Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΠ' ΤΟ “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ”, ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ!



Διάβασα, την επαύριο της γνωστής καταδίκης του Ελληνικού λαού απο τους 199 βουλευτές, την επιστολή – απολογία του βουλευτή Μουσουρούλη (ο οποίος ομού με την ετέρα βουλευτή του νομού, Τσουρή συναθροίζονται στους 199), στον τοπικό τύπο! Η επιστολή αυτή θα πρέπει να αρχειοθετηθεί, ως μνημείο υποκρισίας, άσκοπου μελοδραματισμού και – κυρίως - βαριάς ανευθυνότητας!
Δεν γνωρίζει λέει ο βουλευτής αν με το “ναι” ή το “όχι” θα σωθεί η χώρα!!! Και πως καταλήξατε στο “ναι σε όλα” τότε; Παίξατε κορώνα – γράμματα; Αφού δεν γνωρίζατε γιατί δεν παραιτηθήκατε; Αυτή θα ήταν (αν ισχύουν τα λεγόμενα σας) η πιό τίμια στάση: “Αδυνατώ να αποφασίσω και παραιτούμαι”! Ίσως ο επόμενος επιλαχών να γνώριζε καλύτερα!
Όχι κύριε! Ούτε αφελής είστε, ούτε αμφιταλαντευόμενος! Ξέρατε πολύ καλά γιατί ψηφίζατε. Ξέρατε πολύ καλά ποιους θα σώζατε και ποιους θα καταστρέφατε. Ξέρατε οτι οι μόνοι ωφελημένοι απο την ψήφο σας (και της Τσουρή και των υπολοίπων 197), ήταν οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν τα εθελόδουλα κόμματα σας και ο Παπαδήμος! Και φυσικά εσείς προσωπικά! Ανταλλάξατε το μέλλον μας, των παιδιών μας, των “υπέργηρων γονέων μας” με κάτι ευτελέστερο του ”πινακίου φακής” (που στο κάτω – κάτω θα μπορούσε να ήταν απαραίτητο για την επιβίωση σας). Ανταλλάξατε κύριε το μέλλον αυτής της χώρας με μιά θέση στίς εκλογικές λίστες του κόμματος σας και τον “τίτλο” του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου! Αυτός ήταν ο λόγος που το προεκλογικό κείμενο – απολογίας σας, ήταν δημοσιευμένο πρίν καλα καλα τελειώσει η ψηφοφορία!

Όχι κύριε! Δεν ψηφίσατε “ναι σε όλα” για να κρατηθεί η χώρα όρθια. Γιατί όρθια χώρα με πολίτες ριγμένους στα τέσσερα, άστεγους, άνεργους, φτωχούς, παγωμένους, χωρίς φάρμακα, με τους γέροντες να ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια και τα παιδιά να λιποθυμούν απο ασιτία στα σχολεία, δεν μπορεί να υπάρξει! Γιατί χώρα όρθια, παραδομένη στα νύχια του διεθνούς καπιταλισμού και τη διαστροφή των τοκογλύφων και των πολιτικών τους εκπροσώπων, δέν μπορεί να υπάρξει!

Δώστε τα συγχαρητήρια μου στον φίλο σας που σας θύμισε πόσο μοιάζει η πράξη σας με την μελανότερη και πιο προδοτική στιγμή της Ελληνικής ιστορίας (και ξαναδέστε αν πρόκειται πράγματι για φίλο σας. Οι φίλοι δεν προσβάλουν έτσι!). Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιστότερη ιστορική παρομοίωση! Και επειδή εκτός απο σας μπορεί και άλλοι να έχουν λησμονήσει την τραγική ιστορία εθελοδουλίας και ραγιαδισμού που ονομάστηκε “Σύμφωνο υποτέλειας” ας την θυμηθούμε, με τα λόγια του ιστορικού Τάσου Βουρνά :
«Κι ενώ το καλοκαίρι του 1825 η Επανάσταση κρεμόταν από μια κλωστή και ο Κολοκοτρώνης πάσχιζε να τη σώσει από το χείλος της αβύσσου, ενώ το Μεσολόγγι είχε αρχίσει να χαροπαλεύει πιασμένο στο πολιορκητικό δόκανο του Ρεσίντ Μεχμέτ Κιουταχή, οι Άγγλοι εκμεταλλευόμενοι την κρίση, έβαλαν μπροστά μια μεγάλη επιχείρηση να καταβροχθίσουν την Ελλάδα και να την μετατρέψουν σε προτεκτοράτο.
Ο πολύς Τζώρτζ Κάννιγκ (σ.σ Η Μέρκελ της εποχής), πρωθυπουργός της Αγγλίας, προετοίμασε μεθοδικά όλο το σχέδιο μαζί με τον κακό δαίμονα της Ελληνικής Επανάστασης και τυφλό όργανο της αγγλικής πολιτικής Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο (σ.σ ο Παπαδήμος της εποχής), και στις 20 Ιουλίου/ 2 Αυγούστου 1825 τον έστειλε στ, Ανάπλι με ειδικό πλοίο μαζί με τον Άγγλο σύμβουλο Χάμιλτον. Ο Μαυροκορδάτος, εκτελώντας τις μυστικές οδηγίες του Κάννιγκ, που για την πιστή τους εφαρμογή ήταν εντεταλμένος ο Χάμιλτον, συγκάλεσε εσπευσμένα στ’ Ανάπλι το υπουργικό Συμβούλιο και του υπέβαλε «σχέδιον αναφοράς» με το οποίο «το ελληνικόν έθνος έθετεν εκουσίως την ιεράν παρακαταθήκην της αυτού ελευθερίας, εθνικής ανεξαρτησίας και πολιτικής του υπάρξεως, υπό την μοναδικήν υπεράσπισιν της Μ. Βρετανίας»!
Το σχέδιο του Μαυροκορδάτου, ντοκουμέντο εθελοδουλείας και μοναδικής (σ.σ όχι πιά) στην ιστορία αγοραπωλησίας ενός Ευρωπαϊκού λαού, η πτοημένη κυβέρνηση (σ.σ Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - Λάος, της εποχής) του Αναπλιού το είδε σα σανίδα σωτηρίας και το υπόγραψε αυθωρεί. Ο Μαυροκορδάτος, για να του δώσει περισσότερο κύρος, πήρε και τις υπογραφές των βουλευτών, των ιεραρχών και μερικών οπλαρχηγών (σ.σ αφού τούς εξαπάτησε) και το έστειλε στην Αγγλία. (Τάσος Βουρνάς, Ιστορία της νεότερης Ελλάδας, 1821- 1909, σελ. 155)

Είστε ελεύθερος λοιπόν να διαλέξετε το ρόλο που σας αναλογεί στη σύνταξη του νέου αυτού “Συμφώνου υποτέλειας” (ή Μνημονίου 2, όπως ονομάζεται στις μέρες μας). Η ιστορία που γράφεται τώρα θα διαβαστεί απ' τα εγγόνια μας! Που θα νοιώσουν ακριβώς όπως εμείς τώρα, διαβάζοντας τα γεγονότα του πρώτου “Συμφώνου υποτέλειας”! Εύχομαι λοιπόν και ελπίζω, απο το περίπου 20% των συμπατριωτών μας, που προβλέπεται να ψηφίσουν το κόμμα σας (σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γκάλοπ), ΚΑΝΕΙΣ να μήν ψηφίσει εσάς! Αν θέλει να διατηρήσει την ιστορική του μνήμη και την αξιοπρέπεια του ζωντανή!

Παντελής Καβύρης

10 σχόλια:

  1. Νομίζεις ότι έτσι θα γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς και υπουργός ο κωστάκης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ. Καβύρη,

    Ή διαβάζετε γρήγορα και δεν καταλαβαίνετε ή δεν θέλετε να καταλάβετε τι έγραψε ο Μουσουρούλης. Αλλά μην το διαστρεβλώνετε κιόλας, πάει πολύ.

    Όταν χρειάζεται να σωθεί η πατρίδα όλοι οφείλουν να κάνουν αυτό που πρέπει. Εσείς έχετε να προτείνετε κάτι;

    Οι χαρακτηρισμοί είναι εύκολοι, όπως και η προθέσεις για να σηκωθεί το λάβαρο της επανάστασης. Εκ του ασφαλούς, βέβαια!

    Όντως η ιστορία κρίνει αυτούς που πράττουν, ακόμη και μέσω της θεώρησης του κ. Βουρνά. Ξεχνάτε όμως την ιστορική συνέχεια. Αυτοί που υπέγραψαν ότι "έπρεπε" οι, κατά το σ.σ. «εξαπατημένοι οπλαρχηγοί» όπως τους χαρακτηρίζετε, ήθελαν την υποδούλωση της Ελλάδας ή μήπως ήταν αυτοί που την απελευθέρωσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλως αντιδρα ολη η κοινωνία ,στην γενικη κατεδαφιση και στο κάψιμο της ζωή μας.Καιη Αριστερά πρέπει να ξεσκεπάζει αυτούς που παριστάνουν τους σωτήρες.
      Οπως στην κατοχη καποιοι εκμεταλευόταν την περισταση και την ανεχεια του κόσμου,και εκαναν περιουσίες(μαυραγορίτες τους ονόμασε ο κόσμος),ετσι και σημερα ,κάποιοι ωφελούνται ,και κάποιοοι προσδοκούν μερδικό .

      Διαγραφή
    2. Υπέγραψαν αυτό που "επρεπε"; Μαυτό το πλευρό να κοιμάσαι! Ακόμη και τώρα πληρώνεις το δάνειο που σύναψε με τους Άγγλους ο Μαυροκορδάτος. Και αν δεν κατάφερνε ο Καποδίστριας να αμβλύνει κάπως τους όρους του Συμφώνου, ακόμη γιουσουφάκι των εγγλέζων θα ήσουν Πατριωτάρα μου! Αυτή ήταν η πρώτη σοβαρή εθνική προδοσία και η δεύτερη αυτή που διαπράτει τώρα ο Μουσουρούλης και η συμμορία του!

      Διαγραφή
  3. Αν εσύ θέλεις να γίνουμε η Αλβανία του Χότζα, δεν μας ενδιαφέρει. Και δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές γιατί και ιστορική μνήμη έχουμε και αξιοπρέπεια.

    Αν τα 199 «ναι» ήταν «όχι» θα πολιορκούσαμε τράπεζες και σούπερ μάρκετ:
    http://www.aixmi.gr/index.php/an-ta-nai-htan-oxi-tha-poliorkousame-trapezes/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τα τσιράκια του αριβίστα Μουσουρούλη: Αν θέλετε να αντικρούσετε το άρθρο του Καβύρη, κάντε το με επιχειρήματα. Αλλιώς σταματήστε να παίρνετε σβάρνα τα blogs και να γράφετε τις ίδιες μαλακίες. Έχει γίνει η Ιρλανδία, Αλβανία του Χότζα βρε καραγκιόζηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισλανδία ήθελα να πω βέβαια!
      http://papaioannou.wordpress.com/2012/02/11/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CF%80/

      Διαγραφή
  5. ΙΣΑ ΡΕ ΠΟΡΔΟΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ.Ο ΚΩΣΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΝΑ ΚΛΑΝΟΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φασιστάκι;Φασιστάκι; Μουσουρούλικο τσιράκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή