Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Χατζημαρκάκης: Να αλλάξει όνομα η Ελλάδα για να αλλάξει η εικόνα της

Γιώργος Χατζημαρκάκης, ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής, Φιλελεύθεροι, ελληνική
Η Ελλάδα κινδυνεύει από ένα «πραγματικό πόλεμο φτώχειας» προειδοποιεί ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα «Bild».
Ο κ. Χατζημαρκάκης προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, απορρίπτει την ιδέα του «Επιτρόπου», ενώ εισηγείται την αλλαγή της ονομασίας της Ελλάδας στις άλλες γλώσσες, σε «Hellas», προκειμένου η χώρα να κάνει, όπως λέει, μια νέα αρχή με καινούργια εικόνα.
«Το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρωπαϊκή τραγωδία» τονίζει ο ευρωβουλευτής και σημειώνει ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα γίνεται όλο και φτωχότερη, ενώ υπάρχουν ήδη 30.000 άστεγοι. «Ήδη σήμερα ανταγωνίζονται στις χωματερές της Αθήνας οι πιο φτωχοί Έλληνες και οι παράνομοι μετανάστες για αποφάγια. Θέλουμε να διακινδυνεύσουμε έναν πραγματικό πόλεμο, λόγω της φτώχειας, στην Ελλάδα; Θα επιτρέψουμε να σκοτώνουν οι άνθρωποι για την τροφή;» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαρκάκης και επισημαίνει ότι ένας «Επίτροπος» δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτός από τον ελληνικό λαό, ενώ «η καλύτερη και ριζοσπαστικότερη λύση» θα ήταν η διάλυση του υπουργικού συμβουλίου και ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Λουκά Παπαδήμο. «Ο Μάριο Μόντι μας δείχνει πώς μπορεί να γίνει αυτό και στην Ελλάδα» σημειώνει.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης επιρρίπτει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας στο πολιτικό σύστημα, στο καθεστώς ευνοιοκρατίας και στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους πολίτες. «Οι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να υπόσχονται εργασία στο Δημόσιο και άλλες μικρές χάρες, με αντάλλαγμα την ψήφο» τονίζει και συμπληρώνει ότι τα χρήματα που διαθέτει σήμερα η Ευρώπη πηγαίνουν αποκλειστικά στο χρέος, ενώ τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται. «Η Ελλάδα χρειάζεται την ανάπτυξη, αλλά μόνο εάν μπορεί να πληρώσει το χρέος» υποστηρίζει.
Σε ό,τι αφορά τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, εκτιμά ότι «το όνομα της χώρας έχει για πολλούς ταυτιστεί με το σάπιο πολιτικό σύστημα» και προτείνει την αλλαγή της ονομασίας σε «Hellas» σε όλες τις γλώσσες, προκειμένου να γίνει μια νέα αρχή. «Στο πλαίσιο μιας πραγματικής καινούργιας αρχής, πρέπει να ξαναγραφτεί το Σύνταγμα και να οριστεί το "Hellas" ως η ονομασία σε όλες τις γλώσσες. Η χώρα χρειάζεται μια νέα εικόνα» εξηγεί ο κ. Χατζημαρκάκης.

προτεινόμενες άλλες ονομασίες:
Λόλα -και τα κάνω όλα
Γαβριέλλα 
Λουκία για να τιμηθεί και ο πρωθυπουργός

7 σχόλια:

  1. φραγκογενιμενος ο κύριος τι περιμένατε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρεπει να βγουμε στους δρομους ξανα,δυνατα ομως αυτην την φορα κ με συνεπειες. δεν γινεται να αντιδρας με το γαντι οπως τοτε με τους ΄΄δηθεν΄΄ αγανακτισμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εορτολόγιο για Γιώργο και Παπαδήμο

    Παρατήρησις του σημερινού εορτολογίου: Του Τελώνου και του Φαρισαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΑΛΟΥΝ οι Αγανακτισμένοι για τις 18.00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
    Οι εξελίξεις που τρέχουν έχουν προκαλέσει κινητοποιήσει και στον κόσμο. Ήδη οι αγανακτισμένοι του καλοκαιριού μέσω διαδικτύου καλούν τον κόσμο να κατέβει στο Σύνταγμα. Τα μηνύματα σε facebook και twiter δεν σταματούν λεπτό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο άνθρωπος που κόβει μισθούς «τσεπώνει»…242.000 δολάρια!
    Ο άνθρωπος που κόβει μισθούς «τσεπώνει»…242.000 δολάρια!

    Ο κ. Τόμσεν την ώρα που μας έχει αδειάσει τις τσέπες και που καταστρέφει τη χώρα και τις ζωές μας, τσεπώνει για πάρτη του, τα ίδια χρήματα που θα πάρουν 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλοι που αμείβονται με το βασικό μισθό των 739 ή των 485 ευρώ μικτά!

    Δουλειά του είναι να εφαρμόζει συνταγές λιτότητας, μειώνοντας δραματικά το επίπεδο διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων. Παρά την αποτυχία των μεθόδων του, ο ίδιος εμμένει στην ορθότητά τους. Άλλωστε ο ίδιος ουδέποτε έχει βιώσει αυτά για τα οποία καταδικάζει ολόκληρους λαούς.

    Ο Πόλ Τόμσεν αμείβεται ετησίως με ποσό τουλάχιστον 242.000 δολαρίων, χωρίς κρατήσεις και αφορολόγητο, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

    Το πραγματικό ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς ως αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ εντάσσεται στη μισθολογική και διοικητική βαθμίδα Β05 και μπορεί να λαμβάνει μέχρι 309.000 δολάρια ετησίως.

    Δηλαδή, ο κ. Τόμσεν παίρνει τα ίδια χρήματα που θα πάρουν 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλοι που αμείβονται με το βασικό μισθό των 739 ή των 485 ευρώ μικτά.

    Ο ίδιος, όταν πληρώνεται παίρνει το 1/12 του μισθού του χωρίς κρατήσεις, αφού όλοι οι μη αμερικανοί υπάλληλοι του ΔΝΤ εξαιρούνται από το φόρο εισοδήματος.

    Πέραν του μισθού του, ο κ. Τόμσεν απολαμβάνει και το προνόμιο μιας ιδιότυπης μονιμότητας που υπάρχει στο ΔΝΤ, από το οποίο λίγοι υπάλληλοι φεύγουν με δικιά τους θέληση.

    Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας!

    Και βέβαια, οι υψηλές αποδοχές δεν είναι ένα… τυχαίο προνόμιο. Το ΔΝΤ δικαιολογεί τα προνόμιά του με το επιχείρημα της… ανταγωνιστικότητας, δίδοντας βέβαια τελείως διαφορετική διάσταση στα όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί του στην Ελλάδα, όταν ζητούν σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, με συρρίκνωση μισθών και κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

    «Το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό στους τομείς της αγοράς που δραστηριοποιείται και θα πρέπει να κερδίζει από τους ανταγωνιστές του τα πιο άξια στελέχη», αναφέρει το Ταμείο στις σελίδες του.

    Μάλιστα, μόλις το 2011, οι υπάλληλοι του Ταμείου είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 4,9%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή