Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!

 Την απόδοση ενός ιδιότυπου καθεστώτους, που επί της ουσίας θα  σημάνει πλήρη νομική ασυλία, για τα μέλη τωνδυνάμεων καταστολής, προωθεί η Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 20 του νομοσχεδίου για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας σε εμπορικά πλοία, προβλέπονται αυτολεξεί τα εξής:
"Για τα αδικήματα που διώκονται κατ' έγκληση (σσ, όπως για παράδειγμα η απλή εξύβριση ή η απλήσωματική βλάβη), και φέρεται ότι διαπράχθηκαν από αστυνομικό, λιμενικό ή πυροσβεστικό υπάλληλο, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και εξαιτίας αυτών, δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 275, 409 - 413 και 417 - 429 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας''.
Στην ουσία η επαίσχυντη αυτή διάταξη καταργεί την αυτόφωρη διαδικασία, για τα αδικήματα και πλημμελήμματα που διαπράττονται από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κλπ
Έγκυροι νομικοί κύκλοι τονίζουν πως αυτή η διάταξη θα σημάνει την ουσιαστική απόδοση πλήρους νομικής ασυλίας για τα εν λόγω αδικήματα στους πραιτωριανούς του καθεστώτος, μιας και οι χρόνοι εκδίκασης υποθέσεων με τις συνεχείς αναβολές κλπ, θα οδηγήσουν σε παραγραφές των εν λόγω αδικημάτων!
Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε πως ακόμα και τώρα ακόμα και όταν υπάρχουν αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία (βίντεο, φωτό, μαρτυρίες κλπ), οι περισσότεροι δικαστικοί λειτουργοί κάνουν ότι μπορούν για να τρενάρουν την υπόθεση, ήδη πριν από την πρώτη συζήτηση στο ακροατήριο ώστε να μην υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία!
Η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο...

1 σχόλιο:

  1. Για το ίδιο θέμα: http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=3016%3A2012-02-23-12-53-37&catid=11%3Arights&Itemid=27

    ΑπάντησηΔιαγραφή