωνήθηκαν είναι ανθρωπίνως αδύνατον να εφαρμοστούν με άλλο τρόπο πλην του ρόπαλου και της απειλής φυλάκισης (δεν προβλέπονται ξερονήσια διότι αυτά θα δοθούν εις επενδυτάς για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών).

Ο μόνος πολιτικός χώρος που θα μπορούσε να αντιληφθεί πού βαδίζουμε είναι η Αριστερά (πλήν της ΔΗαθέσιΜης).
Και όμως , πλήρης μαλάκυνση εγκεφάλου. Σαν να ξαναζούμε το πρωτοσέλιδο της Αυγής την 21η Απριλίου 1967 που έγραφε στο κύριο άρθρο της :" Να γιατί δεν θα γίνει Δικτατορία" , ενώ ακουγόντουσαν ήδη τα τάνκς.
Η κοινοβουλευτική Αριστερά οφείλει να αντιληφθεί ότι αποτελεί κομμάτι μιας Βουλής που δεν έχει πια ΚΑΜΜΙΑ λαική νομιμοποίηση. Κανένα κόμμα, ούτε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν,όπως δεν έχουν και τα υπόλοιπα αφού πριν κάτι αιώνες που έγιναν εκλογές όλοι κατέβηκαν με άλλο πρόγραμμα.
Η παρουσία των αριστερών κομμάτων (ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΑ) μέσα σ΄αυτό το τσίρκο το μόνο που κάνει είναι να νομιμοποιεί τους Έκπτωτους.

Επειδή από την Αριστερά δεν περιμένω πολλά , μιας και μάλλον υποφέρει ακόμα από το σύμπλεγμα της ήττας του Εμφυλίου και τον Τρόμο της Παρανομίας, η μόνη μας ελπίδα, εκτός απ΄τους πολίτες , είναι να γίνει γνωστό στην Ευρώπη ότι στην Ελλάδα η Δημοκρατία πέθανε και ότι οδηγούμαστε σε μαύρη εκτροπή.Οφείλουν, λογοτέχνες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι , όποια πέννα μπορεί να στείλει άρθρα, επιστολές , κείμενα , στις ευρωπαικές εφημερίδες που να κρούει τον κώδωνα.
Η Ευρώπη δεν είναι μόνο το νόμισμα ή οι τοκογλύφοι, η Ευρώπη είναι και ο Διαφωτισμός και ο Μάης του ΄68.
Άμεσα αυτό πρέπει να γίνει γιατί πολύ σύντομα θα είναι αργά.

Μπορεί να μην ακούμε τις ερπύστριες ,άλλωστε πετρέλαιο δεν υπάρχει για να κινηθούν λόγω της κρίσης.
Μπορεί να μην ακούμε εμβατήρια.
Φτάνει όμως που ακούμε το μουσικό σήμα εκκίνησης των ειδήσεων των 8 (και των 9) στην τηλεόραση.
Το ίδιο και χειρότερο είναι.

Σοφία Λαμπίκη
23/2/2012

22 σχόλια:

  1. Φιλτατη
    Ψηλα το κεφαλι και οσο το δυνατο λιγοτερη καταθλιψη.Τυχεροι οι μαθητες σας.Οσοι μπορουν να καταλαβουν.Πιστευω να διαβαζετε παλαια τευχη της Επιθεωρησης Τεχνης.Πειτε μου την αποψη σας γι αυτο το περιοδικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ
      παλιά διάβαζα το περιοδικό όμως επειδή ο χρόνος έφερε το αλτσχάιμερ δεν θυμάμαι πολλά πράγματα :))
      σλ

      Διαγραφή
  2. Οταν γραφεις οτι..."ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΉ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΠΟΛΛΑ...¨"δυο πράγματα μπορουν να συμβαίνουν.
    Το ενα ειναι οτι περιμένεις πολλά απο την Δεξια,αλλά μου ειναι αδιανόητο επειδη σε βλέπω μαζι μας στους δρόμους.
    Το αλλο ειναι οτι η αριστερά σήμεραδεν εχει τις απεριόριστες εκείνες δυνάμεις που θα μπορούσαν να την καταστήσουν κυρίαρχη.
    Αυτο αφορά βέβαια την ιδια,αλλά θα πρέπει κάποτε (και αν οχι τλωρα,πότε) να εκλογικευτούν οι αναζητήσειςς των λεγόμενων ανενταχτων,με σκοπό ολοι να περιμένωμε πολλα απο την ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ
    ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
    μιχαλης σφυρακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδή όλα αυτά τα χρονια ακούω τα ίδια και ποιος έχει τις περισσότερες ευθύνες και τι φοβάται η αριστερά ένας δρόμος μονο υπάρχει και είναι πολύ γνωστός

      Διαγραφή
    2. Ρε Μιχάλη τι συζητάς με αυτά τα αρχίδια.
      Σχόλιο της κυρίας στο fb “να ψοφήσει ο απολίτικος εργάτης” οπαδός του Πολ Πολ η κυρία.
      Φίλος από το fib

      Διαγραφή
    3. Αυτή έχει το θάρρος να λέει επώνυμα την άποψη της κάτι που σίγουρα δεν έχεις εσύ ρουφιανάκο!!

      Διαγραφή
    4. καραγκιοζακια αριστερόχειρα
      παιξτε τον και με το άλλο

      Διαγραφή
    5. σε λίγο καιρό καραγκιόζη θα ψοφοπινας Молотов, Вячеслав Михайлович

      Διαγραφή
    6. βρε μαλακα των 04:44 και εσυ ανωνυμα σχολιαζεις. Των 07:16 χεστηκα

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ Μιχάλη εξηγώ στην προηγούμενη παράγραφο γιατί δεν περιμένω πολλά απ την Αριστερά που έχει πάθει Άνοια.
    Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην επιχειρηματολογείς ακριβώς και οι αστοί πολιτικοί.
    Εξηγώ επακριβώς το Λάθος της Κοινοβουλευτικής Αριστεράς.
    Το αν κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι μόλις ολοκληρωθεί η χουντοποίηση το Καθεστώς θα πετάξει τα αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα σαν σκατά δεν φταίω εγώ.Είναι μοιραίο να ξαναζούμε τις ίδιες ιστορικές στιγμές όταν οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται την Στιγμή και δεν υπολογίζουν τα Δεδομένα.
    σλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. dυστυχως ο προηγουμενος σχολιαστής αποδεικνύει την ανεπάρκεια της Αριστεράς. Καταφανεστατο δείγμα της βαθιας νυχτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφήστε τι μαλακίες τις θεωρητικές δοξασίες μονο αγώνας .............

      Διαγραφή
  5. Α.Οι εποχές άλλαξαν. Επί της δικτατορίας η Ευρώπη δεν είχε να συνεισφέρει οικονομικα στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή ο μέσος δυτικοευρωπαίος πιστεύει πως οι φόροι του πάνε στην Ελλάδα και δεν είναι διατεθειμένος να βάλει και άλλο το χέρι στην τσέπη. Πρόβλημα του δεν είναι ποιος κυβερνά την Ελλάδα ούτε αν πεινάμε. Το πρόβλημα του είνια να μην πεινάσει αυτός
    Β. Οι εποχές άλλαξαν. Η πνευματική ζωή της ελλάδας είναι σε παρακμή, μη πω τίποτα χειρότερο, και οι όποιοι καλλιτέχνες είναι ελάσσονος σημασίας για να προκαλέσουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
    Γ. Επί δικτατορίας, μεγαλύτερη εντύπωση έκαναν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου παρά οι φανφάρες της μακαρίτισσας Μελίνας. Το αίμα πάντα πουλάει..
    Δ. Η αριστερά είναι όπως είναι διότι οι περισσότεροι έλληνες είναι εν δυνάμει προπονητές. Σχολιάζουν απ' έξω και μπάλα δεν παίζουν. Με αυτή την έννοια για την όποια αδυναμία υπεύθυνοι είμαστε όλοι. Η δημοκρατία είναι συμμετοχική. Η απλή ανάγνωση μπλογκ και η συγγραφή άρθρων και σχολίων (για να συμπεριλάβω και τον εαυτό μου) δεν προσφέρει παρά ελάχιστα, μην πω ότι αποτελεί πνευματικό αυνανισμό και ουσιαστική αδυναμία όλων μας για δράση και συμμετοχή. Δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι κάτι κάνουμε και βαυκαλιζόμαστε με τη δήθεν δράση μας. Μηδέν στο πηλίκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ‘Όταν η διοίκησης βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονα του, το να κάμει τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάσταση, ν’ αρπάζει τα άρματα για να τιμωρήσει τους τυράννους του είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο από όλα τα χρέη του.» Ρήγας Φεραίος

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω ποια συμμετοχική δημοκρατία έχεις γνωρίσει εσύ αλλά εγώ η μόνη συμμετοχική κατάσταση που βλέπω,ειδικά σε μικρές κοινωνίες,είναι η διαπλοκή όλων των κοματικών συμφερόντων και δράσεις μηδέν.Οι όποιες δράσεις γίνονται στην πόλη σε συγκεκριμένες μέρες και επιστρέφοντας,όλα ξαναγίνονται ήσυχα γιατί λειτουργούν οι προσωπικές σχέσεις και τα μικροσυμφέροντα.Οποιος τολμήσει να μιλήσει γι αυτά χαρακτηρίζεται γραφικός και απαξιώνεται(και από τους αριστερούς)

      Διαγραφή
  6. Μεγάλη τρικυμία
    καταρχήν για να σχολιάσω και γω κάποια ανώνυμα σχόλια. Πουθενά δεν έχω υπογράψει κείμενο που να δηλώνω Εργατίστρια.
    Εγώ, σε αντίθεση με κάτι λάτρεις των εργατών συλληβδην δεν ξεχνώ ότι το μέγα τμήμα των εργατών στήριξαν τον Χίτλερ.
    Το σχόλιο "να ψοφήσει ο απολίτικος εργάτης" που αναπαράγει ως άλλος γκαίμπελς ένας σχολιαστής αποκρύπτοντας τον υπόλοιπο διάλογο αφορά στην βδελυρή και ηλίθια ενέργεια των απεργών της χαλυβουργίας να δώσουν μικρόφωνο και να χειροκροτήσουν τους Χρυσαυγίτες που τους επισκέφτηκαν και οι οποίοι ένα μήνα πριν τους έβριζαν.
    Εγώ δεν έχω καμμιά δουλειά να στηρίζω ανεγκέφαλους , εξάλλου η Ιστορία έχει δείξει ότι οι επαναστάσεις ξεκινούν από μορφωμένους και συγκροτημένους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή και όχι από βλάκες.
    σλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκτός από μορφωμένοι και συγκροτημένοι πρέπει να είναι και ουμανιστές. Έχεις κάποια σχέση με την λέξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ο Ουμανισμός είναι φιλοσοφική θεωρία της Αναγέννησης , εδώ μιλάμε πολιτικά, γι΄αυτό είπα ότι υπάρχει μεγάλη τρικυμία.
      σλ

      Διαγραφή
  8. ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ: ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΚΙ ΑΠΟΣΚΑΤΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή